Avustralya(yurt disindan)'dan pc parçası alıp gelmek.

Sponsorlu Bağlantılar

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Avustralya(yurt disindan)'dan pc parçası alıp gelmek.
İyi günler benim teyzem ve ailesi Avustralya'da yaşıyor ve 1 ay sonra Türkiye'ye gelecekler. Acaba gelirken PC bileşenlerini(ekran kartı, anakart, RAM, harddisk, SSD işlemci) almayı planlıyoruz. Acaba getirtirken gümrükte bir sıkıntı olur mu? Çünkü Avustralya'dan alınca 1000 TL'lik bir kâr oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

abandonware

abandonware

Üye
Çaktırmadan çantaya atıp getirirlerdi eskiden. Şimdi xraylerden mi geçiyor bilmiyorum ama gümrüğe takilirsa ve ürün 75 euro ustuyse;

*AB ülkelerinden aldiysan %18
*Diğer ülkelerden aldıysan %20 vergi kesilir.

Benim bildigim bu.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
birçok sayfada bilgi mevcut

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Çaktırmadan çantaya atıp getirirlerdi eskiden. Şimdi xraylerden mi geçiyor bilmiyorum ama gümrüğe takilirsa ve ürün 75 euro ustuyse;

*AB ülkelerinden aldiysan %18
*Diğer ülkelerden aldıysan %20 vergi kesilir.

Benim bildigim bu.
Hocam sahsi esyasi olarak geciremez mi? Ya da hediye paketi yapsa o da olmadi kutulari acsin hepsini sarip bir kutuya koysun? Bir de asus ve msi global yani uluslararasi garanti mi veriyot yoksa ulke ici garanti mi?

abandonware

abandonware

Üye
Hocam sahsi esyasi olarak geciremez mi? Ya da hediye paketi yapsa o da olmadi kutulari acsin hepsini sarip bir kutuya koysun? Bir de asus ve msi global yani uluslararasi garanti mi veriyot yoksa ulke ici garanti mi?
Globalini bilmiyorum fakat global garanti olması lazım Asusun garantisi. Yurt dışından hiç eşya getirmedim bilmiyorum, yani kol saati falan olsa koluna takar getirir ama ekran kartını neresine takacak :blink:

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Globalini bilmiyorum fakat global garanti olması lazım Asusun garantisi. Yurt dışından hiç eşya getirmedim bilmiyorum, yani kol saati falan olsa koluna takar getirir ama ekran kartını neresine takacak :blink:
Yok hocam bir yerine takmiyacak. Sadece hediye paketi yapip getirecek de zaten ben hallettim sorunu. Teyzem getiririm dedi. Hayirlisiysa 1000 avustralya dolarina yani yaklasik 2000 tlye msi r9 380 4gb, samsung 850 evo 120 gb ssd, kinsgton 16 gb ddr3 ram, wd 1 tb caviar blue ve i5 4690k getirecek işte tek endişem msi in uluslararasi garantisi var mi?

abandonware

abandonware

Üye
Yok hocam bir yerine takmiyacak. Sadece hediye paketi yapip getirecek de zaten ben hallettim sorunu. Teyzem getiririm dedi. Hayirlisiysa 1000 avustralya dolarina yani yaklasik 2000 tlye msi r9 380 4gb, samsung 850 evo 120 gb ssd, kinsgton 16 gb ddr3 ram, wd 1 tb caviar blue ve i5 4690k getirecek işte tek endişem msi in uluslararasi garantisi var mi?
MSI'ın uluslararası web sayfasında warranty kısmına bak. Eğer getirebilirsen yaz, getirilebiliyor olduğunu bizde öğrenelim

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Büyük sıkıntı çıkarabilir yani teyzen anlamayıp yanlış ürününü hatta uyumsuz ürünü verebilir gibi garantiyi unut
Kesinlikle kargo daha pahallı tutar uğraşma

Eğer orn işlemciyi cebine cüzdanına koyar getirir ama kutularıyla gelmesi zor gümrük vergisi yiyebilir

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Büyük sıkıntı çıkarabilir yani teyzen anlamayıp yanlış ürününü hatta uyumsuz ürünü verebilir gibi garantiyi unut
Kesinlikle kargo daha pahallı tutar uğraşma

Eğer orn işlemciyi cebine cüzdanına koyar getirir ama kutularıyla gelmesi zor gümrük vergisi yiyebilir
Hocam teyzem hicbir problem olmaz dedi. Cunku hediye olarak getirecek. Yani hediye paketi olacak. Bir de urunleri kuzenim alacak o bu konuda bilgili ve teyzem kendi getirecek urunleri. Hayirlisi olsun hocam ya.

Üst Alt