ASUS FONEPAD 7 vs Samsung Galaxy Tab 3 Karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Hangisini Seçerdiniz


  • Kullanılan toplam oy
    3
turan3068

turan3068

Üye
    Konu Sahibi
ASUS FONEPAD 7 vs Samsung Galaxy Tab 3 Karşılaştırma


Apple ipad ile başlayan tablet piyasası gün geçtikçe kızışıyor.Üreticiler sürekli yeni modeller çıkarıyor. Haliyle tüketicilerin kafası baya bir karışıyor.Böyle rekabetli bir ortamda hangi tableti alayım,hangisi daha uygun,hangisi daha performanslı v.b soruları sormaya başlıyoruz.Bizlerde tüketicinin kafasının karışmaması için piyasadaki en iyi tabletleri karşılaştırıp hangisinin daha iyi olduğunu Sizlere aktarmaya çalışıyoruz..Bu yazımızda Asus Fonepad 7 ve Samsung Galaxy Tab 3 7.0 3G adlı iki modeli karşılaştıracağız. Bu iki modelden hangisinin daha iyi olduğunu seçtiğimiz başlıklar altında karşılaştırıp galip gelenin hangi tablet olduğunu yazımızın devamında Sizlere aktaracağız.

=Görüntü=
Asus ,Fonepad 7'ye 7 inç boyutunda ips panele sahip dokunmatik yerleştirmiş.7 inçlik ekrana 1280x800 çözünürlüğü ile net bir görüntü sunuyor. Samsung Galaxy Tab 7 de ise 7 inçlik boyuta sahip olup Fonepad 7 ile aynı bir boyuta sahip.Fakat 1024x600 çözünürlük ile Fonepad 7'nin gerisinde kalıyor.

=Ölçekler ve Ağırlık=
Fone pad 7 196.6 X 120.1 X 10.4 mm'lik ölçülere ve328 gram ağırlığına rağmen ele alındığında daha hafifmiş gibi bir izlenim bırakıyor.Samsung'un tableti Galaxy Tab 3 ise 111,1 X 188 X 9.9 ölçüleri 304 gram ağırlığı sahip olmakla Fonepad 7'ye göre daha hafif ve küçük.



=Kablosuz Veri Aktarımı=
Bilindiği üzere Fonepad 7 ve Galaxy Tab 3'ün ikisinde de 3G özelliği bulunuyor.Bazı tabletlerde 3G yazıyor fakat bu sadece internet için geçerli oluyor ama bu cihazlarda ise doğrudan telefon olarak kullanmanızı sağlıyor.Kablosuz veri aktarımı 802.1 a/b/g/n Wifi ve bluetooth 3G teknolojisini kullanıyor.Her iki tablette aynı puanı alarak bu kategoride beraber kalıyor.

=Depolama=
Karşılaştırmada kullanılan tabletlerden fonepad 7'nin 32GB/16GB/8GB dahili depolama seçeneklerine sahipken Galaxy Tab 3 8gb depolama alanına sahip.Her iki tabletide depolama alınını micro sd ile genişletme imkanı bulunuyor.Tab 3'ün depolama aşanı seçenekleri kısıtlı olduğundan Fonepad 7 bu sınıfta daha tercih edilebilir.

=Kamera=
Samsung Galaxy Tab 7'nin ön kamerası 1.3 megapiksel iken arka kamerası 3 megapiksel çözünürlüğe sahip.Asus Fonepad 7 ise ön kamera 1.2 megapiksel arka kamera 5 megapiksel çözünürlüğü bulunuyor.Ön kamerada Samsung çok ufak bir farkla öne geçsede arka kamerada Asus 5 megapiksel çözünürlük ile rakibini geride bırakıyor.

Fonepad 7 Kamera Test
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Galaxy Tab 3 7.0 3G Kamera Test
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
=Performans ve Kullanılabirlik=
Karşılaştırmada yer alan tabletlerden Galaxy Tab 3 1,2 GHZ çift çekirdekli işlemciye sahipken Fonepad 7 intel atom 1,6 GHZ çift çekirdekle çalışıyor.İki tabletinde bu konudaki en büyük farklılığı sahip olduğu işlemcilere bakıldığı zaman ortaya çıkıyor.Samsung'un tableti ARM Cortex-A9 işlemciyle çalışırken Asus'un tableti İntel mimarisine sahip işlemciyle çalışıyor.Her iki işlemcide çift çekirdekli olmasına rağmen.Tab 3 7.0 1,2 GHZ hıza Fonepad 7 ise 1,6 GHZ hızla rakibine buradada fark atıyor.

=Fiyat=
Galaxy Tab 3 7.0 8 saat kullanım sağlarken Asus Fonepad 7 ise 9 saat kullanım sunuyor.Her iki tabletinde Türkiye'de ki fiyatı 700 lira civarı.İnternetten Araştırdığınız zaman fiyatların siteden siteye farklılık gösterdiğini göreceksiniz.sizlere tavsiyem iyi bir araştırma yapıp en uygun fiyatlı olanı bulmanız.




=Sonuç=

Asus Fonepad 7=Sahip olduğu hızlı işlemcisi,yüksek çözünürlüklü ekranı,kaliteli arka kamerası ve ek olarak tablet içerisinde yardım amaçlı araçlarıyla kullanıcıların gönlünü fethedecek gibi görünüyor.

Galaxy Tab 3G 7.0 3G=Karşılaştırmada rakibine karşı elle tutulur bir meydan okuma göremediğimiz için sözü sizlere bırakıyorum.
Fiyatı uygun,performanslı bir tablet arıyorsanız Asus fonepad 7 sizler için uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Bir incelememizin daha sonuna daha geldik kendinize iyi bakın.Görüşmek üzere..
 
Son düzenleme:


Üst Alt