Avrupa'da öne çıkan transferler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Avrupa'da öne çıkan transferler


Gelecek sezonun hazırlıklarını sürdüren Avrupa'nın dev kulüpleri, bir yandan da kadrolarını güçlendiriyor. Özellikle İspanya ve İngiltere'de hareketle bir transfer dönemi yaşanırken, Bundesliga ekipleri ise kadrolarını korumayı tercih etti.

La Liga'da 2011-2012 sezonu 21 Ağustos'ta başlayacak ve 13 Mayıs'ta oynanacak son hafta maçlarıyla tamamlanacak.
Geçen sezon şampiyon olan ekibinin iskeletini koruyan Barcelona, yeni sezona az, ancak öz takviyede bulunarak hazırlanırken, büyük bir bütçe ayırmasına rağmen yine ikincilikle yetinmek zorunda kalan Real Madrid, gücünü katlamak için flaş transferlere imza atan taraf oldu.
Barcelona ile şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Real Madrid, ekibe geçen yıl katılan Mesut Özil'den sonra Nuri Şahin ile Hamit Altıntop'u da renklerine bağlayarak kadrosundaki Türk oyuncu sayısını 3'e çıkarttı.
Halihazırda yeterli bir kadroya sahip olan Barcelona ise Şilili yıldız futbolcu Alexis Sanchez için Udinese'ye 26 milyon euro ödedi.
Transfer döneminde en çalışkan kulüp olarak Malaga göze çarptı. Ağırlıklı olarak savunma ile orta sahaya takviye yapan Malaga, kadrosuna 9 yeni futbolcu kattı.
Sergio Agüero'yı Manchester City'e, David de Gea'yı da Manchester United'a satan Atletico Madrid de, gelecek sezon kadrosunu 5 yeni transferle güçlendirdi.
İNGİLTERE PREMİER LİG'DE ÖNEMLİ TRANSFERLER
Futbolun beşiği İngiltere'de ise 2011-2012 sezonu hazırlıklarını sürdüren Premier Lig ekipleri, bitimine bir ay kala transfer dönemini oldukça canlı geçiriyor.
Ligin eski müdavimleri, yeni katılan Queens Park Rangers, Norwich City ve Swansea'ye nazaran daha renkli bir transfer dönemi yaşarken, kadrosuna şu ana kadar 8 yeni isim katan Sunderland, transfer pazarında en aktif kulüp olarak göze çarpıyor.
Geçen sezonu 6. sırada tamamlayan ve bu yıl Avrupa'daki herhangi bir organizasyonun biletini alamayan Liverpool, taraftarlarına geçen yılın acısını unutturmak için kolları sıvadı ve transferde en cömert kulüp olarak dikkati çekti.
Kaleci sorununu Roma'dan aldığı Brezilyalı Alexander Doni ile çözen Liverpool, her ne kadar resmi bir açıklamaya dayanmasa da 20 milyon civarında bir meblağa ödeyerek Aston Villa'nın orta saha oyuncusu Stewart Downing'i kadrosuna kattı.
Şampiyonluk için yeterli bir kadro kurma çabasındaki Arsenal de, Fransa'da kendisini kanıtlayan Gervinho'yu renklerine bağlayarak renkli bir transfere imza attı.
Premier Lig'in son şampiyonu Manchester United ise geçen yılki güçlü kadrosundan ayrılan kaleci Edwin van der Sar'ın yerini, Atletico Madrid'in yıldız ismi David de Gea ile doldurdu.
Atletico Madrid'i bırakarak Premier League'e gelen futbolculardan biri de Arjantinli futbolcu Sergio Aguero oldu. Aguero, 45 milyon euro gibi yüksek bir meblağ karşılığında Manchester City'e geldi ve Premier League'de yılın flaş transferi olarak dikkati çekti.
BUNDESLIGA'DA TRANSFER DÖNEMİ SUSKUN GEÇİYOR
Almanya Bundesliga, son şampiyon Borussia Dortmund'un cuma günü evinde oynayacağı maçla start alacak.
Birçok takımın, şaşkınlık verecek şekilde geçen sezonki kadrolarını koruyarak hazırlandığı yeni sezonda en büyük atılımı, geçen yıl ligde istediğini elde edemeyen Bayern Münih gerçekleştirdi.
Transferde yüksek bonservis ücretleri ödemeyi reddeden ve gelenek haline gelen tutumluluk ilkesine bağlı kalan Bundesliga ekiplerinin arasında en fazla harcamayı yapan kulüp olarak göze çarpan Bayern Münih, kadrosunu kaleci Manuel Neuer ve savunma oyuncusu Jerome Boateng ile güçlendirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt