Augmented Reality for Nokia 6210 Navigator and N86 (S60 3rd edition FP2)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Augmented Reality for Nokia 6210 Navigator and N86 (S60 3rd edition FP2)
Over the last year many so-called "augmented reality" applications have been popping up, specially on the Android platform. While the concept is not new (research on the proper field of Augmented Reality dates back to the '90s), it has generated some media attention lately.

Unfortunately there is no mention so far of any similar application* on Symbian smartphones, so this project aims to fill the gap by providing a prototype application featuring the use of sensors, camera and location based services.

[*] Though we could consider Nokia Research Center's MARA project (2006) as the first attempt to bring this functionality on a Nokia smartphone.


Implementation

The application overlays the image stream generated from the camera with markers of "Points of Interest" around the user. It has been developed for the Nokia N97 and Nokia Navigator devices.

Making use of plugins allows third-party developers to customize the application at different levels.

This is a basic diagram of the application's functionality:
Flow

The overall scene is dictated by the position and orientation determined by the sensors, which combined with the data retrieved from the source form the overall frame.


Features

* Use of Data Source plugins, which allows third-party developers to add their ow n sources of information.
* Display different details of each point of interest, including hiperlinks to external resources.
* Being a pluggable component makes it possible for third-party developers to include it as a customized view into their applications.

FAQ

* Is the application available for 3rd ed FP1, or other 5th edition devices?

Unfortunately the application needs certain sensory in order to work, so it will not work on all Symbian devices. Currently the only devices featuring the required sensors (gps, accelerometers and magnetometer) are the Navigator Series and N86 (3rd ed fp2) and the N97 (5th ed)

* The application doesn't seem to get gps signal after trying for some minutes

Please note that this application is meant to be used outdoors in order to obtain a clean gps signal. If you still have problems to get a good signal please make sure you have your gps configuration set up correctly. According to our experience, enabling Assisted and Integrated GPS gives the best results. Also make sure you have a valid configuration for "Positioning Server" (Located inside the "Positioning" tab in the configuration program)

******************

Geçen yıl boyunca pek çok sözde "arttırılmış gerçeklik" uygulamaları Android platformu üzerinde özel olarak, haşhaş edilmiştir. kavram (araştırma Artırılmış Gerçeklik düzgün alanında '90s kadar uzanmaktadır) yeni değil iken, son zamanlarda bazı medya ilgisini üretti.

Ne yazık ki hiç şimdiye kadar benzer herhangi bir uygulama * ve Symbian akıllı orada söz, bu nedenle bu proje sensörler, kamera ve lokasyona dayalı hizmetlerin kullanımı içeren bir prototip uygulama sağlayarak boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır.

[*] Bir Nokia akıllı telefon bu işlevi getirmek için ilk girişim olarak Nokia Araştırma Merkezi'nin TKB projesi (2006) düşünebiliriz rağmen.


Uygulama

Uygulama kullanıcı etrafında "İlgi Çekici Noktalar" belirteçleri ile kamera oluşturulan görüntü akışı bindirmeleri. Bu Nokia N97 ve Nokia Navigator cihazlar için geliştirildi.

eklentileri faydalanmak üçüncü parti geliştiriciler farklı düzeylerde uygulama değiştirmenizi sağlar.

Bu uygulamanın işlevselliği temel bir diyagram:
Akış

Genel sahne konumu ve yönünü genel çerçeve şeklinde bir kaynaktan alınan veriler ile birlikte sensörler tarafından belirlenir tarafından belirlenir.


Özellikleri

üçüncü parti geliştiricilerin bilgileri kendi ow n kaynaklar eklemenizi sağlar Veri Kaynağı eklentileri * kullanın.
dış kaynaklara hiperlinks dahil ilgi her noktasındaki * Ekran farklı ayrıntılar.
* Eklenebilir bir bileşeni olmak mümkün üçüncü parti geliştiriciler kendi uygulamalarını içine özel bir görünümü olarak dahil etmek için yapar.

SSS

* Uygulama için kullanılabilir mi ed, FP1 veya diğer 5 3rd edition cihazlar?

Ne yazık ki uygulama çalışması için, bu yüzden tüm Symbian cihazlarda çalışmaz duyusal belli gerekiyor. Şu anda gerekli sensörler (gps, ivme ve manyetometre) özelliğine sahip tek cihaz Navigator Serisi ve N86 ve (fp2 ed 3) ve N97 (5 ed)

* Uygulama birkaç dakika için denedikten sonra gps sinyal alabilmek için görünmüyor

Bu uygulama için temiz bir gps sinyal alabilmek için açık havada olması gerekiyordu olduğunu unutmayın. Eğer hala almak probleminiz varsa iyi bir sinyal size gps yapılandırma doğru kurulmuş olduğundan emin olun. , Deneyimlerimizi göre Destekli sağlayan ve Entegre GPS iyi sonucu verir. Ayrıca (yapılandırma programı "Konumlandırma" sekmesini içinde bulunan) "Sunucu Konumlandırma" için geçerli bir yapılandırma olduğundan emin olun


 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: H/\S/\N ve Nadir


Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..
 
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim...
 
zeyunal

zeyunal

Üye
tşkler ben kullanıyordum :) e52 ,e55 ve e72 de de çalışıyor denenmiştir :) görsel bir navigasyon :) kamerayı nereye gösteerirseniz size onanın adını yazıyor üzerinde :)) tşkler tekrar... ;)
 
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt