ASUS 1156 Overclock çılgınlığı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

techtakip

Üye
    Konu Sahibi
ASUS 1156 Overclock çılgınlığı

ASUS 1156 Overclock Şampiyonası’nın 4. haftasının sonunda ilk 10’da 3 Türk bulunuyor.

Her hafta büyük çekişmelere sahne olan ASUS 1156 Overclock yarışmasında 4. Haftayı geri bıraktık. Dünya devi ASUS’un düzenlediği bu yarışma 8 hafta sürecek. İlk yarısının tamamlandığı bu yarışmada her hafta farklı yarışmalar gerçekleştiriliyor. Maksimum işlemci hızına ulaşabilmek için ilginç teknikler geliştiren katılımcılar büyük çekişme içerisindeler.

ASUS 1156 Overclock Şampiyonası’nda hedefin “maksimum QPI hızı” olduğu ilk hafta, haftanın birincisi olan İran’lı “serpens13” Sabertooth 55i serisinden ASUS TUF anakartıyla 5784.500MHz hız sınırına ulaşarak dünya rekoru kırdı. İlk hafta kıran kırana geçen bu mücadelede yarışmacıların uyguladıkları yöntemlerden en dikkat çekeni, yarışmacılardan çoğunun maksimum hız sınırına ulaşmak için sıvı azot kullanarak işlemciyi soğutma çabası oldu. Şimdiye kadar ise yarışmada iki farklı ülkeden 3 farklı yarışmacının birinciliği var ve yarışma tüm hızıyla devam ediyor.



Yarışmanın ikinci haftasında ise, hedef “minimum işlemci hızı” elde etmek oldu. Yani, ikinci haftada yarışma bir “downclock” yarışına dönüştü. Yarışmacılardan iyi dereceye ulaşan İran’dan “ExtremeOC”, 134MHz ile ipi göğüsleyerek o haftanın birincisi oldu.

Ayrıca bu şampiyonada ilk onda üç Türk’ün bulunuyor olması oldukça sevindirici. ASUS 1156 Overclock Şampiyonası tüm heyecanıyla bir 4 hafta daha sürecek bu yarışmada mücadele sürekli hız kazanacak gibi görünüyor.

kaynak:
 


Utku

Utku

Üye
woow azotla soğutmuşlar
 
DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
downclock iyiymiş ya :D 134 mhz ile pc açılır mı be :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt