Atatürk hakkında bimedikleriniz mutlaka okumalısınız!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufuk023

Üye
    Konu Sahibi
Atatürk hakkında bimedikleriniz mutlaka okumalısınız!!!!!!

Norveççe'de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu BİLİYORMUYDUNUZ?

- Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?"diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Bizmüracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". Atatürk'ünbu söylevinden sonra BM (Birleşmiş Milletler) yasasının değiştirilip,ilk davet edilen ülkenin TÜRKİYE olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 1938, Ata'nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirdenalıntı: "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmakisterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir." yazdığını BİLİYORMUSUNUZ?

- Yıl 2000, ABD Başkanı'nın milenyum mesajından bir alıntı: "Bugünmilenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa KemalAtatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tekliderdir." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasınıistediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'ninlideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayımutlu öldüm." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Atatürk çiçeği'nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesiprofesörlerinden doktor Kirk Landı'in koyduğunu ve bu çiçeğin tümdünyada bu isimle üretilip satıldığını BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olanMr.Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' üörnek alsın yeter." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Atatürk`ün dünyada `Başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu BİLİYORMUYDUNUZ?

- M. Kemal ATATÜRK'ÜN "Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle vehareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum." dediğini BİLİYORMUSUNUZ?

- Yunan başkomutanı Trikopis'in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan herCumhuriyet Bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek,Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunuBİLİYOR MUSUNUZ?

- Atatürk'ün bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgengibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığıkitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu BİLİYOR MUYDUNUZ?

- Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlıdönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiyedöner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadıile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini BİLİYORMUYDUNUZ?

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
ATATÜRK
bir atatürk daha yok...
teşekkürler çooook güzel paylaşım

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Türk olmaktan bir kez daha gurur duydum gerçekten....

mservank

mservank

Üye
Tek gerçek,dürüst lider.

AkSiYoN

AkSiYoN

Üye
teşekkürler güzel paylaşım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt