the_tick
Üye
Asus M10 Nuvifone Garmin İnceleme..
Asus garmin N10i 1 ay önce Teknosa dan 960 TL Ye Satın aldım Almadan önce biraz araştırdım çok fazla incelemeye denk gelmesem de biraz bakındıktan sonra karar verdim ve satıl aldım.Ürünün incelemesinin çok olmadığından hemde gerek telefonun karızmatik duruşu ve özelliklerinden dolayı sizlerle de bu bilgileri paylaşmak istedim..
Telefon pardon telefon demiyelim bu pda Windows mobile 6,5 Türkçe kullanmakta olup Qualcomm 7227 adlı 600MHz işlemci hızına sahip.Ram ise 512mb kendi hafızası ve Rom için 512mb ve harici olarak 4gb micro sd kart ile beraber gelmesinin yanı sıra SHDC desteklemektedir ben denemesemde[
].Diğer özelliklerine gelince standart bluetooth edge gprs ve mp3 çalar bulunmakta fakat bir eksiği ise FM radyonun olmaması.
Bunların dışında telefonun ismini oluşturan Garmin adlı navigasyon yazılım firmasının fevkalade yazılımına da ücretsiz sahip oluyormuşum[
] Bu yazılımı biraz kurcaladığımda bir tane bile kontor(TL diyelim) gitmeden istediğin noktadan istediğin noktaya seni götürebiliyor tabi götürürken her sokak her cadde hatta kavsakları bie göstererek tam detaylı nerede olduğunu söylüyor.Onun dışında en çok hoşuma giden özellik ise bulunduğun ortamdaki oteller restronlar sinema salonları buz pateni camiler ve bunun gibi her noktanın sana ne kadar uzaklıkta örneğin 350m veya 1 km şeklinde isimlerine kadar hatta bazı yerlerin telefon numaralarına kadar gösteriyor hatta git e bastığınızda bulunduğunuz o yerden seçtiğiniz noktaya nasıl gideceğinizi sesli olarak ta tarif ediyor.
Video oynatmasına gelince MPEG4 / H.264 / H.263 / WMV formatlarını 30fsp ye kadar oynatıp yine MPEG4 / H.264 / H.263 formatlarında da 24 fspde kaydediyo
Batarya durumuna gelince ben hergün ortalama 40 mesaj 30 dk görüşme ve 1-2 saat mp3 dinlememe rağmen ortalama 2 gün bir pil omrüne sahip ve pili boş işareti yandıktan sonra ortalama 5 saat daha çalışıyor.Özellikle test ettim de[
] Bunun dışında işte firmaların da standart yazdığı süreler şöyle 8 saat konuşma süresi 25 gün ise bekleme süresi.
Kamerasına gelirsek 5 mp gibi yüksek çözünürlük gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olmakla beraber gündüz yaptığı net çekimler ile gayet başarılı.Fakat Gece ise flashı olmadığından durum tam tersi[
]Aşağıdaki Resimler bu cihazla çekildi.
İçerisinde Office mobil yazılımı ücretsiz gelmekte ve 3.5” gibi büyük bir ekranda istediğiniz gibi kullanabiliyorsun.
He unutmadan tabi ki üstünde Wifi de koymayı unutmamışlar wireless g alıcısı bulunan bu cihaz çekim alanı açısından da gayet başarılı Onun dışında menüsünde direk Messenger ve facebook gibi kısayollarda mevcut.
Mesaj yazma işine gelince aynı seyler internet içinde geçerli dikey ve yatay olarak nasıl isterseniz kullanabileceğiniz Q düzeni ile düzenlenmiş bir klavye sayesinde rahatlıkla yazışabilrsiniz.Unutmadan dokunmatiği ise gayet başarılı bundan önce kullandığım samsung stara çöp demeye başladım[
]
Galiba biraz uzun oldu ama telefonu verdiğim parayı hakediyomu diye bir gün sırf bunu kurcaladım ve son birkaç işinize yarayabilecek özellik daha.Benzin istasyonu bulucu sayesinde arabası olan kişiler için en yakınında bulunan benzin istasyonlarının adreslerini gösteriyor ve bunla da yetinmeyip Benzin çeşitine göre en ucuz benzin nerede onları da gösteriyor.bunun dışında İstanbul trafiğini çekenler için bir yazılım sayesinde yolunuzun üzerinde bulunan trafik sıkışıklığını yol inşaatlarını o anki güncel veriler ile size ulaştırırak gidiceğiniz yere kısa sürede gitmenizi sağlıyor.Diğer bir özellik Uçuş Durumu yani yakın havalimanlarındaki uçakların kalkış ve iniş saatlerini hangi yöne gideceğini hızlı bir şekilde bildiriyor..
Usb ile senkronizasyon ederken herhangi bir sürücü de istemeden pc den veri aktabilir .Activesync sayesinde de maillerinizi bilgisayara yedekleyebilirsiniz..
Yani uzun lafın kısası bir pda de bulabileceğiniz her şey ve daha fazlası bence bu telefonda e bi de keşke Fm radyo olsaymış[
]Kutu içeriğinin fotograflarını yayınlıyorum onun dışında buraya da yazayım
Bir adet usb veri kablosu ve onu elektriğe bağlamak için adaptör.
