Aytaç Durak hakkında 2 yıl hapis istemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Aytaç Durak hakkında 2 yıl hapis istemi
İçişleri Bakanlığınca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığından uzaklaştırılan Aytaç Durak ve Genel Sekreter Hasan Gülşen'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında, “seçim yasakları döneminde ilan ve afiş dağıtma yasağına ve tarafsızlığa aykırı davrandıkları” iddiasıyla 9 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Savcısı, Aytaç Durak ve belediye çalışanı hakkında, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı suç duyurusu ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Aytaç Durak ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Kültür ve Sanat Daire Başkanı Necati Sultan, Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu eski Başkanı Fevzi Acevit ile basın danışması Necmettin Uçar hakkında, ‘Seçim yasakları döneminde ilan ve afiş dağıtma yasağına ve tarafsızlığa aykırı davranmak’ suçundan dava açıldı. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) eski Genel Müdürü Bayram Merdan, Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Durak’ın oğlu Gökhan Durak’a ait olan Çukurova TV’nin eski genel yayın yönetmeni Selahattin Sekin ve ASKİ’ye iş yapan Elsan firmasının müdürü Mehmet Kul hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Adana 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde şöyle denildi:
“..Bu yayın ve dağıtım sırasında her şeyden önce tarafsız yayın yapılması konusunda kamusal faaliyetlerle kişisel seçim çalışmalarını ayrı yürütülmesi, kamu gücü ve kaynakları ile değil kişisel kaynakları ile yapması gerekirken aksine davranışa yönelik yayınları engelleme ve tarafsızlığı sağlama olanağını kullanmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile kişisel reklama dönüşen tanıtım CD’si için ihale komisyonu oluşturan Hasan Gülşen, ihale için konu ile ilgisi ve uzmanlığı bulunmayan birim olan Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın görevlendirilmesini teklif eden Necati Sultan’ın, içerik açısından tarafsız olmadığı açıkça anlaşılan ve seçim yasakları döneminde propagandaya alet edilen gazetenin yazı işleri müdürü olan Necmettin Uçar’ın, yine gazetedeki tarafsızlıktan uzak yayınlarla ilgili olarak basın ve halkla ilişkiler daire başkanı olan Durmuş Ökten’in, seçim yasakları döneminde kamu kaynağı ile hazırlanan ancak seçim propagandasına dönüşen tanıtım CD’sinin hazırlanması ile su faturalarına eklenerek gönderilen ‘Önce Adana’ gazetesinin seçim yasakları döneminde propaganda içeren ve tarafsızlıktan uzak yayınları sırasında dağıtımını devam ettiren Fevzi Acevit’in, bu eylemleri nedeniyle cezalandırılmaları kamu adına talep ve iddia olunur.”
Aytaç Durak hakkında 26 ayrı suçtan soruşturma yürütülüyor.


‘Emmioğlu’ için suç duyurusu


Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç, Aytaç Durak'ın yerel seçim çalışmaları sırasında kendisine uyarladığı ‘Emmioğlu’ şarkısı için belediye yan kuruluşu Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. kaynaklarından sanatçı Ferdi Tayfur’a 329 bin TL ödediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Adana Adliyesi'ne soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermek için gelen Aytaç Durak da “Buraya gelişimin ana nedeni seçim kanununa muhalefetten. Benim hakkında bugüne kadar yani 47 yıllık geçmişimle ilgili, yolsuzlukla ilgili bir tek itham yok. Ne var? Dedikodu var. Çok dedikodu var. Buraya dilekçe verdim biliyorsunuz. Kim ne biliyorsa söylesin, yüz kızartıcı suçum varsa diye, yine bir şey yok. Yani suç yok, suç iddiası yok. Suçlayan yok. O zaman nasıl aklanayım ben? Karalayan yok ki aklanayım” demişti.
Ancak kamu kaynaklarını kişisel propagandasında kullandığı suçlamasıyla Aytaç Durak ve diğer görevliler hakıknda açılan bu davanın iddianamesinde Ferdi Tayfur ve ‘Emmioğlu’ ifadeleri yer almadı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
352
Selim Baltaci
halukgta
Cevap
2
Görüntüleme
501
Bülent872
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
439
TheNightMare.
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
586
Doğuş Pertez


Üst Alt