Ata Ve Bozkurt

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KAFKAS KARTALI

Üye
    Konu Sahibi
Ata Ve Bozkurt
Bugün sahte Atatürkçülerin hala kabullenmekte zorlandığı şeylerin başında Atatürk'ün bozkurt'a ve Türk Milliyetçiliğine olan sevgisi ve samimiyetidir.

Hemen örneklere geçelim :


...

Ağustos 1926 gecesi Türkiye'nin ''Bozkurt'' adlı yolcu gemisi, Fransız ''Lotus'' gemisi ile Ege Denizi'nde çarpışır. Bozkurt gemisi batar ve 8 Türk denizcisi boğularak ölür. Ertesi gün, İstanbul'a gelen Lotus gemisinin kaptanı tutuklanır ve Türk mahkemelerince 80 gün hapis cezasına çarptırılır. Lotus gemisinin kaptanının karşı çıkışları sonucu dava, Lahey Sürekli Adalet Divanı'na intikal eder. Lahey Sürekli Adalet Divanı, 7 Eylül 1927'de, Türkiye'nin hukuka aykırı davranmadığına karar verir. Bu kararla birlikte ''Geminin adı ve Türk milletinin milli simgesi, Türk özgürlük ve bağımsızlığının timsali olmasından ötürü'', Türk heyetine, Atatürk'e verilmek üzere tunçtan bir Bozkurt heykeli armağan edilir. Bu davadan dolayı, dönemin adalet bakanı Mahmut Esat'a, Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verilmiştir.


Atatürk, yeni izci olan küçüklere yavrukurt ismini bizzat kendisi taktı. Hakkında yazılan bazı kitaplarda kendisinden Bozkurt olarak bahsedildiğini biliyoruz...Başka bir belge de Ankara Ulus’ta bulunan Atatürk heykelinin kaidesindeki bozkurt başı dır.

Atatürk Zamanında basılan Bozkurt resimli para ve pullar


ATATÜRK döneminde çıkan bozkurtlu para...


Bozkurtlu pullar...

Atatürk, kurduğu devletin Türk adı, Türk dili, Türk kültürü ile yaşamasını istemiştir. Bunun için Türk Milletinin sembolü olan Bozkurtu, Türk devletinin parasınave pullara bastırarak, Bozkurt adını her yerde kullanarak yeniden Türk kültürüne yerleşmesine öncülük etmiştir

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarında (1922-1938) Bozkurt'a büyük bir önem verilmekte idi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında hemen hemen her kuruluşta Bozkurt'u görmek mümkündü. Hatta daha cumhuriyet ilan edilmeden, Ankara Hükümeti'nin bastırdığı pulların üzerine Bozkurt resmi konulmakta idi.
Türk tarihini bir bütün olarak düşünen Atatürk, milli simge olan Bozkurt'u kullandırmış, devletin temellerine Türk milliyetçiliğini yerleştirmiştir. Batılılar da bunlara bağlı olarak Atatürk'e ''Bozkurt'' adını vermişlerdir.

Ancak, Atatürk'ün ölümünden sonra 1950'li yıllara değin Türkiye'ye marksist kadrolar egemen oldular. Bu marksist kadroların ilk işi para ve pullardaki Bozkurt armasını kaldırmak oldu; daha sonra da devletin her kademesindeki Bozkurt simgelerini kaldırdılar. Ve bütün bunları Atatürk'e rağmen, Atatürkçülük (!) adına yaparlarken, Bozkurt'u yeni Türk devletinin kademelerine yerleştiren Ulu Önder'in kemikleri mezarında sızlıyordu. Kansızlar, yaptıklarında bir dereceye kadar haklıydılar: NE DE OLSA İT KURDUN YANINDA RAHAT EDEMEZ !

Fakat Bozkurt yine de unutulmadı, unutturulamadı. Başını Hüseyin Nihal Atsız'ın çektiği Türk milliyetçileri, unutturulmağa, Türklüğün belleğinden silinmeğe çalışılan Bozkurt'a sahip çıktılar ve kendilerine simge olarak seçtiler.
1950'lere dek Türkiye'yi yöneten marksist kesim, milli simgelerin kullanılmasına izin vermediği gibi, Türkçülük-Turancılık davaları altında Türk milliyetçilerini zindanlarda çürütmeğe çalışmıştır.
1950-1960 arasında başa liberal partiler geçince de pek bir şey fark etmemiş, onlar da Bozkurt gibi milli simgelerden uzak durmuşlardır. Bu yetmediği gibi Türkiyat Enstitüsü'nü dahi kapatmışlardır.
Ama bu millete kimse özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan BOZKURT'u unutturamamıştır. Ve asla da kimse unutturamayacak. Türk milliyeçiliği ve Türk milliyetçileri var olduktan sonra bu milletin sırtı yere gelmeyeceği gibi, başta Bozkurt olmak üzere bütüm milli sembolleri de yaşamaya devam edecektir.

