Atatürk'ün Hobileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Atatürk'ün Hobileri Nelerdir?
Atatürk hoşlandığı şeyler
Atatük Neleri Severdi
Atatürk'ün Hobileri nelerdirr


Çok iyi bir okuyucuydu.Siyaset, toplumbilim, fen bilimleri, biyografiler gibi pekçok ana başlıkta sayısız kitap okudu Atatürk. Muazzam bir kütüphanesi vardı. Bazı günler, üzerinde çalıştığı konuyu neticelendirmek adına durmaksızın, uyumaksızın kitap okuduğu bilinir. Gözleri kan çanağına dönmüş halde, sulanan gözlerini silmek için omzuna attığı bir parça tülbentle idare etmeye çalışarak ve hatta neredeyse yemek bile yemeden...


Florya'da geçirdiği günlerden kalan fotoğraflardan anlaşılacağı üzere yüzmeyi severdi. Kürek çekmek de hobisiydi. Hatta köşkte bu amaçla bir kürek aleti de vardı.


Özellikle son yıllarında Çankaya'daki anılara dayanarak söylüyorum. Kendisini ziyarete gelenlere "Çok sıkılıyorum çocuk... Çoğu zaman bir işim olmuyor., bilardo oynayarak yemek vaktini bekliyorum. Günlerim böyle sıradan geçiyor" diyerek serzenişte bulunduğuna dair anılar var.


Opera, alaturka, halk müziği... Çok ender görülen bir müzik bilgisi ve kulağıyla, aktif ve seçkin bir dinleyicidir Atatürk. Sıklıkla konserler düzenlenmesine ön ayak olur. Müziğin dışında tiyatro gibi sanat dallarına da ilgilidir.
 


Üst Alt