Audi Le Mans'da Verimlilik ve Hızı Buluşturuyor!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Audi Le Mans'da Verimlilik ve Hızı Buluşturuyor!




Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Le Mans 24 Hours'a ilk kez 1999 yılında katılan Audi, bu yarışlarda son 14 yılda 11 zafer kazandı. Le Mans'da en çok yarış kazan tarihteki markalar arasında ikinci sıraya yerleşen Audi, bu yıllar boyunca da birçok yeniliğe de imza attı.

Le Mans'da zafer kazanan ilk dizel ve ilk hibrit motorlu araçların sahibi olan Audi'nin yarışlardaki en büyük kozu verimlilik ile hızı buluşturması. Buna örnek olarak da 2000 ile 2010 yılları arasında Le Mans'da yarışan Audi'lerin ortalama hızının saatte 208 kilometreden 225'e çıkmasına rağmen, yakıt tüketiminin yüzde 10'dan daha fazla oranda düşmesi gösteriliyor. Audi'nin geçen yıl hibrit R18 araç ile kazandığı yarışlarda tükettiği yakıt ise, bir önceki yıla göre yüzde 10 daha azdı.

Audi, 22-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Le Mans 24'te de 12'nci zaferi için piste çıkıyor. Üç R18 e-tron quattro'nun yarışacağı yarışta, Audi'nin amacı Ultra hafif yapı teknolojisi, verimlilik teknolojileri, sürücü asistanları, LED teknolojisi ve daha birçok inovasyon ile Teknoloji ile Bir Adım Önde sloganını kanıtlamak olacak.
 

Benzer Konular



Üst Alt