Asma Yaprağı

  • 3 Nisan 2013
  • 1121 Okunma
  • 2 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Üzüm yapraklarını beşer altışar alıp aralarını tuzladıktan sonra uygun
    büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim. Yaprakların üzerine bir ağırlık
    koyarak bastıralım. Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir
    tencerede kaynatalım. Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice
    kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
    Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir. Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir.
    Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır.
     


    Yazan: Haydar
  2. Biz Çok Yapıyoruz Yazın Köyde Topluyoruz Kıışın Samsunda Yiyoruz :tşk:
     
  3. aynen bizde
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
14/11/2018 - 10:16