Avrupa Şampiyonası’na çeyrek finalde veda ettik

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Avrupa Şampiyonası’na çeyrek finalde veda ettik



2013 CEV Avrupa Şampiyonası´nda bugün (11 Eylül) oynadığı çeyrek final müsabakasında Rusya ile karşılaşan A Bayan Milli Takımımız, 3-0 mağlup oldu. Almanya´nın Halle kentinde bulunan Gerry Weber Spor Salonu´nda oynanan karşılaşmanın setleri; 25-20, 25-23 ve 25-19 sonuçlandı.

İlk sete iyi başlayan Millilerimiz, 6-3 öne geçti ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Mola sonrası toparlanan Rusya, 8-8´de eşitliği yakaladı ve 14-9 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren Rusya, ikinci teknik molaya 16-12 önde girdikten sonra ilk seti 25-20 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı ve ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf Rusya oldu. Mola sonrasıda karşılıklı sayılar devam etse de ikinci teknik molaya 2 sayı farkla 16-14 önde giren taraf Milli Takımımız oldu. 22-22´de skora eşitlik getiren Rusya, ikinci seti 25-23 kazandı ve skoru 2-0 yaptı.

Üçüncü sete iyi başlayan Millilerimiz, 6-3 öne geçti ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Mola sonrasında toparlanan ve üst üste sayılar alan Rusya, 13-13´te skora eşitlik getirdi ve ikinci teknik molaya 16-15 üstün girdi. Milli Takımımız 18-18´de eşitliği yakalasa da 23-19 öne geçen Rusya, son seti 25-19 kazandı ve maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Alınan bu sonucun ardından Rusya çeyrek finale yükselirken, A Bayan Milli Takımımız şampiyonaya çeyrek finalde veda etti. Millilerimizin şampiyonadaki sıralaması bugün oynanacak çeyrek final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından belli olacak. Rusya´nın yarı finaldeki rakibi ise bugün TSİ 21.30´da, Zürih´teki Hallenstadion Spor Salonu´nda oynanacak olan Sırbistan-İtalya karşılaşmasının ardından belli olacak. Avrupa Şampiyonası´nın yarı final karşılaşmaları Berlin´de bulunan Max Schmeling Halle Spor Salonu´nda oynanacak.

Maçın ardından, A Bayan Milli Takımımızın Antrenörü Massimo Barbolini, "Rusya´yı tebrik ediyorum, bu galibiyeti hak ettiler. Biz Almanya maçında da aynı sorunu yaşamıştık. Bu maçta da aynı şeyi yaşadık. Kazanacak noktaya geliyoruz ama sonunu başaramıyoruz. Biraz hayal kırıklığına uğradım. Yarı finale kalan takımlara Berlin´de başarılar dilerim" açıklamasında bulundu.

A Bayan Milli Takımımızın Kaptanı Neslihan Demir ise "Rusya´yı tebrik ediyorum, çok iyi oynadılar. Biz maçta birçok kişisel ve basit hata yaptık. Maçın başa baş gittiği anlar oldu ancak yaptığımız hatalar yüzünden öne geçmeyi başaramadık" dedi.

Günün Halle'de oynanacak diğer çeyrek final karşılaşmasında ise Almanya ile Hırvatistan karşılaşacak. Maç TSİ 21.00´de başlayacak.

Ayrıca, günün diğer çeyrek final karşılaşması Fransa ile Belçika arasında, Zürih'teki Hallenstadion Spor Salonu'nda oynanıyor. Zürih´te oynanacak son çeyrek final karşılaşması ise TSİ 21.30´da Sırbistan ile İtalya arasında oynanacak.


Rusya - Türkiye: 3-0

Salon: Gerry Weber Stadion

Hakemler: Dragutin CUK (Sırbistan), Gilles GAUP (Fransa)

Rusya: Kosheleva (16), Shlyakhovaya (8), Obmochaeva (18), Pasynkova (7), Morozova (8), Pankova (2), Kryuchkova , Dianskaya (1), Malykh (-), Chaplina (2)

Türkiye: Gözde (7), Bahar (7), Neslihan (18), Seda (6), Büşra (7), Naz (2), Gizem , Güldeniz (-), Polen (3), Özge (-)

Setler: 25-20, 25-23, 25-19

Süre: 81 dakika (25´, 28´, 28´)

 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Basketboldan sonra voleyboldanda...
 
KcygtYsn

KcygtYsn

Üye
Inşallah futboldanda elenmeyiz olimpiyatta gitti sporsuz bir ülke olduk
 


Üst Alt