paradox07
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ben de iki ayetle cevap vereyim ...
Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.
İsra -23
İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.”
Lokman - 14
Ana babası, yanında ihtiyarladığı halde, (onların rızalarını alamayıp) Cenneti kazanamayanın burnu sürtülsün. [Tirmizi]
Babacım…
Babacım hatırlar mısın minicik ellerimle, tuttuğum zaman elini,
Küçüğüm diyerek sarılmış, kucaklayıp nasılda koklamıştın beni,
Unutmadım babacım, hem de hiç unutmadım o vaktin güzelliğini,
Zira olmamıştı bir daha öyle bir an ve ben çok özledim baba seni,
Yanına yaklaşmaya nasıl can atardım, sen de hep kaşlarını çatardın,
Ben ise özlemim ve birikmiş sevgim ile, her daim geri adım atardım,
Babacım artık ben de baba olacak yaştayım, ama yinede sevgine muhtacım,
Hadi saklama yüreğindeki sevgiyi ve ne olur sıkıca bir daha sarıl babacım....
Allah Resulu (s.a.v) normalde beddua etmez o rahmet peygamberidir. ama üç durumda insanlar için burnu yerde sürünsün diyor.
1. Durum: Ramazan ayında (içinde bulunduğumuz ay) ramazanı hakkı ile eda etmeyenin burnu yerde sürünsün.
2. Durum: Benim adım anıldığında Salat û selâm getirmeyenin burnu yerde sürünsün.
3. Durum: Gökçen'in dediği gibi ebeveyne karşı saygısız davranmak onlara bakmamak...
babam beni adam yerine koymaz her lafımı tersler bu daha kötü hep beni '...' yerine koyar bazen derim yahu döveceksen döv giriş ama allah aşkına böyle konuşmabi kafadengi dedem vardı o da rahmetli oldu
Evet bu durum gerçekten sinir bozucu. Seninle adam akıllı sohbet bile etmiyor. Başkalarına bakıyorsun bunlar baba-oğul mu diye düşündürüyorlar. O kadar yakınlar birbirlerine. Bazen çok bıktırdığı oluyor bu durumun. Ama herşeyden önce sabırlı olmak gerekiyor.
Ve sana tavsiyem. Babasıyla arkadaş gibi olanları düşünüp kendini üzmek yerine. Kendini dövmesi uğruna bile bir babaya ihtiyacı olanları düşün...
- - - Eklendi - - -
başın sağolsun.
haklısın da işte n'olacak aslında çok taktığım bi mevzu değil aslında
- - - Eklendi - - -
sağolasın
ben de çok fazla takmıyorum. Fakat sıkıntılı zamanlarımda aklına geliyor böyle şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?