Avustralya Yarış Takviminde Kaldı

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Avustralya Yarış Takviminde Kaldı
Formula 1 patronu Bernie Ecclestone'un "Avrupalı seyircilerin seyredebilmesi için Avustralya Grand Prix'i gece yapılmalı" demesinin ardından takvimden çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Avustralya Grand Prix'i, yarışın 3 saat ileriye alınmasıyla varlığını koruyabilecek.

Avustralya medyasının haberine göre 2015 yılına kadar Avustralya'da Formula 1 yarışlarının devam edeceğine dair anlaşma önümüzdeki günlerde imzalanacak.

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, mart ayında yaptığı bir açıklamayla, Avustralya kendini gece yarışı için hazırlamadığı takdirde 2010 yılından sonra grand prix takviminden çıkarılabileceğini söylemişti.

Bu açıklamanın ardından harekete geçen Victoria eyaleti yöneticileri ve yarış organizatörleri, bir gece yarışı fikrine karşı çıksalar da yarışı yerel saatle 17.00'de başlatma kararı aldılar.

Bu yılki Avustralya Grand Prix' 15.30'da yani geçtiğimiz yıllara nazaran 90 dakika geç başlamıştı.

Herald Sun gazetesinde çıkan habere göre 2010 yılından sonra Avustralya Grand Prix'sinin yerine Asya'da veya petrol zengini körfez ülkelerinden birinde Grand Prix yapma fikri de rafa kaldırıldı ve taraflar 5 yıllık sözleşme uzatma kararı aldı.
 


Üst Alt