Aslında Teknik Olarak Böyle Birşey Olabilir..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
Aslında Teknik Olarak Böyle Birşey Olabilir..
Şimdi biraz düşündüm ve aklıma birşey geldi burda paylaşmak istedim.
Şimdi Bir Tv uydu alıcısı ve çanak anteni düşünelim.Tv'deki görüntü kalitesi 1080p den daha yüksek ve asla takılma geriden gelme yok anlık alabiliyoruz ve canlı yayında anlık görüntü verebiliyorlar.
Şimdi gelelim asıl soruya bir internet hızı ortalama 5-6 mbs (Bizim buralarda böyle,şehir merkezlerinde değişir.)Bu internet sistemini böyle çanak antenli bir sistem yapma imkanı yokmu? Tvdeki gibi kalitede bir görüntüyü o hızda aldığımızı düşünürsek 20 mbs üstü olur diye düşünüyorum hem çok daha hızlı uploadda yaparız.Çanak anten alacak eve wlan olarak dağıtacak :)
Biraz saçmalamış olabilirim ama aklıma geldi sizce mantıksız mı?

71fatih

71fatih

Üye
Ne ictiysen bende ondan istiyorum :D

Kerim.336

Üye
Bosu bosuna okudum:zzz:

DaNq3rB0y2

Üye
bende heyecanla okudum ama boşa :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Tabi ki olur olmasınada tekeller devlet yasaları ile korundukca olmaz.

Placebo-

Placebo-

Üye
İnternet yayınının uydu ile olması inan çok iyi olurdu ama..

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
İnternet yayınının uydu ile olması inan çok iyi olurdu ama..

işte bende onu demeye çalıştım ama herkes boşuna okudum filan demiş.konu kilitlenebilir.Sadece düşüncemi sunmak istedim

MrExpert

MrExpert

Üye
Öncelikle belirteyim bizde dsmart var ve smile adsl de dsmarttın alt kuruluşu gelelim sadede eğer bir dsmart kullanıcısi isen dsmart cihazında ethernet girişivar yani smile den net alırsan eğer dsmartın varsa uydu yani çanak arayıcılığıyla veriyi alıyorsun ama fiyatlar ttnet gibi yani hızda öyle çanak ve kablo arasında fazla bir fark yok bu yüzden ha kablolu olmuş ha çanak ayrıca parayı bastırırsan zaten 20mbit net alabilirsin...

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle belirteyim bizde dsmart var ve smile adsl de dsmarttın alt kuruluşu gelelim sadede eğer bir dsmart kullanıcısi isen dsmart cihazında ethernet girişivar yani smile den net alırsan eğer dsmartın varsa uydu yani çanak arayıcılığıyla veriyi alıyorsun ama fiyatlar ttnet gibi yani hızda öyle çanak ve kablo arasında fazla bir fark yok bu yüzden ha kablolu olmuş ha çanak ayrıca parayı bastırırsan zaten 20mbit net alabilirsin...
Çanak ile hız değişmiyor diyorsun yani:hmmm bizim buralarda hatlar desteklemiyor ki..

MrTech

MrTech

Üye
Alii bende düsünüyordum bi ara ama deneme fırsatım olmamıstı.bak söyle yapmak lazım netM****r modemlerinin cıkısları uydu kablo aracılıgı ile baglanıyor ama denemek lazım ki birsey diyelim :)

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
Alii bende düsünüyordum bi ara ama deneme fırsatım olmamıstı.bak söyle yapmak lazım netM****r modemlerinin cıkısları uydu kablo aracılıgı ile baglanıyor ama denemek lazım ki birsey diyelim :)
şimdi tv gibi veri alabilecekse 25 mbs i bulur diye düşünüyorum. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt