Baba ve oğul---Yıldız Tilbe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Baba ve oğul---Yıldız Tilbe
Baba ve oğul

Baba ile oğlu uyuyorlarmış. Yan odadan gelen tıkırtılar üzerine, baba oğluna, git bak bakalım ne oluyor orda der. Oğlu gider. Ses seda çıkmayınca baba seslenir, oğlum ne oldu
oğlu cevap verir, babaa bir hırsız tuttum. Baba, tut kolundan getir der. Oğlu, getiriyorum gelmiyor der. Baba, bırak gitsin der. Oğlu, bıraktım gitmiyor der. Baba, sen gel oğlum der. Oğlu, gelemiyorum der. Baba sorar, niye gelemiyorsun. Cevap verir oğlu, ben onu bırakıyorum o beni bırakmıyor.

Benim hayatımda da böyle insanlar var malesef. Suç onlarda olduğu halde, benim yakama yapışıyorlar. Hırsızlığı yapan kendileri, çalınan benim eşyam veya haysiyetim ya da zamanım, hatta emeğimken, yakamı bırakmıyorlar. Ben vazgeçiyorum benden çaldıkları şeylerden, onlar ellerini gözlerini dillerini çekmiyorlar, vazgeçmiyorlar benden. Sanki hakları varmış gibi. Benim hayatımda görmediğim kazançlarımı, bana gelmeden çalıp çırpıp, benden hırsızladıklarıyla satın aldıkları insanları, bana karşı kullanıyorlar. Dert olsun çıkmasın inşallah. Emeğimin dörtte birini bana verselerdi, ömür boyu çalışmama gerek kalmazdı. Hal böyleyken hala kuduruyorlar, Allahtan bulsunlar. Hainliğin böylesi yok. Alnımın teriyle çalıştığımla geçinip geçindiriyorum. Aza çoğa bakmıyorum, Allah ne verdiyse. Çalışmazsam açım. Çalışmadan yiyorlar. Hayal bile edemeyecekleri hayat standartının üstüne, sırtıma basarak ulaşıyorlar. Genede gözleri, onlara göre çok çok aşağılarda olan bende. Köpek bile yediği kapıyı tanır. Böylelerine köpek demek, köpeğe hakarettir. Köpek böylelerinin yanında gerçekten mübarektir. Yalan dörtnala koşarmış, doğru adım adım yürür kazanırmış (atasözü)

Bugün cumartesi saat 16.17. Hava çok bulutlu kapalı. Yağmur bekliyoruz. İnşallah çok yağar şarkı söyleriz, yağmur yağıyoor seller akıyoor, arap kızı camdan bakıyoor diye.

Yıldıt Tilbe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...