Avcı'nın gençleri ışık saçıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Avcı'nın gençleri ışık saçıyor
U17 Milli Takımı'nı 2005'te Avrupa şampiyonu yaparak Arda Turan, Nuri Şahin ve Caner Erkin gibi yetenekleri vitrine çıkaran Abdullah Avcı, şimdi de Ay-Yıldızlı ekibimize genç yıldızları serpiştiriyor. 2014 Dünya Kupası elemeleri öncesi Avusturya'da kamp yapan Avcı yönetimindeki milliler, yaş ortalaması 23 olan bir kadroyla Gürcistan'ı 3-1 yenerek gelecek için umut verdi.
2014 Dünya Kupası elemeleri için Avusturya'da kolları sıvayan A Milli Takım, gurbetteki ilk özel sınavında Gürcistan'ı 3-1 yenerek göz doldurdu. Önceki gece Salzburg'da oynanan maçta genç oyunculardan kurulu bir kadroyla mücadele eden Ay-Yıldızlı ekibimiz gelecek için umut verdi. 2005 yılında U 17 Milli Takımı'nı Avrupa şampiyonu yaparak dikkatleri üzerine çeken Abdullah Avcı yönetimindeki milliler, özellikle ilk yarıda sergilediği etkili futbolla tam puan aldı.

Egemen Korkmaz, Hamit Altıntop ve Mehmet Topal gibi tecrübeli isimlerin yanına Serdar Kurtuluş, Ömer Toprak, Nuri Şahin, Gökhan Türe, Mustafa Pektemek ve Sercan Sararer gibi yaş ortalaması 23 olan oyuncuları monte eden Avcı da öğrencilerinden memnun kaldı. Milli Takım'a yeni bir çehre kazandırıp futbolseverleri yeniden saha içine çekmek için yola koyulduklarını belirten tecrübeli teknik adam, Gürcistan karşısında doğru işler yaptıklarını söyledi. İlk 45 dakikada grup enerjisi ve takım ruhuyla mücadele ettiklerini dile getiren Avcı, "İlk devre tatmin edici bir futbol ortaya koyduk. Oyun disiplininden kopmadık. Goller bulduk, ardından net fırsatlar kaçırdık. Ancak ikinci yarının ilk 15 dakikasında yavaş oynayıp rakibe toparlanmaları için zaman verdik. Bu maçtan olumlu ve olumsuz dersler çıkaracağız." diye konuştu.

Bu sezon İkinci Lig'de şampiyon olarak Bundesliga'ya yükselen Fürth'te forma giyen Sercan Sararer'le maçın son bölümlerinde sakatlanan kaleci Cenk'in yerine oyuna giren Mert Günok'un ilk kez milli formayı giydiğini hatırlatan başarılı çalıştırıcı şöyle devam etti: "Sercan ve Mert ilk kez oynamasına rağmen soğukkanlıydı. İlk maçlarında iyi resim verdiler. Bizi mutlu ettiler. Bundan sonraki Finlandiya ve Bulgaristan maçlarında 6-7 oyuncuyu değiştireceğiz. Portekiz ve Ukrayna karşısında da kendimizi son kez test edeceğiz."

Milli Takım'ın yeni kondisyoneri İspanyol Julen Masach'ın dakika dakika oyuncuları takip ettiğini vurgulayan Avcı, sakatlığı bulunan oyuncuların hazır hale gelmesiyle kadronun daha net şekilleneceğini sözlerine ekledi. A Milli Takım'ın Gürcistan'la önceki gece Salzburg'da oynadığı hazırlık maçında Ay-Yıldızlı ekibimizi sırtlayan Hamit Altıntop ve Nuri Şahin, galibiyetle özgüven kazandıklarını söyledi. Real Madrid'de de yan yana top koşturan milli futbolcular, adım adım hedeflerine doğru ilerleyeceklerini kaydetti.

Ay-Yıldızlılar cuma namazını Avusturya'da kıldı

2014 Dünya Kupası elemeleri öncesinde, hazırlıklarına Avusturya'nın Salzburg kentinde devam eden A Milli Takım'ımızda bazı futbolcular, cuma namazına gitti. Saalfelden kasabasındaki Selimiye Camii'nde cuma namazını eda eden teknik direktör Abdullah Avcı ve yardımcısı Okan Buruk eşliğindeki oyuncular, cami girişi ve çıkışında gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İmam ise namazdan önce Gürcistan galibiyeti dolayısıyla Abdullah Avcı ve oyuncuları tebrik etti. Öte yandan milli file bekçimiz Rüştü Reçber, A Milli Futbol Takım'ımızın Avusturya'da bu akşam Finlandiya'yla oynayacağı özel maçta 'Ay-Yıldızlı' formayı son kez giyecek. Bugüne dek 119 kez A milli formayı giyerek bu alanda rekoru elinde bulunduran Rüştü'nün kaleyi koruyacağı Finlandiya karşılaşması saat 21.00'de başlayacak. Salzburg kentindeki Red Bull Arena'da oynanacak Türkiye-Finlandiya müsabakası TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
415
Baydırman
Who_knoxer
Cevap
0
Görüntüleme
481
Who_knoxer
Who_knoxer
Cevap
2
Görüntüleme
532
Who_knoxer
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
455
Doğuş Pertez


Üst Alt