TÜRK ORDUSU BOZKURT'A SAHİP ÇIKIYOR

1998 yılında, Yunan savaş uçaklarının Güney Kıbrıs'a gitmesi üzerine, bizim savaş uçaklarımız da misilleme olarak KKTC'nin Geçitkale Askeri Havaalanı'na indiler. Kıbrıs'a giden filomuzun adı ''ANADOLU KURTLARI'' idi. Uçaklarımızın kuyruk bölümünde birer kurt resmi vardı. Ayrıca bu filoya bağlı pilotlarımızın kollarında da Bozkurt amblemi bulunmaktaydı.
Deniz Kuvvetleri'mizin, her yıl Ege Denizi'nde yapmakta olduğu tatbikatlara da ''DENİZ KURDU'' adının verildiğini hepimiz biliyoruz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşda büyük payı olan Türk Mukavemet Teşkilatı'nın da simgesi Bozkurt'tur.
Velhasıl, bütün unuttuırulma çabalarına karşın Bozkurt, Türk dünyasının birçok bölgesinde ve Türkiye'deki sivil kuruluşlarda kullanılmağa devam ediyor ve devam edecek de...



Türklerin Ergenekon'dan çıkışını temsil eden resim ATATÜRK'Ün tarifleri ile çizilmiş ve ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı girişine asılmıştır. (Tabi ki şu an yerinde yeller esiyor. Bozkurt'a düşman sahte Atatürkçüler oınu daha sonra oradan kaldırtmışlardır.)

Türkler'in tarihsel sembolü olan "Bozkurt"tan, bu sözkonusu Atatürk milliyetçileri(!) acaba neden bu kadar rahatsızlık duyuyorlar veya "Bozkurt" kelimesi onlarda niçin alerji yapıyor? Bu kafalar, acaba gerçekten çok mu cahil yoksa çok mu art niyetliler? Oysa, tüm Türkçüler için olduğu gibi, Başbuğ Atatürk için de bozkurt ve bozkurt sembolü çok önemliydi. Atatürk, Adliye Eski Vekili Mahmut Esat'a "Bozkurt" soyadını verirken; 1935 yılında üretilmeye başlanan sigaraya "Bozkurt" adını koyarken ve bu sigaranın kapağındaki ongunun/amblemin "Bozkurt" resimli olmasını isterken; 1927'de piyasaya çıkarılan 5 ve 10 liralık kağıt paralar üzerine bozkurt resmi koydururken; Türk bayrağını, Türk tarihinin, Osmanlı'dan ibaret olmadığına vurgu yaparcasına, "Mavi fon üzerinde yeşil bir kurt başı" şeklinde olan Göktürk Bayrağı olarak değiştirmeyi düşünürken; "Türk İzci Ocağı" bünyesindeki çocuklara "Yavru Kurt" adını verirken, "Bozkurt"a ve Türk tarihine olan özel ilgisini göstermiştir. Bunlara ilaveten, Fuat KöprAtatürk: "Karlı Tanrı Dağları'nın önünde elinde meşale tutan bir "Bozkurt" olsun, Bu meşale, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilminin ifadesi olsun. Ergenekon'dan çıkmamızda kılavuz olan Bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kuruluşunu ifade etsin." şeklinde cevap vermiştir. Başbuğ Atatürk'ün kendi eşyalarının arasında da bozkurt motifli olanları zaten herşeyi anlatmaya yetmektedir.
(*)

-------------
(*) Çağatay Uluğtürk, "Atatürk'ün Türkçülüğü"
__________________


Bize ırkçı , faşist,kafatasçı,bölücü diyecekler aldırmayacağız.Bizi sahte Atatürkçü olmakla , Türkçü olmakla suçlayacaklar yılmayacağız.Bize dinsiz deme hakkını kendilerinde görecekler, mücadeleye devam edeceğiz.Avrupalı ,ABD'li amcalarının sözünden çıkmayacaklar ve biz yalnızca Türklerin ve Türk dostlarının bizden taraf olduğunu bilerek , hepsine karşı koyacağız ve kazanacağız.Bu cibiliyetsizler kenarda köşede havlayıp duracak, biz işimize bakacağız. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!!!Çünkü biz TÜRK'üz...

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!!





ALINTIDIR

--------------- Ekleme ---------------

Alıntıdır

--------------- Ekleme ---------------

Alıntıdır

--------------- Ekleme ---------------

Alıntıdır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt