Avrupa Pistleri’nde Türk Ateşi

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Avrupa Pistleri’nde Türk Ateşi


Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 5. ayak koşusu 13 Mayıs Pazar günü İngiltere'de gerçekleştirilecek. Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun yarıştığı Dünya Supersport Şampiyonası'nın 5. Ayak yarışı Donington Park Pisti'nde koşulacak.


Kawasaki Deltafin Lorenzini takımıyla genel klasmanda 61 puanla lider durumda bulunan Kenan Sofuoğlu, İngiltere’deki yarışta rakipleriyle arasındaki puan farkını daha da arttırmaya çalışacak. Beşinci Ayak yarışının sıralama turları 12 Mayıs Cumartesi günü saat 18.15’te koşulacak. Sezonun 22 turluk (88.506 Km) 5. Ayak yarışı ise 13 Mayıs Pazar günü saat 15.30’da start alacak.


Donington Park pisti 4.023 metre uzunluğunda. Pistin 5 sol ve 10 adet sağ viraj bulunurken, start finiş düzlüğü ise 550 metre.

UEM ALPE ADRİA ŞAMPİYONASI’NDA 6 SPORCU

UEM Alpe Adria Şampiyonası’nın 2. Ayak yarışı bu hafta sonu Çek Cumhuriyeti’nde koşulacak. Şampiyonada beş Türk yarışçı start alacak. Güney ve Orta Avrupa bölgelerinin uluslararası motosiklet yarış serisi olan Alpe Adria Şampiyonası’nın 2. Ayak yarışı 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno Pisti’nde koşulacak. Süperstock 1000 cc sınıfında Türkiye Şampiyonu Yunus Erçelik ve Erdal Karabulut BMW S1000RR motosikletleriyle start alırken, Erçelik ilk ayakta 16. olmuştu.

Türkiye’nin en genç pilotlarından Toprak Razgatlıoğlu, Yamaha R6 Dunlop Kupası’nın ardından Alpe Adria Şampiyonası’nın 2. Ayak yarışına katılacak. Genç yarışçı, Süperstock 600 sınıfında Brno Pisti’ne çıkacak. Bu sınıfta pist yarışlarının başarılı isimlerinden olan Ahmet Koçyiğit, Deniz Polat ile Bekir Cesur’da Suzuki GSX-R 600 motosikletleriyle mücadele edecekler.

ATA NURCAN İTALYA ŞAMPİYONASI’NDA

İtalya’da kaza geçirdikten sonra kısa sürede iyileşen Türkiye Süpermoto Şampiyonu Ata Nurcan, pistlere tekrar bu ülkede geri dönüyor. Genç yarışçı, 13 Mayıs Pazar günü İtalya Uluslararası Süpermoto Şampiyonası’nın Battipaglia’daki ikinci ayağında start çizgisinde olacak.

Kaynak: Sporx
 


Üst Alt