Audi A7 Sportback

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Audi A7 Sportback




Audi A7 Sportback coşkulu bir hava yayar. Vurgulanmış tekerlek yuvalarının üst tarafındaki belirgin şekilde keskin, dinamik bir çizgi tüm araç boyunca uzanarak Audi A7 Sportback otomobile benzersiz bir görsellik verir.

Çizgi tavizsiz şekilde arka tekerleklere doğru uzanarak Audi A7’ye güçlü görünüşünü verir. Şık bagaj kapağı yeni Audi A7 Sportback’in güçlü yanlarını tam olarak belirtir. Kapağın benzersiz çizgileri otomobilin, normal olarak ancak klasik bir iki kapılı coupe otomobilde bulunan duygusal karakterini vurgular. A7 Sportback’in genişliği sadece çekici olmakla kalmayıp işlevsel bagaj yeri konsepti yükleme hacmini 1390 litreye kadar çıkarır.

Altında güçlü motorların harekete geçmeyi beklediği motor kaputu, V biçimli çizgilerle tanımlanmıştır. Çok üstün, özgüvenli bir görünüş sunmaktadır. Audi’nin tek çerçeveli radyatör panjuru üstün kaliteli yatay krom çubuklarla süslenmiştir ve bir şıklık ve dinamizm duygusu verir. Radyatör panjurunun fevkalade biçimi farlara görsel olarak daha fazla güç ve gerilim verir.

Cazip alüminyum jantlar, seçkin vurgular oluşturur. Farlardaki ışıklı diyotlu (LED) gündüz farları, ışık durumu nasıl olursa olsun trafikteki diğer kişilerce hemen görülmenizi sağlar. Ayrı ayrı diyotların dinamik bir şıklıkla parladığı LED gündüz farları daha da iyileştirilmiş bir ışık gücü sağlar.


A7 Sportback’deki FSI® motorlar

FSI teknolojisinde yakıt, çok ince zerreciklerden oluşan bir sprey şeklinde doğrudan yanma odasının içine püskürtülür. Bu şekilde neredeyse zerre hassasiyetiyle dozajlanan yakıt motora gerekli olduğu anda hemen verilebilir. Bu, yakıttan daha iyi yararlanılması ve sonuçta daha az tüketim anlamına gelir.

Yakıttan olabilecek en iyi şekilde yararlanılmasının ne kadar önemli olduğu efsanevi 24 saatlik Le Mans yarışlarında görülmüştür. Yakıtın her damlasından daha fazla enerji üreten bir FSI motorla donatılmış Audi R8 bu yarışlarda çok sayıda zafer kazanmıştır.

Audi A7 Sportback 2.8 FSI quattro

2.8 FSI motor, 204 hpgüç ve 5,250 d/d’de 280 Nm tork üretmektedir. 3,000 d/d’den başlayarak 5,000 d/d’ye kadar yeterli tork sunulmaktadır. Audi bu motorla S tronic şanzımanı ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemini birleştirmiştir. S tronic manuel bir şanzımanı sportif özellikleriyle otomatik bir şanzımanın avantajlarını birleştirmektedir. A7 Sportback 2.8 FSI quattro sıfırdan 100 km/h’ye 8.3 saniyede ulaşmaktadır ve 235 km/h maksimum hıza sahiptir. 100 kilometrede 8.0 litre yakıt tüketen otomobilin CO2 emisyonu kilometrede sadece 187 gramdır.

Yakıt tüketimi ve emisyon verileri
Ortalama yakıt tüketimi: 8.0 l/100 km
Ortalama CO2 emisyonu: 187 g/km

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI quattro

Altı silindirli motor 300 hp güce sahiptir. A7 Sportback, 3.0 TFSI motoru nispeten düşük bir yakıt tüketimine sahip kompakt bir güç ünitesine dönüştüren yenilikçi bir mekanik turboşarj sistemi ve intercooler ile donatılmıştır. Audi direkt benzin enjeksiyonu ile turboşarjı seri otomobil üretiminde bir arada kullanan dünyada ilk üreticiydi. Bu motor sadece 440 Nm’lik maksimum torkundan dolayı etkileyici olmayıp tork eğrisi ile de etkileyicidir: 2900 ila 4500 d/d aralığında maksimum torkun en az % 90’nı sunulmaktadır. Tüm devirlerde son derece çabuk tepki vermesi ve olağanüstü güç üretimi ile bu 6 silindirli motor özellikle dinamik bir sürüş tarzına da olanak sağlar. Sıfırdan 100 km/h’ye 5.6 saniyede hızlanan Audi A7 Sportback bu hızın üzerinde de bol miktarda güç rezervine sahiptir. Ve tabii ki Euro 5 emisyon normları ile uyumludur.

Yakıt tüketimi ve emisyon verileri
Ortalama yakıt tüketimi: 8.2 l/100 km
Ortalama CO2 emisyon: 190 g/km

3.0 tdi motor ne demek ya uçak mübarek
:ağlarım:
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
3.0 dizel bence bu araca az bile.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt