Autoexec hata verirse

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quitac

Üye
    Konu Sahibi
Autoexec hata verirse
Autoexec Hata Verdi
________________________________________
Arkadaşlar Bu Soruna binBir Kİşi RAStlamıştır

Peki nedir bu sorun, çözüm yolu nedir?
Bir Kaç örnek verecek olursak;
Soru1:
16 bit windows subsytem bilgisayarıma mustek scanner veya mustek kamera kurmaya çalıştığım zaman veya scanner bilgisayarımda kurulu iken, c:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. sistem dosyası, MS-DOS ile Microsoft Windows uygulamalarını çalıştırmak için uygun değil. Uygulamayı bitirmek için Kapat'ı seçin. diye bir uyarı veriyor. Kapat ve Yoksay diye iki buton var her ikisinide tıklayınca pencere kapanıyor. Başka hiç bir hareket yok her ikisininde güncel driverlerını indirdim sonuca ulaşamıyorum sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. Lütfen yardım.

Soru2:
Mtu sozluk u acmak ıtedıgımde bu uyarıyı verıyor windows sistem 32/autoexec.nt sistem dosyasi,ms-dos ile microsoft windows uygulamalarini calistirmak icin uygun degil.uygulamayi bitirmek icin kapati secin. Mut sozluk u acmak ıtedıgımde bu uyarıyı verıyor.Nedendır arkadaslar_? xp kullanıyorum

Soru3:
Dos programları nasıl oldu bilmiyorum ama monstar sözlük gibi ms dos tabanlı programları artık çalıştırmıyor autoexec.bat uyumsulzuğu gibilerinden hatalar veriyor .?


Bunun Gibi Sorunlara Günümüzde Bir Çok Yerde Karşılaşıyoruz
Şimdi bu sorunlar hakkında genel çözüm yolunu açıklayalım;

Bilgisayarın durduk yere autoexec.nt hatası vermesinin bir çok sebebi olabilir ama bu güne kadar benim tespit ettiğim bi tanesi windowsupdate üzerinden ya da bir cd den .NET Framework yüklenmesidir.

Eğer sizin bilgisayarınızda da yukardakiler veya benzeri şekilde bir hata oluşmuşsa çözüm yolu:

Windows\Repair Klasöründeki AUTOEXEC.NT dosyasını kopyalayıp Windows\System32 içerisine yapıştırırsınız. Ve sorununuz şimdilik çözülmüş olur. Ama bakarsınız ki bilgisayar her yeniden başladığında yine aynı hatayı vermeye devam etketedir. Bunun içinse bilgisayar her açıldığında kopyalama işlemini otomatik olması için küçük bi program parçası yazmanız yeterli.Bunun içinse;

1 .Not defteri uygulamasını açın.
2 . Aşağıdaki kutucuktaki kodları kopyalayıp açtığınız not defterine yapıştırın.
Sor:
copy c:\windows\repair\autoexec.nt c:\windows\system32

3 . Dosyayı Kaydederken Farklı Kaydet Seçeneğini seçip Dosya adı kısmına yeni.bat ve kayıt türü olarak "tüm dosyalar" seçeneğini seçip kaydedin.
4 . Oluşan yeni dosyayı istediğiniz bir klasöre attıktan sonra programa ait bir kısayolu Başlat menüsündeki Başlangıç Klasörüne Koyun..

Bu işlemlerden sonra bilgisayarınız her açılışında kendisi otomatik olarak dosya kopyalama işlemini yapacaktır...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt