Aziz Yıldırım'dan iddialı sözler!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Aziz Yıldırım'dan iddialı sözler!
Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nın son bölümünde konuşan Başkan Aziz Yıldırım, eleştirilere sert cevap verdi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2008-2009 sezonu için yaptıkları transfer çalışmalarında 50 milyon Avro'luk bir harcama yaptıklarını belirterek, ''Parayı sokağa atmadık. Alınan verilen hepsi birer değerdir. Fenerbahçe'ye katkı yapacaklardır'' dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nın son bölümünde konuşma yapan Aziz Yıldırım, bazı eleştirilere yanıt verdi.

PARAYI SOKAĞA ATMADIK
Transferler için yüksek bedeller ödendiği yönündeki eleştirilere verdiği yanıtta Yıldırım, ''50 milyonluk, 60 milyonluk transferler yapıldı deniliyor. Fenerbahçe büyüyor diyoruz. 250 milyon dolar bütçelere geldik. Parayı saklayacak halimiz yok, yetkiyi sizden aldık. 50 milyon Avro harcandı, evet harcadık. Emre'nin 4,5 milyon Avro bonservisine verdik. Güiza'nın bonservisine 14 milyon Avro verdik. Aragones ve ekibine 3,5 milyon Avro veriyoruz. Bunların anlaşmaları 3-4 yıl. Parayı sokağa atmadık. Alınan verilen hepsi birer değerdir, kulübümüze katkı yapacak'' diye konuştu.

''GİDENİN YERİNİ DOLDURURUZ''
Mehmet Aurelio'yu takımda tutamadıkları yönündeki eleştirilere de Yıldırım, ''Marko gitti, kıymete bindi. Eskiden bu kadar kıymetli değildi. Gidenin yeri dolmaz diye bir şey yok, biz doldururuz'' dedi.

Gerekirse 1 veya 2 transfer daha yapacaklarını ifade eden Aziz Yıldırım, ''İstediğiniz zaman istediğiniz parayı verebilirseniz transfer yaparsınız. Bizim o gücümüz var'' diye konuştu.

''KALECİ SORUNUMUZ YOK''
Başkan Yıldırım, kaleci transferi yapmayacak olmaları nedeniyle yapılan eleştirileri de yanıtladı.

Volkan Babacan'ın güvenilmesi gereken yetenekli bir isim olduğunu ifade eden Yıldırım, Real Madrid'deki Casillas örneğini verip, Babacan'ın yakın zamanda birinci kaleciliğe kadar çıkabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Kaleci sorunumuz yok. Gazetelerin yazdıklarıyla devam edersek bu işleri yapamayız. 20 yaşında kaleci, 1988 doğumlu Volkan Babacan. Ümit Milli Takım'ın kalecisi. Niye korkuyoruz kaleye geçmesinden. Real Madrid'deki Casillas örneği... Barcelona 20 yaşında vatandaşını koydu kaleye, Rüştü gitti oynayamadı. Niye korkuyoruz? Korkmayın. Biz korkmuyoruz, siz niye korkuyorsunuz? Sonra hesabı ben vereceğim, arkadaşlarımız verecek. Gazetelerin yazdıklarına fazla itimat etmeyin.''

''STATLA İLGİLİ KARŞILAŞTIRMA YAPILMASI BENİ ÜZER''
Ezeli rakiplerinin stat projeleriyle ilgili karşılaştırmaların kendisini üzdüğünü ifade eden Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:

''Statla ilgili karşılaştırma yapılması beni üzer. Biz Fenerbahçeliler'in gücüyle stadı yaptık. Türkiye'de bir çivi çakılmadığı zaman yaptık. Süsleme kısmını bundan sonra biz yaparız. Bizim stadımız, kim gelirse gelsin çok muhteşem olduğunu söylüyor. Bizim stat gerçek kullanımlığı olan bir stattır.''

Amatör şubelere daha çok yatırım yapacaklarını anlatan Yıldırım, futbol takımından beklentilerin büyük olduğunu ifade ederek, ''Şampiyonluktan başka bir şey düşünmediğimizi bilmenizi isterim. 10 yıldır, şahsım için söylüyorum, izin yapmadım. Fenerbahçe için hepimiz çalışıyoruz, müsterih olun'' diye konuştu.

1 milyon üye projesiyle ilgili olarak da gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Yıldırım, bugün bunun mümkün olmadığını, hukuki altyapısının hazırlanması gerektiğini anlatarak, ''Bunun için Sayın Bakan'la görüşme yaptık. Yeni bir spor yasası hazırlanıyor. Biz de çıkacak yasaya göre tüzüğümüzde ne yapacağımızı gelip genel kurulda anlatacağız. Genel kurul kabul ederse gerekli çalışmaları yapacağız'' diye konuştu.

ALİ VATAN'IN İDDİASINA YANIT
Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ali Vatan'ın, formaların 9 misli fazlasıyla satıldığı iddiasına tepki gösteren kulüp başkanı Aziz Yıldırım, bunun doğru olmadığını söyledi.

Yıldırım, forma fiyatlarının ''Üç Büyük'' kulüpte de aynı düzeyde olduğunu (75-80 YTL) ifade ederek, ''Adidas ile bir anlaşmanız var. Her yıl belli şartlarda fiyatlara ilaveler yapılır. 9 misli denilir mi?'' dedi.

Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin 2 milyar dolar değerini aştığını kaydeden Yıldırım, bununla gurur duyduklarını ifade etti.

Aziz Yıldırım, Ataşehir'de yapılması planlanan spor salonu ve tesisler için imar konusunun tamamlandığını, stadın arkasındaki Kenan Evren Lisesi'nin, lisenin başka bir yere yapılmak üzere arazisinin alınarak iş merkezi yapılması projesinde sorunların giderildiğini, yakın zamanda temel atacaklarını ifade etti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt