At eti satıcılarına komik ceza

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
At eti satıcılarına komik ceza
At aeti satmaktan gözaltına alınan 2 kişi 6 bin TL verip serbest kaldı.
07.05.2012 12:15


Kemerburgaz, Göktürk Köyü'nde sürücü kursuna ait bina içinde kestikleri atı parçalayarak sattıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Jandarma kesilerek parçalanmış at eti ele geçirdi.
İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı, Göktürk Köyü'nde bir binada atların kesildiği ve etlerinin lokantalar ile kasaplara satıldığı ihbarı aldı. Jandarma, Eyüp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortak olarak ihbar yapılan binaya baskın yaptı. Baskında Ş.T. ile İ.K. ellerindeki bıçak ve satırlarla kestikleri atı parçalarken suçüstü yakalandı. Binada yapılan aramada 150 kilogram at eti ele geçirildi.
KİLOSU 15 LİRADAN AT ETİİl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından yapılan soruşturmada zanlıların İstanbul'un çeşitli yerlerinden 200 ile 250 lira karşılığında aldıkları yaşlı ve hasta atları, kestikten sonra kilosu 15 liraya restoran, kasap ya da ruhsatsız üretim yapan sucuk üreticilerine pazarladıkları öğrenildi.
6 BİN LİRA VERİP SERBEST KALDILARJandarma tarafından işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan Ş.T. ile İ.K. adlı kişiler 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na muhalefet suçundan 5 bin 996 lira para cezası ödedikten sonra serbest bırakıldılar.
YAKILARAK İMHA EDİLDİLEREle geçirilen at etleri hastalık taşıyıp taşımadıklarının anlaşılması için örnekler alındıktan sonra Eyüp'te bulunan bozuk gıdaların yakıldığı merkezde imha edildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
295
Metin MF
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
363
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
488
Haydar
bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
796
bydexer


Üst Alt