Avustralyalı kurbanlıklar elde kaldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
Avustralyalı kurbanlıklar elde kaldı
Türkücü Nihat Doğan aylar önce gerçeği görmüş ve günlerce tartışılan şu veciz sözleri söylemişti: "Benim koyunum bile Avrupalınınkinden farklı bakıyor..." İşte Doğan'ın bu sözleri haklı çıktı. Trakya bölgesine devlet tarafından kurbanlık olsun diye gönderilen Avustralyalı koyunların bakışları beğenilmedi, halk kurbanda yine bakışına kurban olduğu yerlileri kesti.


Vatandaşların bakışlarını beğenmemesi nedeniyle Avusturalyalı koyunları tercih etmemesini hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Nihat Doğan " Ben memleketimize olan sevgimi anlatmak için o sözleri söylemiştim. Nerede yetişirse yetişsin o koyunlarda kurbanlık olarak değerlendirilebilir. Bu da bizlerin halen dini bir cahillik içinde olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle çok şaşkınım" dedi.

Kurban Bayramı'nda Trakya’da satılması için Avustralya’dan ithal edilen ancak vatandaşın çok ilgi göstermediği küçük ve büyükbaş hayvanlar için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, ile Anadolu’ya çıkışına izin verdi. Tekirdağ’da bulunan 80 binin üzerindeki küçükbaş hayvanın satılması için kamyonlara yüklenerek İstanbul Tuzla’daki bir çiftliğe sevkiyatına başlandı. Pazartesi gününden itibaren ise satış başlayacak.

80 BİN HAYVAN ELDE KALDI

Kurban Bayramı için özel bir şirket tarafından ithal edilen yaklaşık 130 bin küçükbaş hayvanın büyük bir bölümü ilgi görmeyince satılamadı. Trakya’dan da çıkışına izin verilmeyince yaklaşık 80 bin küçükbaş hayvan elde kaldı. Bunun üzerine devreye Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, kurban kesimi sona erdiğinden küçük ve büyükbaş hayvanların Anadolu’ya sevkine izin verdi. Bugün akşam çıkan kararın ardından Tekirdağ Akport Limanı’nda gemide bekletilen küçükbaş hayvanların kamyonlara yüklenerek İstanbul Tuzla’ya sevkiyatı başladı.

Limandaki küçükbaş hayvanların sevkiyatı tamamlanınca aynı firmanın Çorlu’nun Ulaş Beldesi’ndeki bir çiftlikte bulunan küçükbaş hayvanların sevkiyatına başlanılacak. Yetkililer, kısa süre içinde elde kalan 80 bin adet küçükbaş hayvanın Tuzla’ya gönderileceği belirtti.

URUGUAYLI ANGUSLARDA ET VE BALIK KURUMUNA SEVKEDİLDİ

Aynı şekilde Uruguay’dan ithal edilen ve Kurban Bayramı için Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ndeki Et Balık Kurumu’nun Türkgeldi Çiftliği’nde satışa sunulan yaklaşık 13 bin ‘Angus’ cinsi kurbanlıklardan elde kalan yaklaşık 6 bini içinde Adapazarı’ndaki Et ve Balık Kurum’na ait çiftliğe sevkine karar verildi. Bu sevkiyatın da önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

El~PisToLeRo
Cevap
0
Görüntüleme
433
El~PisToLeRo
Cevap
2
Görüntüleme
1K
Cezzbedici3
JaNbErG
Cevap
0
Görüntüleme
365
JaNbErG
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
451
HeiLmasTer®
levasinay
Cevap
0
Görüntüleme
586
levasinay


Üst Alt