Atatürk'ün Cevap Veremediği Tek Kişi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ollii

ollii

Üye
    Konu Sahibi
Atatürk'ün Cevap Veremediği Tek Kişi...
Tarihimiz sayısız savaşlarla doludur. Biz bu savaşlardan baş kaldırıp ne memleketi imar edebilmiş, ne de kendimiz refaha kavuşmuşuzdur. Bunun sebebi, bizim suçumuz olduğu kadar düşmanlarımızın da suçudur. Çünkü başta Ruslar olmak üzere düşmanlarımız hep şöyle düşünürlerdi :
- Türklere rahat vermemeli ki, başka sahalarda ilerleyemesinler... Bunun için de sık sık başımıza belalar çıkarırlar, savaşlar açarlar. Balkan milletlerini “İstiklal” diye kışkırtırlardı. Biz böyle durmadan savaşırken de o zamanlar askere alınmayan gayri müslimler zenginleşirlerdi.
Onların neden zengin, bizim neden fakir kaldığımızı bir köylü, Atatürk’e verdiği kısa bir cevap ile çok güzel açıklamıştır.
Atatürk, Mersin’e yaptığı seyahatlerden birinde, şehirde gördüğü büyük binaları işaret ederek sormuş :
- Bu köşk kimin ?
- Kirkor’un...
- Ya şu koca bina ?
- Yargo’nun...
- Ya şu ?
- Salomon’un...​

Atatürk biraz sinirlenerek sormuş :
-Onlar bu binaları yaparken ya siz nerede idiniz ?​

Toplananların arkalarında bir köylünün sesi duyulur :
-Biz mi nerede idik ? Biz Yemen’de, Tuna Boyları’nda, Balkanlar’da, Arnavutluk Dağlarında, Kafkaslar’da, Çanakkale’de, Sakarya’da savaşıyorduk paşam...
Atatürk bu anısını naklederken :
- Hayatımda cevap veremediğim tek insan bu ak sakallı ihtiyar olmuştur, der dururdu…

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR ', deli_oğlan ve akula

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Evet Bunu Cok Onceleri Biliyordum. Tekrar Hatırlattığın Cok Güzel Oldu. Biz Hala Burdayız. Mason Uşaklarına Ilanen Duyrulur.

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
Teşekkürler ben yeni duydum...

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Çok Güzel Bir Yazı Hakkaten Sağol..TÜRKİYE TÜRK KALACAK Kimse Unutmasın Bunu;)

sercan arıkan

sercan arıkan

Üye
ilgnchj:D:D

***zWrC***

***zWrC***

Üye
yeni öğrendim sağol...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Paylaşım için teşekkürler hemşerim :)

iremm

iremm

Üye
gzl paylaşım tşkürler :)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Güzel Bir anı.

jöly

Üye
daha önce de duymuştum...teşekkürler...:oke:

yorgunryd

Üye
Kardeşim eline sağlık çevrede insanlar Atatürk çüyüm demeye korkar oldu bizde susarsak bunlar bizi Halife Fethullah a götüreek

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Offf Konuyla alakalı mı bılmıyorum ama osmanlı dev. zamanında avrupaya veya balkanlara değil de anadoluya yatırım yapsaydı tam bi gelişmiş ulke olurduk yha haksızmıyım...???

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Osmanlı zamanında yapılanlardan değil, daha çok Umumi Harp zamanındaki imarlardan söz ediliyor.

Ayrıca, o zamanki Anadolu insanının gelişmişliğini saraylar ve katlar ile ifade etmediklerini de hesaba katmak lazım.

karali744491

Üye
yazıyı okudugum zaman gozlerım doldu bı an kendımı orda olarak dusundum teşekkürler bende yeni okudum

djenc

djenc

Üye
teşekkürler paylaşım için

polo291

polo291

Üye
atam izindeyiz

Da®kness

Da®kness

Üye
Atatürk'e ait, her duyduğumda beni duygulandıran, düşündüren anıları arasındadır. Yanlış hatırlamıyorsam ismet inonü'nün anlatımıdır.

alp34

alp34

Üye
çok güzel

Godfather

Godfather

Üye
teşekkürler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...