Avrupa'da seri başı mıyız? Kaçıncı torbadayız?

Sponsorlu Bağlantılar

-India-

-India-

Üye
    Konu Sahibi
Avrupa'da seri başı mıyız? Kaçıncı torbadayız?


AJANSSPOR
-Süper Lig'de Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile noktalanan 2013-14 sezonunun ardından, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek takımlar da belli oldu.

Şampiyonlar Ligi

Galatasaray
Fenerbahçe'nin UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazanan lig ikincisi Galatasaray, grup kuralarına 3. torbadan katılacak.

Beşiktaş
Ligi 3. sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi için iki eleme turu oynayacak olan Beşiktaş'ın, 3. eleme turu kura çekiminde seri başı olup olmaması Güney Kıbrıs'tan gelecek habere bağlı olacak. 51. dakikada tatil edilen AEL-APOEL maçından çıkacak sonuç siyah beyazlıları yakından ilgilendiriyor.

Şampiyonluk play-off grubunda son haftaya 81 puanla lider giren AEL, ikili averajda gerisinde kaldığı 78 puanlı APOEL'e yenilmemesi halinde şampiyon olacaktı. 0-0 devam eden mücadele ev sahibi ekibin attığı meşalelerin APOEL'li oyuncuyu yaralaması nedeniyle tatil edilmişti.

Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu AEL'i hükmen yenik sayarsa APOEL şampiyon olacak ve UEFA puanı Beşiktaş'tan düşük olan AEL seri başı olamayacak. Maç kaldığı yerden devam eder ve APOEL rakibine yenerse AEL şampiyonluğu kaçıracak ve seri başı olamayacak.

Böylesi bir durumda; Beşiktaş seri başı olacak. Siyah beyazlıların muhtemel rakipleri de, Dnipro (Ukrayna), AEL (Güney Kıbrıs), Feyenoord (Hollanda), Panathinaikos (Yunanistan) ve Grasshoppers (İsviçre) olacak.

APOEL'in şampiyon olamaması ve ligi ikinci sırada tamamlaması durumunda ise; Beşiktaş seri başı olamayacak. Siyah beyazlıların muhtemel rakipleri de Zenit (Rusya), Lille (Fransa), Standard Liege (Belçika), Kopenhag (Danimarka) ve APOEL (Güney Kıbrıs) olacak.

Beşiktaş, gerçekleşmesi muhtemel senaryoların ardından tur atlarsa, play off turuna kalacak ve seri başı olamayacak. Kartal'ın bu turdaki muhtemel rakipleri ise; Porto (Portekiz), Arsenal (İngiltere), Leverkusen (Almanya) ve Napoli (İtalya) olacak. 3. ön elemeden gelip seri başı olacak olan Zenit'in elenmesi halinde; Beşiktaş'ın son muhtemel rakibi ise İspanyol ekibi Athletic Bilbao olacak.

Avrupa Ligi

Trabzonspor
Sezonu 4. sırada bitirerek Avrupa Ligi'nde play-off turu oynayacak olan Trabzonspor, kura çekimine seri başı olarak katılacak. Trabzonspor'un turu geçmesi halinde, grup kurasına kaçıncı torbadan katılacağı ise daha sonra belli olacak.

Sivasspor
Sezonu 5. sırada tamamlayan Sivasspor, Avrupa Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak. Sivasspor, kura çekiminde seri başı olamayacak. Yiğidolar, tur atlaması halinde de seri başı olamayacak.

Eskişehirspor
Türkiye Kupası'nda final oynayan ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi sonucu UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkı kazanan Eskişehirspor, kupa şampiyonu olmaması nedeniyle kupaya 2. eleme turundan başlayacak.

Es Es, 2. eleme turu kura çekimine seri başı olarak katılacak. Eskişehirspor, tur atlaması halinde 3. eleme turunda ve seri başı olamayacak.
 


Üst Alt