Asus X64 ısınma problemi lütfen yardımınızı esirgemeyin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sienon

Üye
    Konu Sahibi
Asus X64 ısınma problemi lütfen yardımınızı esirgemeyin
S.a arkadaşlar,
Yaklaşık 2,5 sene önce aldığım laptopum bundan 6-7 ay önce bir ısınma sorunu çıkarmaya başladı. Ondan öncesine kadar bir kez bile ısındığını görmemiştim saatlerce açık kalsa dahi. Buna ilave olarak daha önce olmadığını düşündüğüm bir ses de çıktı ortaya, sanki bilgisayar kasalarında olan fan üflemesi gibi ( gereğinden fazla bir ses ve yeterince sinir bozuyor ). Ve bu ısınma problemi bilgisaayar açıldıktan yarım saat içinde kendini gösteriyor, buna ilave olarak laptopum bir celeron gibi yavaş işlem yapıyor deli olmak üzereyim. İşin açığı başlarda pek umursamadım ama geçenlerde eniştemin acer marka laptopu ısınıp ısınıp kapanıyordu benden servise götürmemi istedi ve götürdüğümde adam fanın tozdan pislikten tıkandığını ve chipsete zarar vererek ayaklarını bozduğunu söyledi. Ben de kendi laptopumun durumunu anlattım ve adam acilen toz temizliği yaptırmazsam başıma aynısının gelebileceğini, bu toz temizliğinin laptopun en can alıcı noktası olduğunu söyledi. Muhtemelen tüm sıkıntı toz birikmesinden dedi. Şimdi arkadaşlar, ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim.( Isınan taraf klavyenin sol üst köşe tarafı, hemen altında fan üfleme bölmesi yer alıyor. Model: ASUS X64VG) Laptopumdan çok memnunum Allah'a şükür hiçbirz sıkıntısını görmedim Ve zamanında onca para verdiğim laptopum ihmal yüzünden ziyan olsun istemem. Garantisi bittiği için dışarda özEl bir yere götüreyim dedim ama güvenemedim yine de ne yapar ne ederler anlamam diye bu yüzden asus'a göndermek istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim, bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Çok teşekkürler şimdiden.
 


ANIL

ANIL

Admin
Fandaki tozları hafifçe çekin. Etkisini görürsünüz. Tamamen fanı açabilirsiniz daha yararlı olur tabi. Birde soğutucu kullanın tamamdır.
 

sienon

Üye
    Konu Sahibi
fakat bu toz içi açılmadan kurtulanacak gibi değil, illa ki profesyonel bir bakım istiyor :(
 
0MG90

0MG90

Üye
Servise götürmüşsün zaten adamın dediği gibi içinde birikmiş tozları iyice temizlettir, bir de Moderatörün dediği gibi netbook soğutucu al yeni gibi çalışır.
 
technoshark

technoshark

Üye
Asus Laptoplarda varolan bir sorundan bahsediyorsunuz, Sürekli bir ısınma halindeler :S
 

sienon

Üye
    Konu Sahibi
Asus Laptoplarda varolan bir sorundan bahsediyorsunuz, Sürekli bir ısınma halindeler :S

açıkçası ben bu zamana kadar ciddi anlamda ısınma sorunu yaşayan asus laptop görmedim de duymadım da, hp olsa neyse =)
arkadaşlar asıl öğrenmek istediğim mesajda da belirttiğim gibi, asus servisle irtibata geçmek için neler yapmalıyım bilgisi olan yok mudur?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt