Aspirinin Bir Faydası Daha

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Aspirinin Bir Faydası Daha
Çin'de yapılan bir araştırma, aspirinin, 60 yıldır ciddi enfeksiyonların tedavisinde sıkça kullanılan birtakım ucuz antibiyotiklerin neden olduğu işitme kaybını engellemede de etkili olduğunu ortaya koydu.

27 Nisan 2006 13:46
<div align="center"></div>

Bilim adamları, birçok enfeksiyonun tedavisinde oldukça etkili olan aminoglikosid yapıdaki antibiyotiklerin kalıcı işitme kaybına neden olduğunu belirterek, aspirinin bu konudaki etkisini araştırdılar.

Michigan Üniversitesi Kresge Kulak Araştırma Enstitüsü&#39;nden araştırmacılar ve Çin&#39;in Xi kentindeki Askeri Tıp Üniversitesi&#39;nden bir bilim adamı, Çin&#39;de bir hafta boyunca günde iki kez 195 hastaya 80-160 miligram aminoglikosid sınıfından gentamisin adlı antibiyotiği verdi.

Deneklerden 89&#39;una gentamisin ile beraber aspirin, 106&#39;sına ise placebo verildi. Sonuçlar &#39;&#39;şaşırtıcıydı&#39;&#39;. Antibiyotikle beraber placebo verilen hastalarda işitme kaybı yüzde 13 iken, aspirin içenlerde bu oran
yalnızca yüzde 3&#39;tü. Araştırma, New England Tıp Dergisi&#39;nin bugünkü sayısında yayımlandı.

jöly

Üye
aspirinin pek çok faydası olduğunu biliyordum teşekkürler

barabelli

barabelli

Üye
saol habercı abı herderde deva olmasada ona yakın bısı

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
sağol haberci valla şaşırdım hiç inanmazdım aspirine falan
gerçi halen öyle paylaşım için sağol

jeacona

jeacona

Üye
bu aspirini kim bulmuşsa allah ondan razı olsun

hidayet

hidayet

Üye
<div class='quotetop'>(jöly &#064; Apr 27 2006, 11&#58;18 PM) [post=324242]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
aspirinin pek çok faydası olduğunu biliyordum teşekkürler
[/b][/quote]
ben bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum ama öğrendim

Shadowman07

Shadowman07

Üye
bana zararlı içemiyorum..

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Aspirin derde deva olduğu gibi insanın kabusu da olabilir.Aspirini içerken bol suyla ve ağzınızda erittikten sonra yutun.Bütün halde ve az suyla içilmesi halinde miğdesi rahatsız olan veya hassas olan insanlarda miğde kanamasına yol açabilir.Doktorunuza danışmadan veya kendinizi test etmeden ilaç kullanmayalım.Her ilacın faydası olduğu gibi yan tesiri de olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...