Atatürk'ün Soyağacı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Negative

V.I.P Üye
    Konu Sahibi
Atatürk'ün Soyağacı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün soyağacını sizler için araştırdık. atatürk'ün soy ağacı resimli, atatürk'ün soyu, atatürk'ün dedesi, atatürkün kardeşleri,atatürkün hayatı, atatürkün aile soy ağacı gibi bilgiler verdik.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Müslüman Oğuzların, Tanrıdağı ve Karagöz Yörüklerinden olup, Konya ve Aydın yöresine yerleşmiş bulunan isimler, teker teker yazılı bulunmaktadır. Buradaki, 950 tarih ve 82 numaralı l yazıcı defteri ile 1051 tarih ve 469 numaralı il yazıcı defterinde Anadolu’dan Rumeli’ye geçen Türk boy ve ailelerinin isimleri açıkça yazılı bulunmaktadır. Bunların Müslüman Oğuz Türk’ü Yörük Türkmen boylarından oluşan ailelerinin kimler olduğunu kayıtlarda belirtmektedir. İşte bu kayıtlarda, Ulu Önder Atatürk’ün atalarının, Anadolu’dan Konya ve Aydın yöresinden geldiği yazılmaktadır. Atatürk’ün dedeleri; Anadolu’dan Rumeli’ye gidip, Yunanistan’da Manastır Vilayeti’nin derbei bala sancağına bağlı bulunan Kocacık Nahiyesine yerleşen ailelerden olan Hafız Ahmet Alüş Efendi derlerdi. Kocacık Nahiyesinin tamamen Türk’tür. Atatürk kocacık Nahiyesine yerleşen ailelerden olan Hafız Ahmet Efendi’nin torunudur. Hafız Ahmet Efendi’nin saçları kırmızı olduğu için adına; Kırmızı Hafız Efendi; derlerdi. Ulu Önder Atatürk’ün dedesi kırmızı Hafız Efendi kocacık Nahiyesinde ilkokul eğitmenliği yapmakta idi. Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi de bu kocacık nahiyesinde dünyaya geldi.

Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendiye Alüş Efendi derlerdi. Kocacık nahiyesi tamamen Türk’tü. Burada yerleşenlerin çoğu Aydın ve Konya yöresinden gelen Türklerdir. Hatta bu aileler Yörük Türkmenleridir. Bu Yörük Türkmenlerinin Tanrıdağı ve Karagöz olduğu yukarıda adı geçen il yazıcı defterinde kayıtlı bulunmaktadır. Keza yine belgelerde Aktan ve naldöken Yörüklerinde buralarda bulunduğu yazılmaktadır.

Fetihnamelerde, buralardaki Konya Türklerine hudut gazileri ünvanı verildiği yazılmaktadır. Bu Türklere miri, Yörülen Türkmenlerden denilmekteydi. Ulu Önder Atatürk özbe öz Türk olup, Konya ve aydın yörelerinden gitme çok asil bir ailenin evladıdır. Annesi Zübeyde Hanımefendi’nin babası Aydından Selanik’e gitme çok asil bir ailenin evladıdır. Annesi Zübeyde Hanımefendi’nin babası Aydınlıdır.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: ExpertMurderer


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
bilmiyordum. tesekkurler
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Paylaşım için teşekkürler.
 
İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
Paylaşım süper:tşk::oke:



< P style='color:red;' > King</ P> < P style='color:#FF0000;' >King</ P>
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN
heathrow

heathrow

Üye
Bu gibi tartışmalar kimseye fayda getirmez. A kişisi fikrini degistirmez, karşısındaki B kişisi de fikrini degistirmez. Sadece iki taraf arasında sinir harbi yaşanır.

Arkadaşım sen niye konuyu hortlatıyorsun?
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Atatürkçü değilim tıpkı Atatürk gibi Türk milliyetçisiyim. Türkçüyüm. Son başbuğumuza selam olsun. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin çocukları olmaktan, ve Türk olmaktan iftihar duyarım. İlber Hıca'nın bir sozu vardır Kanuni'yi sevmek için Ataturk'ten nefret etmene gerek yok diye. Boş muhabbetlerden uzak durun, hele ki muhabbet Önderimiz ile ilgiliyse herkes haddince konuşacak.

Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper, OttomaN TigeR ve Tr_SERGEN
fuko08

fuko08

Üye
Millet kimse yazdıklarından eminmiş gibi konuşmasın bence. Çok oyun oynadılar bizim gibi insanların bilemeyeceği. Belki Atatürk mason du belki değildi. Belkide ülkesini kurtarabilmek için bişeylere göz yummak zorunda kaldı. Ya da kusursuz bir önder ve liderdi. Kurtuluş savaşını kazandık kazandık diyoruz ama ne kazandık? Yanan dükkandan 1 2 mal kaçırdık sadece. Allaha şükürler olsun yinede özgürüz sevr yerine lozanı imzaladık. Ben ne Atatürkü taparcasına seviyorum ne de üstteki arkadaş gibi yeriyorum. Ama kabul edin bilmediğiniz şeyler var. Ve o dönem, kitaplarda yazdığı kadar basit ve anlaşılabilir değildi.
 
  • Beğen
Tepkiler: said32 ve Tr_SERGEN
said32

said32

Üye
EfeYılmaz .Kuranda Mantıksal Hata Olduğuna Ve gerçek olmadığına dair bir şey göster.Özelden Yolla?Burası Konu Dışı.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim ve gül yabani
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt