Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Şiirli Şarkılı Protesto

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Şiirli Şarkılı Protesto
BATMAN'da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, (AYÖP) üyeleri, maskesini yüzlerine taktıkları Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu şiirler ve şarkılarla protesto etti.

Batman'da yaklaşık 100 AYÖP üyesi öğretmen karnelerin dağıtıldığı bugün Mili Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, atmalarının yapılmamasını protesto etti. Yüzlerine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun maskelerini takan öğretmenler adına açıklama yapan AYÖP İl Temsilcisi Şehmus Tuğcu, Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı eziyeti protesto ettiklerini söyledi. 31 Ocak günü AYÖP olarak Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda biraraya geleceklerini belirten Tuğcu, "Köleliğe, işsizliğe, emeğin yok sayılmasını protesto edeceğiz. İşçi gibi öğretmen ayda 300-500 TL, sigortaları 12-15 günde yatırılarak çalışmaktayız" dedi.
AYÖP'lüler, Bakan Çubukçu için hazıladıkları ve tüm notları sıfır olan karneyi gösterirken, öğretmenler, 'Para yok bütçe yok, atma Recep atma', 'Kız istedik vermediler, ücretlisin dediler' yazılı dövizler taşıdı. Protestoda daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yazılan şiiri okuyup ile Orhan Gencebay'ın 'Batsın bu dünya' isimli şarkısının sözlerini kendilerine göre değiştirilmiş haline söylediler.

ŞİİR
Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanı Çubukçu için yazdığı şiir:

Duydum ki bizleri bölmeye azmediyorsun, etme.
Başka ücretle başka öğretmen sokuyorsun, etme.
Ey öğrenci-öğretmen harap olmuş ziyan olmuş, bilgi için, harap ziyan ediyorsun etme.
Ey makamında varlığı yokluğu belli olmayan sen eğitim sahasını terk ediyorsun etme.
Ücretlinle öğretmen olmadığını kastediyorsun etme.
Verdiğin kamularda sözleşmeli de olsa dokunmaz bize, ama sen ücretliyi sözleşmeli, sözleşmeliyi kadrolu ediyorsun, etme.
Alınlara bakan gözün emeğimizi sömürdün, ey sömüren vicdansızlık ediyorsun, etme.
AYÖP'la başa çıkacak gücün yoksa eğer, AYÖP'ü nereye çekiyorsun etme.
Ücretli kölelikle avunacak an değil, KPSS'nin saçmalığıyla ne ömür tüketiyorsun, etme.

ŞARKI
Öğretmenlerin kendilerine göre sözlerini değiştirdiği Orhan Gencebay'ın 'Batsın bu dünya' isimli şarkısı:
Yazıklar olsun, mesleğin bu haline yazıklar olsun.
Her şey puanla, her şey sınavla, öğretmen olana yazıklar olsun.
Batsın bu yalan, çeksin bu bakan ücretli köleliğe yazıklar olsun.
Doğmamış bebeler, evlenmemiş çiftler, mutsuz geçen ömür benim mi olsun.
Ben ne yaptım Nimet sana
Mahkum ettin beni tek başına her dönemde aynı çileye, şikayetim alanlara, şikÔyetim iktidara,
Yalancı Çubukçu mu yoksa Çelik mi bilemedim, öyle bir dert verdiler kendime gelemedim.
Bitmez bir stresteyim, kafayı yiyorum. Offfffff offffff.

Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN-DHA

qirL1903

qirL1903

Üye
Anlamlı yazmıslar :D ama hakLılarda arkaLarındaım =)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt