Haber ASUS Zenfone 3 Deluxe, Dünyanın İlk Snapdragon 821 Akıllı Telefonu Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
ASUS Zenfone 3 Deluxe, Dünyanın İlk Snapdragon 821 Akıllı Telefonu Oldu

Tayvan merkezli teknoloji devi Asus, geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemi akıllı telefonları Zenfone 3 serisini tanıtmıştı. Dün itibariyle Qualcomm'un Snapdragon 821 yonga setini resmiyete kavuşturmasıyla birlikte bu yonga setine sahip modellerin yılın sonlarına doğru pazardaki yerini alacağı açıklanmıştı. Fakat görünüşe bakılırsa Asus, Zenfone 3 Deluxe modeli ile elini biraz çabuk tutacak.

ASUS bugün yaptığı resmi duyuru ile Asus Zenfone 3 Deluxe'ün Snapdragon 821 yonga setine sahip varyantını duyurdu. Asus Zenfone 3 Deluxe Snapdragon 821 versiyonu ayrıca bu güçlü yonga setinin yanında 6GB RAM ve 256GB dahili depolama alanı ile destekleniyor. Yeni Zenfone 3 Deluxe modelinin işlemci, RAM ve depolama alanı dışında tasarım ve diğer özellikleri ise Asus Zenfone 3 Deluxe ile aynı olacak.

Asus Zenfone 3 Deluxe Özellikleri:
  • 5.7-inç full HD (1920x1080p) Super AMOLED Ekran Corning Gorilla Glass4 koruma
  • Quad-Core 2.4 gHz Snapdragon 821 işlemci
  • 6GB RAM
  • microSD kart desteği ile 64GB / 128GB / 256GB dahili depolama alanı
  • 23MP arka kamera çift tonlu LED Flash, Lazer Otomatik odak
  • 8MP ön kamera
  • Parmak izi sensörü
  • Android 6.0.1 Marshmallow tabanlı ZenUI 3,0
  • 7.5mm ince tasarım
  • Volte, WiFi, Bluetooth 4.2, GPS ile 4G LTE,
  • Type-C ile USB 3.0
  • Qualcomm Quick Charge 3.0 ve BoostMaster Hızlı Şarj ile 3.000 mAh batarya
Asus Zenfone 3 Deluxe, Snapdragon 821 yonga seti, 6GB RAM ve 256GB dahili depolama alanı gibi Premium seviyede özellikleri ile 24.990 NT$ (700€ / 770$) fiyat etiketine sahip olacak.

ASUS Zenfone 3 Deluxe, Dünyanın İlk Snapdragon 821 Akıllı Telefonu Oldu

• Beğen
Tepkiler: T3KKRAL

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Donanım İyi Ama Fiyatta Öyle Olsa KEşke

Invoke

Invoke

Üye
Intelden vaz mı geçmişler? :D

furyzer0

furyzer0

Üye
İntel telefondan vargeçti mbili bıraktığını açıkladı bunların yapacak bir şeyi kalmadı yani

Sent from mTalk using lumia950

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
intel aslında en sağlam firma ama tutunamadı mobil sektörde :hmmm

Luck Star

Luck Star

Üye
Isınan bir işlemcinin istediği kadar üst versiyonunu yapsınlar fark etmez, istediği kadar donanım koysun yine fark etmez.
Bir telefonda ısınma, şarj ve ekran konusu iyi olmadıktan sonra bir işe yaramıyor :) Ve bunlar Snapdragon adlı dandik işlemci ile imkansız zira her seferinde bir umut ile beklentileri üst düzeye çıkartıp cihazlar kullanıma sunulduktan sonra yine o eski hava ortaya çıkıyor.

furyzer0

furyzer0

Üye
Isınan bir işlemcinin istediği kadar üst versiyonunu yapsınlar fark etmez, istediği kadar donanım koysun yine fark etmez.
Bir telefonda ısınma, şarj ve ekran konusu iyi olmadıktan sonra bir işe yaramıyor :) Ve bunlar Snapdragon adlı dandik işlemci ile imkansız zira her seferinde bir umut ile beklentileri üst düzeye çıkartıp cihazlar kullanıma sunulduktan sonra yine o eski hava ortaya çıkıyor.
Tamam snapdragon harika değil ama alternaitflere bakınca kirin güç tüketimi hiç iyi değil eskiden de saçma takılmaları vardı şimdi onu düzeltmişler mtk hiç bilmiyorum ama daha iyi olsa markalar neden kullanmadın tek alternatif exynos o da sadece samsungda var başka markada yok acaba 820 nasıl kullananlar bilgi verirse güzel olur.

Sent from mTalk using lumia950

Luck Star

Luck Star

Üye
Ben zaten alternatifi var onu alın demiyorum ki. Firma kendini düzeltmiyor. Mesela bilgisayarda AMD işlemci ve ekran kartları düzelmeye başladı yeni çıkan AMD RX480 oldukça az enerji çekiyor.. Bu sadece örnek.

Exynos kullanan Samsung harici 2 Meizu modeli var tabii ki çok az ancak diğer markaların da kullanmasını isterdim. Şimdiye kadar 4-5'den fazla Snapdragon üst seviye amiral cihaz kullandım ve hepsi de cayır cayır ısınıyor, ısınınca performansı düşüyor. Şarja takıp oyun oynama gibi bir şansın yok zaten o ısıda elden bırakmak isteyeceksin, mobil veri açınca da aynısı oluyor.

MTK gelirsek bence serin çalışıyor ama böyle diyince aksini diyenler de oldu ve uzun süre kullanmadığım için karışmak istemiyorum. Kirine gelirsek optimizasyon sorunu var. İşlemciler çok hızlı ama dediğin gibi takılma olabiliyor ben de fark ettim.

Sonuç olarak beklentimi karşılayan işlemci Exynos oldu, hem şarj tasarrufu hem de ısınmadığı için bundan sonra aksi olmadıkça işlemcisi farklı marka olan modele geçmem.

Üst Alt