Bacakları Olmadan Yüzme şampiyonu Oldu...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Bacakları Olmadan Yüzme şampiyonu Oldu...
Türkiye'nin ilk engelli Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Berk Kamanlı'nın, Türkiye şampiyonluğu dahil birçok uluslararası ödülü bulunuyor. Doğuştan iki bacağı ve el parmakları bulunmayan Berk Kamanlı, engellerine inat hayata yüzmeyle tutunuyor.

Protez bacaklarını daha rahat kullanabilmek ve bacak kaslarını güçlendirmek için başladığı yüzmeyi 11 yıldır profesyonel olarak sürdüren Kamanlı'nın Türkiye şampiyonluğu ve uluslararası müsabakalarda ikincilik olmak üzere pek çok ödülü bulunuyor.

Türkiye'nin ilk engelli Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi olma özelliği de bulunan Kamanlı, yüzerken kendini yürümekten daha özgür hissettiğini söyledi. Su dışındaki engellerin kendisini daha çok etkilediğini anlatan Kamanlı, başarılarını 2 yaşından beri yanında bulunduğu koruyucu ailesine borçlu olduğunu ifade etti. Bu yıl Gazi Üniversitesi BESYO 1. sınıfına başlayan Kamanlı, bunun kendisi için çok büyük bir sans olduğunu, azmiyle kendisi gibi engellilere örnek olmak istediğini aktardı.
Berk Kamanlı'nın okula alınmasıyla Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyleyen GÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Erdal Zorba, yüksekokula herhangi bir sağlık sorunu olmayanların kabul edildiğini hatırlattı. "Biz Amerika'da olan bir sistemle, milli takımı temsil etmiş engellileri üniversiteye kazandırmak için böyle bir karar verdik. İlk deneme olarak da Berk'i aldık." diyen Erdal Zorba, sorunu YÖK ve üniversite yetkililerinin destekleriyle aştıklarını aktardı.
 


dreamnoble

dreamnoble

Üye
Bizim utanmamız lazım.Tüm organlarımız tam ama bizde böyle azim yok malesef.Bu insan takdirin en iyisini hak ediyor.
 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Böyle İnsanları Çok Takdir Ediyorum...Ben Daha Yatağımdan Kalkmaya Üşenirken Adam Neler Yapmış Yaa:(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt