Asus Zenfone 6 Lollipop Ses ve Görüntü Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

rammstein97

rammstein97

Üye
    Konu Sahibi
Asus Zenfone 6 Lollipop Ses ve Görüntü Sorunu
Arkadaşlar asus zenfone 6 kullanıyorum ve telefona lollipop güncellemesini yükledim. Daha sonra videolarda donma başladı, donma olayı geçtikten sonra yani videoda görüntü düzeldikten sonra bu sefer seste sıkıntı oluyor ses ve görüntü uyuşmuyor yani nasıl çözücem bu sorunu?

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
1. Çözüm: linkten YouTube uygulamasını yükleyin.
2. Çözüm: Ayarlar > Ses ve bildirim > Diğer sesler > Ekran kilitleme sesleri ve Dokunma sesleri’ni kapatın.
3. Çözüm: linkteki anlatımı takip ederek telefon kapalıyken Recovery’ye erişin. Ardından yine ilgili sayfayı takip ederek Recovery seçeneklerine ulaşın ve ‘wipe cache partition’u seçin. İşlem bitince ‘reboot system now’u seçin.

Buraya da yazayım belki lazım olur.

rammstein97

rammstein97

Üye
    Konu Sahibi
1. Çözüm: linkten YouTube uygulamasını yükleyin.
2. Çözüm: Ayarlar > Ses ve bildirim > Diğer sesler > Ekran kilitleme sesleri ve Dokunma sesleri’ni kapatın.
3. Çözüm: linkteki anlatımı takip ederek telefon kapalıyken Recovery’ye erişin. Ardından yine ilgili sayfayı takip ederek Recovery seçeneklerine ulaşın ve ‘wipe cache partition’u seçin. İşlem bitince ‘reboot system now’u seçin.

Buraya da yazayım belki lazım olur.
kardes ilk iki yontemi denedim ise yaramadi sadece youtubedeki videolarda degil vine vb diger videolarda da bu sorun var. ucuncu yontemi denemek istemiyorum baska cozum yolu var mi

samsunlu1907fb

samsunlu1907fb

Üye
Android 5.0 İle Birlikte Gelen Sorunlar ve Çözümler

* Android 5.0 versiyonuna geçiş yaptığı iseniz tavsiyemiz bir kere telefonunu fabrika ayarlarına sıfırlamanızdır. Bunu yaptıktan sonra çoğu hata gitmiş olacaktır.

Sorun 2: Youtube'de takılma, sesin sonradan gelmesi gibi sorunlar yaşıyorum ne yapabilirim?

Çözüm: Telefonu kapatın. Ardından ses açma tuşuna basili tutarak güç tuşuna basili tutun. Asus logosu gelene kadar tuşlara basmayı bırakmayın. Gelince ekranda ses açma ve kısma tuşları ile recovery menüyü bulun ve güç tuşuna basarak girin. Komut yok uyarısı görüyorsanız güç tuşuna basarak ses yükseltme tuşuna basın. Uyarı gidecektir. Ardından ses kısma tuşu ile Wipe cache partision seçeneğine gelin ve güç tuşu ile seçin. Ardından Yes/No seçeneklerinden yesin üstüne gelin ve güç tuşu ile onaylayın. İşlem tamamlandıktan sonra rebot system now seçeneğine gelin ve güç tuşuna basarak telefonu resetleyin. Sonrasında sorun çözülmüş olacaktır.
* Bu işlem yaptığınızda telefonunuzda herhangi bir veri silinmez. Sadece uygulamaların önbellek dosyaları sıfırlanır.

Sorun 3: Güncelleme yaptıktan sonra FMRadyo uygulaması kayboldu veya düzgün çalışmıyor.

Çözüm: Buradaki FMRadyo uygulamasını indirin. (Link) İndirdiğiniz uygulamayı kurun. Kurarken bilinmeyen uygulama gibi bir uyarı gelirse Ayarlar --> Güvenli bölümünden bilinmeyen kaynaklar seçeneğini aktif edin. Ardında uygulamayı kurun. Sorununuz çözülmüş olacaktır. (Yöntem: @jass)
* Radyo uygulaması resmi Asus Radyo uygulamasıdır.

Sorun 4: Ekran sapıtması sorunu çözüldü mü?

Cevap: Telefonun ilk serilerinde meydana gelen ekran sapıtması sorunu android 4.4.2 ile ortaya çıkmıştı, android 5.0 güncellemesi ile birlikte sorun devam etmekte. Herhangi bir gelişme yapılmamış.
Umarım problemin çözülür kardeşim. Dh de böyle yaziyor

ZaZuM

ZaZuM

Üye
Dokunmaktık sapması ekran koruyucu dan kaynaklanıyor en azından benimkinde öyle aldığım günden beri ekran koruyucu ile kullandım 2 3 gün önce çıkardım sapma olayı kalmadı

minoo

minoo

Üye
Kitkat'tayken zil sesi ve bildirim seslerinin seviyeleri ayrı ayrı yönetilebiliyordu.
Lollipop'ta iki bildirim sesi birleştirilmiş. Hiç işime yaramadı benim bu durum.

Üst Alt