Ay'ın Karanlık Yüzünü Hiç Görmüş müydünüz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mareşal

Üye
    Konu Sahibi
Ay'ın Karanlık Yüzünü Hiç Görmüş müydünüz?

Ay'ın hep aynı yüzünü görüyoruz. Peki ya göremediğimiz yüzünde neler var? İşte cevabı...

Uzay denince akla ilk gelen kürelerden bir tanesidir Ay. Hem uydumuz olduğundan, hem de insanoğlun ilk kez ayak bastığı uzay cismidir. Peki, Ay küresini hiç renkli görmüş müydünüz?
Lunar Reconnaissance Orbiter's LOLA cihazları tarafından yakalanmış bu resimlerden sonra Ay'ı çok daha farklı görebiliyoruz. Hem de ayın hep gördüğümüz aynı yüzünü değil, devamlı karanlıkta kalan, bize yüzünü hiç göstermeyen kısmını!
Gökkuşağı renkleri arazinin yüksekliğine, 6.000 metre (kırmızı) -6.000 metre (mavi) olacak şekilde gözüküyor. İnsanı büyüleyici renklerse; kraterlerin kendisine has keskin görünüşlerinin etkisiyle meydana çıkıyor.

Kedi Yavrusu

Üye
google earth'de gezinti seçeneğini ay olarak seçin ve görün :ehe

bboyQ7

bboyQ7

Üye
bu ne abi cocuk sekeri gibi

jeosalih

jeosalih

Üye
Aradaşlar benim bildiğim kadarıyla ayın karanlık yüzü diye birşey yoktur. Sebebi ise: ay dünya etrafını 29 günde döner ve aynı zamanda kendi etrafında da 29 günde döner. Bu iki sürenin eşit olması sebebiyle dünyadan sadece ayın bir tarafı görülür. Yani ayın görülmeyen kısmı kesinlikle sürekli karanlık değildir.

Mareşal

Üye
    Konu Sahibi
Aradaşlar benim bildiğim kadarıyla ayın karanlık yüzü diye birşey yoktur. Sebebi ise: ay dünya etrafını 29 günde döner ve aynı zamanda kendi etrafında da 29 günde döner. Bu iki sürenin eşit olması sebebiyle dünyadan sadece ayın bir tarafı görülür. Yani ayın görülmeyen kısmı kesinlikle sürekli karanlık değildir.

Mareşal' Alıntı:
Lunar Reconnaissance Orbiter's LOLA cihazları tarafından yakalanmış bu resimlerden sonra Ay'ı çok daha farklı görebiliyoruz. Hem de ayın hep gördüğümüz aynı yüzünü değil, devamlı karanlıkta kalan, bize yüzünü hiç göstermeyen kısmını

:hmmm

pelın_

tuhaf bilmiyodum valla

• Beğen
Tepkiler: Mareşal

Revengeful

Emekli Yönetici
bizim köye benziyo

• Beğen
Tepkiler: ogul8, Mareşal ve mangdaşire

Masum Serseri

Üye
lolipopa benziyor :D

zaza

zaza

Üye

tamam haklısın ama burada demek istediği karanlıkta nasıl göründüğüdür :D

hisisman

Üye
:D güzelmiş :)

Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
Küflenmiş gibi gözüküyor :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...