ateistlerin kökü nasıl kurutulur? :D

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alyz

Üye
    Konu Sahibi
ateistlerin kökü nasıl kurutulur? :D
muhtemelen biz maymundan geldik diyecekler o zaman onları bu Soruları sorun. :D
1.bIz maymundan geldiysek maymun kimden geldi?
2.milyonlarca Canlı milyarlarca gezegen varken dünyayı bulup nasıl geldiler?
3.dünyada beyin bulunmadığına göre kendi üstünde atmosfer totosfer ozon tabakası vs. yapmayı nerden biliyor diğer diğer binlerce gezegen lahmacunmu yedide yaşam yapamıyor?
4.bu evrendeki kusursuzluk niye neden biri yörüngeden sapmıyor madem başı boş neden bir metre ileri Yada geri kaymıyor bu kadarda kusursuz olunmazki Canım?
5.madem herşey elimizde o zaman neden ölümü durduramıyoruz?
6.insanlarda Her türlü duygu var peki bu duygular bize neden verildi biraz düşün bIz kesinlikle boş bir amaç için dünyada olmayız?
''onlara hakikatın en doğrusunu gösterseniz dahi inanmazlar çünkü Allah kalplerini mühürlemiştir''
Allah kullarını affetmek için onlara türlü türlü Yol gösterir ama gerçek şuki kullar çok nankördür

sanal hacker

sanal hacker

Üye
:d ha

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
onlarda lazım

maxirabit

maxirabit

Üye
:ah

___kaptan___

___kaptan___

Üye
hacıı önce bi atesiti buluyoz karşımıza koyuyoz sonra da tabanlarına tabanlarına tuz ruhu(hipo) döktün mü daha da türemez :ehe :D

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
Öncelikle, bir ateist olarak bu tür başlıktan çok rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Biz insan değil miyiz? işi gücü dindar insanlara bulaşmak olanlardan değilim, ama başlık beni de içine aldığı için cevaplayayım:

aslında bu maymundan geldik ibaresi şekilde de görülebileceği gibi çok yanlış anlaşılıyor. Maymunla geldik desek daha doğru olur. Çünkü evrimin uç noktasındaki ata ortak ve bir kolu maymun, diğer kolu insan oluyor.

dışarıdan gelen kimse olmadı. "Milyonlarca canlı, milyarlarca gezegen varken dünyayı bulup geldi" diyen birini görmedim henüz.

3.dünyada beyin bulunmadığına göre kendi üstünde atmosfer totosfer ozon tabakası vs. yapmayı nerden biliyor diğer diğer binlerce gezegen lahmacunmu yedide yaşam yapamıyor?

atmosfer tabakasını oluşturmak için bir gezegenin beyni olması gerekmez. Yerçekimi olan çoğu gezegenin kendi gaz katmanları vardır. Ayrıca üzerinde yaşam olduğu tahmin edilen 10 milyar gezegen var. Güneşin yaşam bölgesinin 90 milyon km ile 250 milyon km arasında olduğunu düşündüğümüzde bu hiç de düşük bir olasılık değildir. (ki güneşin yaşam bölgesinin içinde mars ve venüs de var, fakat atmosfer yapılarından kaybediyorlar. Venüs yerine dünya olsa idi nispeten sıcak ama yaşanabilir bir gezegen, mars'ın yerinde dünya olsa idi nispeten soğuk ama yaşanabilir bir gezegen olurdu)

4.bu evrendeki kusursuzluk niye neden biri yörüngeden sapmıyor madem başı boş neden bir metre ileri Yada geri kaymıyor bu kadarda kusursuz olunmazki Canım?

"Dünya bir metre ileri ya da geri kaymıyor" ibaresi kelimenin tam manasıyla yanlış bir ifadedir. Dünya her yıl güneşe en yakın 148 milyon km, en uzak 153 milyon km olacak şekilde toplam 5 milyon kilometre yaklaşıp uzaklaşır.

her şey elimizde değildir. Her şey elimizdedir diyen bir ateist görmedim.

6.insanlarda Her türlü duygu var peki bu duygular bize neden verildi biraz düşün bIz kesinlikle boş bir amaç için dünyada olmayız?

Aynı duygular, üzülme, sevinme, korkma, mutlu olma gibi... hayvanlarda da vardır. Öyleyse onlar da bu dünyaya boşu boşuna yaşayıp ölmek için gelmiş olamaz, derhal ibadet etmeliler.

''onlara hakikatın en doğrusunu gösterseniz dahi inanmazlar çünkü Allah kalplerini mühürlemiştir''
Allah kullarını affetmek için onlara türlü türlü Yol gösterir ama gerçek şuki kullar çok nankördür

Size karşı verdiğim cevaplardan rahatsız olduysanız çok özür dilerim. Ben de başlıktan rahatsız oldum çünkü.

• Beğen
Tepkiler: minoo, seytan_avcisi ve Silinen Üye 623746
AHMED...

AHMED...

