Ayak Parmağı El Parmağı Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Ayak Parmağı El Parmağı Oldu


Antalya'da, 1.5 yaşındayken sağ el işaret parmağı traktör kayışına sıkışarak kopan 12 yaşındaki kıza yapılan ameliyatla ayak parmağından el parmağı yapıldı.


Antalya'nın Kumluca ilçesinde çiftçilik yapan Hasan-Selver Karabaş çiftinin 12 yaşındaki kızları Ayşegül, 1.5 yaşındayken talihsiz bir kaza ile elini traktör kayışına sıkıştırdı. Traktör kayışına sıkışan sağ işaret parmağı kopan minik kızın parmağı kemikleri tamamen parçalandığı için yerine dikilemedi.


Bir arkadaşlarının tavsiyesi ile Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Merkezi'ne başvuran Karabaş ailesi, Ayşegül'e ayak parmaklarından eline nakil yapılabileceğini öğrendi.




MİKROCERRAHİ YÖNTEMİYLE AMELİYAT GERÇEKLEŞTİ

Ramazan Abacı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ayşegül, 30 Temmuz'da ameliyat masasına yattı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 6 saat süren başarılı bir operasyonla Ayşegül'e parmağından el parmağı yapıldı. Ameliyat sonrasında yeni parmağı ile etrafına gülücükler saçan minik Ayşegül'ün sağ ayak ikinci parmağı kesilerek, sağ ele işaret parmağı olarak dikildi.


Ameliyatla ilgili açıklamalarda bulunan Doç.Dr. Ömer Özkan, Ayşegül'ün 1-2 gün içerisinde taburcu olacağını belirterek "Bu tür operasyonlar çok sık yapılmamaktadır. İkinci bir ameliyatın ardından parmak tam olarak işlem görmeye başlayacak. Ameliyatta kazanın ardından Ayşegül'ün elinde meydana gelen şekil bozukluğu da düzeltildi" dedi.


ARTIK SAĞ ELİYLE YAZABİLECEK

Yeni parmağıyla çok mutlu olduğunu söyleyen Ayşegül Karabaş, "Şimdiye kadar sağ el işaret parmağım olmadığı için kalemi tutamıyor, yemeği sol el ile yemek zorunda kalıyordum. Bu nedenle yemekleri hep üzerime döküyordum. Kalemi tutamadığım için yazılarımı sol el ile yazmaya çalışıyordum. Ancak yeni eğitim yılında artık sağ el ile yazabileceğim için çok mutluyum. Doktorlarıma çok teşekkür ederim" dedi.
 
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
off çok kötü bişey yaa:(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
707
Cevap
5
Görüntüleme
985
DarkredBlue61
NEXUS
Cevap
0
Görüntüleme
358
NEXUS


Üst Alt