Atatürk aleyhine yayın yapan 15 sitenin erişimi durduruldu. Sitelerin 14'ü yargı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Atatürk aleyhine yayın yapan 15 sitenin erişimi durduruldu. Sitelerin 14'ü yargı
Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK) verilerine göre, bir yıl içinde çeşitli nedenlerle 95'i yargı kararı, 173'ü de gelen şikayetler nedeniyle olmak üzere toplam 268 sitenin erişimi durduruldu. Engellenen siteler arasında müstehcenlik ve çocukların cinsel istismarı ilk sıralarda yer aldı. 96 site müstehcenlik, 75 site de çocukların cinsel istismarı nedeniyle kapatıldı. Kumar sitelerinin ağırlıklı olarak yargı kararıyla yayınını durdurulurken, 19 sitenin erişimi kumar oynanması için yer ve imkan sağladığı için durduruldu.

15 SİTEDEN 14'Ü YARGI KARARIYLA ENGELLENDİ-

Youtube'ta yayınlanan videolarla gündeme gelse de Atatürk'e hakaret gerekçesiyle bir yıl içinde 15 sitenin erişimi yasaklandı. Erişimi engellenen sitelerin 14'ü yargı kararıyla, biri ise gelen şikayetler üzerine durduruldu. Bahis ve kumar gerekçesiyle 2, intihara yönlendirme gerekçesiyle bir, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma gerekçesiyle de bir sitenin yayını durduruldu.

4 BİN 975 SİTE İHBAR EDİLDİ-

TK'nın oluşturduğu ihbar hattına ise 4 bin 975 ihbar geldi. 2 bin 405 ihbarlar ile müstehcenlik en fazla şikayet alan konular arasında yer alırken, bunu 790 ihbar ile Atatürk aleyhine işlenen suçlar izledi. Fuhuş ile ilgili 690 site ihbar edilirken, bu gerekçeyle şimdiye kadar erişimi engellenen site olmadığı görüldü. Çocukların cinsel istismarı ise 431 şikayet aldı.
Girişi engellenen ya da yargı kararıyla durdurulan sitelerin ismi verilmiyor. Siz de ihbar etmek istediğiniz; İntihara Yönlendirme, Çocukların Cinsel İstismarı, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma, Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini, Müstehcenlik, Fuhuş, Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama suçları, Atatürk'e hakaret ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar ile ilgili siteleri ya da 0312 582 82 82 numaralı telefona ihbar edebilir, kapatılmasını sağlayabilirsiniz.
 


by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
bu tür siteler kapatılmalı
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
EWet bizde E-mail vede WErdigim Telefondan Arayalım Gördüklermizi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt