Babilin Hazinesi Için Kazı Yapılacak

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Babilin Hazinesi Için Kazı Yapılacak
Babil hazinesi gün yüzüne çıkartılacak. Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye'nin Kamışlı ilçesi arasında sınır bölgesinde bulunan tampon bölgede yeraltında bulunan Babil krallığına ait tarihi hazinenin ortaya çıkartılması için Türkiye ve Suriye Kültür b
03 Ocak 2006 13:24
<div align="center"></div>
Nusaybin Kamışlı arasında bulunan mayınlı sahanın temizlenmesi ardından önümüzdeki günlerde Türk ve Suriyeli arkeologlar nezaretinde kazı çalışmaları başlatılacağı belirtildi.

Mardin Valisi Temel Koçaklar, Türkiye&#39;nin Nusaybin ilçesi ile Suriye&#39;nin Kamışlı ilçesi arasında bulunan sınır bölgesinde yer alan mayınlı arazide yeraltında bulunan ve Babil krallığına ait tarihi hazinenin çıkartılması için Suriye yetkilileri ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye ve Suriye kültür bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerden sonra tarihi hazinenin gün yüzüne çıkartılması için anlaşma imzalandığını kaydeden Koçaklar, "5 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Babil krallığına ait tarihi hazineyi dünya kültürüne kazandırmak için önümüzdeki günlerde kazı çalışmalarını başlatacağız. Ama en önemlisi bu bölgenin bir an önce mayınlardan temizlenmesi konusunda yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz. Tarihi ünlü Dara kalıntılarının bulunduğu bölgeden itibaren başlayan Babil kalıntıları Suriye Kamışlı bölgesine kadar uzanmaktadır. Bir zamanlar asma bahçeleri ile ünlü Babil Krallığının burada bulunan yeraltı şehrini ortaya çıkarmak için dünyanın ünlü arkeologları burada kazı çalışmalarına katılacak. Ayrıca bu kazılarda yüzlerce kişiye ekmek kapısı doğacaktır. Kazı çalışması en az 5 yıl sürecektir." dedi.

slayer

Üye
babylon....
vay be, çok gizemli görünüyor.... paras&#305;da çoktur....

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
bullunursa turkiye ye katkısının olacagını sanmıyorum

dark_akhyls

Üye
haber için teşekkürler...

tofy

Üye
haber için çok teşekkürler
ben neden arkeolog olmadım sankii