Üye
arkadaşlar mobil olduğum için linki mobil olarak veriyorum mutlaka izleyin :D veya videoyu pc den göremiyorsaniz youtube ye çantaci necmi ilgen abi - şinasi yazın

Metin MF

Metin MF

Üye
Öncelikle, bir ateist olarak bu tür başlıktan çok rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Biz insan değil miyiz? işi gücü dindar insanlara bulaşmak olanlardan değilim, ama başlık beni de içine aldığı için cevaplayayım:

aslında bu maymundan geldik ibaresi şekilde de görülebileceği gibi çok yanlış anlaşılıyor. Maymunla geldik desek daha doğru olur. Çünkü evrimin uç noktasındaki ata ortak ve bir kolu maymun, diğer kolu insan oluyor.

dışarıdan gelen kimse olmadı. "Milyonlarca canlı, milyarlarca gezegen varken dünyayı bulup geldi" diyen birini görmedim henüz.

atmosfer tabakasını oluşturmak için bir gezegenin beyni olması gerekmez. Yerçekimi olan çoğu gezegenin kendi gaz katmanları vardır. Ayrıca üzerinde yaşam olduğu tahmin edilen 10 milyar gezegen var. Güneşin yaşam bölgesinin 90 milyon km ile 250 milyon km arasında olduğunu düşündüğümüzde bu hiç de düşük bir olasılık değildir. (ki güneşin yaşam bölgesinin içinde mars ve venüs de var, fakat atmosfer yapılarından kaybediyorlar. Venüs yerine dünya olsa idi nispeten sıcak ama yaşanabilir bir gezegen, mars'ın yerinde dünya olsa idi nispeten soğuk ama yaşanabilir bir gezegen olurdu)

"Dünya bir metre ileri ya da geri kaymıyor" ibaresi kelimenin tam manasıyla yanlış bir ifadedir. Dünya her yıl güneşe en yakın 148 milyon km, en uzak 153 milyon km olacak şekilde toplam 5 milyon kilometre yaklaşıp uzaklaşır.

her şey elimizde değildir. Her şey elimizdedir diyen bir ateist görmedim.

Aynı duygular, üzülme, sevinme, korkma, mutlu olma gibi... hayvanlarda da vardır. Öyleyse onlar da bu dünyaya boşu boşuna yaşayıp ölmek için gelmiş olamaz, derhal ibadet etmeliler.

Size karşı verdiğim cevaplardan rahatsız olduysanız çok özür dilerim. Ben de başlıktan rahatsız oldum çünkü.

adam cevap vermiş valla respect

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye

şener amca deniz neden mavi ?

Silinen Üye 623746

Kapalı Hesap
Peki diyelim ki Tanrı var kabul ettik, Tanrı'nın yolladığı gerçek dinin İslam olduğunun kesinliğini bu konuyu açan arkadaşa soruyorum? Öteki tarafta F.S.M karşına çıkıp neden bana inanmadın diye sorarsa? :D

maxirabit

maxirabit

Üye
Yaşamın bir amacı yoksa,Öldükten sonra her şey bitiyorsa,Ne anlamı kaldı? Şuan bile ölebilcekken nasıl yaşıyosunuz? Nasıl olsa hersey boş daha fazla durmanın ne anlamı vat su acımasız dünyada ?

Edit : Biz insan değilmiyiz diyan arkadas nasıl olsa maymundan gelmişsiniz alınmana gerek yok.

Hayatta bir baltaya,sap olunamamışsa daha ölmeyi bırak yaşayıpta ayaklarının üstünde duracak kıvama gelene kadar sabredicek. Etmezsede zaten ne yapacağını şaşırır. Sen ölmüşsün gitmişsin ama yaşarken birşey yapamamışsın kime ne fayda. Yani böyle.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Yaşamın bir amacı yoksa,Öldükten sonra her şey bitiyorsa,Ne anlamı kaldı? Şuan bile ölebilcekken nasıl yaşıyosunuz? Nasıl olsa hersey boş daha fazla durmanın ne anlamı vat su acımasız dünyada ?

Edit : Biz insan değilmiyiz diyan arkadas nasıl olsa maymundan gelmişsiniz alınmana gerek yok.

+1 haklısın arkadaş

TheMadness

TheMadness

Üye
Bu konu kilitlenir.

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye

Bu konular hassas konular. Ben herkesin inancına saygı gösteririm, doğrudan bana hitap edilmedikçe pasif kalmayı tercih ederim. Şekildeki gibi bana hitap edildiğinde (özellikle dolaylı yoldan "maymun" demeye getirerek kuyruğuma basıldığında) bir şeyler yazma gereksinimi hissederim. Lütfen yanlış anlamayın.

bunları daha önce de duydum "madem ateistsin öyleyse intihar et" diye.
Bir insanın yaşamak için sadece tanrı korkusu olması mı gerekiyor? Tanrı korkusu olmayan herkes intihar mı etmelidir? Durduk yere düzenimi neden bozayım? Bir an için dininde intiharın günah sayılmadığını düşün, intihar eder miydin hemen?
Kedi, köpek, balina, kuş, börtü-böcek, bitki vs. canlıların doğasında yaşamda kalmak ve soyunu devam ettirmek olduğu düşünüldüğünde intihar etmemek son derece normal bir durum. Hayattan alınan hazlar, oyuna sonuna dek devam etme isteği, ölüme dek olan kısacık hayatımızı ucuna kadar yaşayabilme isteği gibi şeyler de geçerli sebeplerdir. Asıl intihar etmezsem değil, intihar edersem ne anlamı kaldı? Değil mi ama?

Sizi kırdıysam özür dilerim. İyi forumlar.

minoo

minoo

Üye
Benim de dini inancım zayıftır ama şu forumda kimse İslam bölümüne gidip "Ne demeye inanıyorsunuz?" diye hesap sormuyor, soramaz. Siz de inanmayan bir insana bunları söyleyemezsiniz. Birbirimizin inancına saygı göstermeden bir toplum bile olamayız. Sizi saygıya davet ediyorum.

Keyifli forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt