AVEA Internet ayarları ve wap-gprs ayarları...

Sponsorlu Bağlantılar

Lion Heart

Lion Heart

Üye
    Konu Sahibi
AVEA Internet ayarları ve wap-gprs ayarları...
Arkadaşlar benim anlamadığım bişey var Avea Wap gprs ayarları ile Avea Internet arasında ne tür bir farklılık vardır? Yani Internet ayarlarıyla Opera Mini kullanılabilirken Avea wap gprs ile girilememesinin sebebi nedir? Ya da başka bir deyişle wap-gprs ayarlarıyla sadece wap sitelerine ve internet ayarlarıyla da sadece internet sitelerine mi giriyoruz yoksa internet ayarlaıyla wap sitelerine bağlanailiyormuyuz? Birde ücretlendirme konusunda nasıl bir farklılık var, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Boylu01


Ozan

Ozan

Admin
Avea internet ile avea wap arasındaki teknik fark, biri wap ücretlendirmesi ( wap sitelerinde dolanırmış gibi ) digeri de normal sanki pc kullanılarak internete girme protokolüdür

Her ikisinin de teknolojisi aynıdır, ancak ücretlendirme farklıdır.

internet, TCP IP protokolü ile desteklenen bir altyapıya sahip bildiğim kadarı ile dolayısı ile direkt internet bağlantısı gerektiren durumlarda, erişim noktası internet yada bağlantı adı : avea internet, turkcell internet gibi olan ayarlar seçilmesinin nedeni bu

Wap protokolü , wap sitelerinin açılmasında kullanılan alt yapıyı destekliyor sadece o kadar. Ve ücretlendirmesi dolayısı ile ona göre normal.

Erişim noktası internet olursa, hem direkt internet erişimi kullanan uygulamalar ( ki tüm symbian programlar 3. parti oldugundan, telefondan bagimsiz direkt internet baglantısı kurmak isterler ) çalışmış olur, hem de ücretlendirme yaklasık 3 kat daha ucuz olmakta.
 
Lion Heart

Lion Heart

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim. :oke:
 


Üst Alt