Haydar
Emekli Yönetici
Asma Yaprağı
Üzüm yapraklarını beşer altışar alıp aralarını tuzladıktan sonra uygun
büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim. Yaprakların üzerine bir ağırlık
koyarak bastıralım. Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir
tencerede kaynatalım. Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice
kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir. Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir.
Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır.
büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim. Yaprakların üzerine bir ağırlık
koyarak bastıralım. Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir
tencerede kaynatalım. Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice
kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir. Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir.
Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır.