Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finaldeyiz

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finaldeyiz
2013 CEV Avrupa Şampiyonası´nda bugün (10 Eylül) oynadığı play-off müsabakasında Beyaz Rusya ile karşılaşan A Bayan Milli Takımımız, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Almanya´nın Halle kentinde bulunan Gerry Weber Spor Salonu´nda oynanan karşılaşmanın setleri; 25-16, 25-13 ve 25-17 sonuçlandı.

İlk set iki tarafın da karşılıklı olarak aldığı sayılarla başladı ve ilk teknik molaya 8-6 önde giren taraf Beyaz Rusya oldu. Mola sonrası az hata yapan ve 9-9´da skora eşitlik getirdikten sonra 11-9´da 2 sayı farkla öne geçen Millilerimiz, ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Mola sonrası oyundaki üstünlüğünü sürdüren Milli Takımımız, ilk seti 25-16 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Beyaz Rusya 5-2 öne geçse de 5-5´te skora eşitlik getiren Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-6 önde giren taraf oldu. Molanın ardından iyi oyununu sürdüren ve hücumda etkili olan Milli Takımımız, ikinci teknik molaya 7 sayı farkla 16-9 önde girdi. 22-10´da rakibi ile arasındaki farkı 12´ye yükselten Millilerimiz, ikinci seti 25-13 kazandı ve durumu 2-0 yaptı.

Karşılaşmanın üçüncü ve son setine de iyi başlayan Milli Takımımız, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Beyaz Rusya 8-8´de skora eşitlik getirse de tekrar öne geçen Millilerimiz, ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Mola sonrası maçtaki üstünlüğünü sürdüren ve 23-15´te rakibi ile arasındaki farkı 8´e yükselten A Bayan Milli Takımımız, üçüncü seti 25-17 kazanarak karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Alınan bu sonucun ardından, A Bayan Milli Takımımız çeyrek finale yükseldi ve C Grubu´nu lider tamamlayan Rusya´nın rakibi oldu. Millilerimiz, çeyrek final karşılaşmasını yarın (11 Eylül) TSİ 18.00´de Halle´deki Gerry Weber Spor Salonu´nda oynayacak.

Maçın ardından, A Bayan Milli Takımımızın Antrenörü Massimo Barbolini, "Bugün sahada ortaya koyduğumuz oyundan tatmin olduk diyebilirim. İyi servis attık ve iyi blok yaptık. Yarın Rusya ile çeyrek final karşılaşması oynayacağız. Çeyrek final maçı şampiyonadaki her şeyi değiştirecek. Buraya gelirken Berlin´e gitme amacımız vardı ve o amacımıza ulaşmak için yarınki karşılaşmayı kazanmamız gerekiyor. Çok zor bir maç olacak çünkü Rusya çok güçlü bir takım. Yarınki maçın seyir zevki yüksek bir maç olacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

A Bayan Milli Takımımızın Kaptanı Neslihan Demir ise "Bugün iyi oynadık ve maçta hiç hata yapmadık neredeyse. Yarın şampiyonadaki en önemli maçımızı oynayacağız. Artık Rusya maçına odaklanmış durumdayız" dedi.

Günün diğer play-off karşılaşması ise Hırvatistan ile Hollanda arasında TSİ 21.00´de oynanacak.

Türkiye - Beyaz Rusya: 3-0

Salon: Gerry Weber Stadion

Hakemler: Gilles GAUP (Fransa), Luca SOBRERO (İtalya)

Türkiye: Gözde (10), Bahar (14), Neslihan (9), Seda (20), Büşra (6), Naz (-), Gizem, Güldeniz (-), Polen (5), Özge (-)

Beyaz Rusya: Palcheuskaya (1), Harelik (8), Barysevich (8), Tumas (5), Malasai (1), Kalinouskaya (3), Pauliukouskaya, Tsupranava (-), Mikhailenko (2), Klimovich (2)

Setler: 25-16, 25-13, 25-17

Süre: 66 dakika (22´, 21´, 23´)

 


Üst Alt