Bir adet 3,5 mm lk kulaklık ve yedek süngerler
Kullanma kılavuzu ve cdsi
Kemere takmak için taşıma kılıfı
Not olarak:Elimde fotograf makinası olmadığından resimler biraz kötü oldu affeyleyin..[&:]
Telefon pardon telefon demiyelim bu pda Windows mobile 6,5 Türkçe kullanmakta olup Qualcomm 7227 adlı 600MHz işlemci hızına sahip.Ram ise 512mb kendi hafızası ve Rom için 512mb ve harici olarak 4gb micro sd kart ile beraber gelmesinin yanı sıra SHDC desteklemektedir ben denemesemde[
].Diğer özelliklerine gelince standart bluetooth edge gprs ve mp3 çalar bulunmakta fakat bir eksiği ise FM radyonun olmaması.Bunların dışında telefonun ismini oluşturan Garmin adlı navigasyon yazılım firmasının fevkalade yazılımına da ücretsiz sahip oluyormuşum[
] Bu yazılımı biraz kurcaladığımda bir tane bile kontor(TL diyelim) gitmeden istediğin noktadan istediğin noktaya seni götürebiliyor tabi götürürken her sokak her cadde hatta kavsakları bie göstererek tam detaylı nerede olduğunu söylüyor.Onun dışında en çok hoşuma giden özellik ise bulunduğun ortamdaki oteller restronlar sinema salonları buz pateni camiler ve bunun gibi her noktanın sana ne kadar uzaklıkta örneğin 350m veya 1 km şeklinde isimlerine kadar hatta bazı yerlerin telefon numaralarına kadar gösteriyor hatta git e bastığınızda bulunduğunuz o yerden seçtiğiniz noktaya nasıl gideceğinizi sesli olarak ta tarif ediyor.Video oynatmasına gelince MPEG4 / H.264 / H.263 / WMV formatlarını 30fsp ye kadar oynatıp yine MPEG4 / H.264 / H.263 formatlarında da 24 fspde kaydediyo
Batarya durumuna gelince ben hergün ortalama 40 mesaj 30 dk görüşme ve 1-2 saat mp3 dinlememe rağmen ortalama 2 gün bir pil omrüne sahip ve pili boş işareti yandıktan sonra ortalama 5 saat daha çalışıyor.Özellikle test ettim de[
] Bunun dışında işte firmaların da standart yazdığı süreler şöyle 8 saat konuşma süresi 25 gün ise bekleme süresi.Kamerasına gelirsek 5 mp gibi yüksek çözünürlük gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olmakla beraber gündüz yaptığı net çekimler ile gayet başarılı.Fakat Gece ise flashı olmadığından durum tam tersi[
]Aşağıdaki Resimler bu cihazla çekildi.İçerisinde Office mobil yazılımı ücretsiz gelmekte ve 3.5” gibi büyük bir ekranda istediğiniz gibi kullanabiliyorsun.
He unutmadan tabi ki üstünde Wifi de koymayı unutmamışlar wireless g alıcısı bulunan bu cihaz çekim alanı açısından da gayet başarılı Onun dışında menüsünde direk Messenger ve facebook gibi kısayollarda mevcut.
Mesaj yazma işine gelince aynı seyler internet içinde geçerli dikey ve yatay olarak nasıl isterseniz kullanabileceğiniz Q düzeni ile düzenlenmiş bir klavye sayesinde rahatlıkla yazışabilrsiniz.Unutmadan dokunmatiği ise gayet başarılı bundan önce kullandığım samsung stara çöp demeye başladım[
]Galiba biraz uzun oldu ama telefonu verdiğim parayı hakediyomu diye bir gün sırf bunu kurcaladım ve son birkaç işinize yarayabilecek özellik daha.Benzin istasyonu bulucu sayesinde arabası olan kişiler için en yakınında bulunan benzin istasyonlarının adreslerini gösteriyor ve bunla da yetinmeyip Benzin çeşitine göre en ucuz benzin nerede onları da gösteriyor.bunun dışında İstanbul trafiğini çekenler için bir yazılım sayesinde yolunuzun üzerinde bulunan trafik sıkışıklığını yol inşaatlarını o anki güncel veriler ile size ulaştırırak gidiceğiniz yere kısa sürede gitmenizi sağlıyor.Diğer bir özellik Uçuş Durumu yani yakın havalimanlarındaki uçakların kalkış ve iniş saatlerini hangi yöne gideceğini hızlı bir şekilde bildiriyor..
Usb ile senkronizasyon ederken herhangi bir sürücü de istemeden pc den veri aktabilir .Activesync sayesinde de maillerinizi bilgisayara yedekleyebilirsiniz..
Yani uzun lafın kısası bir pda de bulabileceğiniz her şey ve daha fazlası bence bu telefonda e bi de keşke Fm radyo olsaymış[
]Kutu içeriğinin fotograflarını yayınlıyorum onun dışında buraya da yazayımBir adet usb veri kablosu ve onu elektriğe bağlamak için adaptör.
Bir adet 3,5 mm lk kulaklık ve yedek süngerler
Kullanma kılavuzu ve cdsi
Kemere takmak için taşıma kılıfı
Not olarak:Elimde fotograf makinası olmadığından resimler biraz kötü oldu affeyleyin..[&:]
Bu arada 815 TL ye Gold satıyor