Aslan’da, Nani müjdesi Sneijder endişesi

Sponsorlu Bağlantılar

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Aslan’da, Nani müjdesi Sneijder endişesi


Galatasaray’ı hareketli günler bekliyor. Bir yandan 22 Haziran’daki seçime odaklanan Sarı-Kırmızılılar, bir taraftan da transfer çalışmalarını sürdürüyor.
İki sezondur hem Süper Lig’de hem de transferde şampiyon alan Cim Bom, yeni yıldızlarla kadrosunu güçlendirmek istiyor. Yönetim teknik heyetin raporu doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Başkan Ünal Aysal’ın, “Transferler kamp tarihine kadar tamamlanacak.” açıklamasından sonra mesaiye hız verildi. Sneijder ve Drogba transferleriyle tüm dünyayı ayağa kaldıran Aslan, yaklaşık bir aydır renklerine katmak için uğraştığı M.United’ın sol kanat oyuncusu Nani’yi İstanbul’a getirmeye çok yaklaştı.
Başkan Ünal Aysal’ın bu transferle ilgilenmesi için görevlendirdiği Sportif Koordinatör Bülent Tulun’un Portekizli yıldız ve menajeri Jorge Mendes ile her konuda anlaştığı, Manchester United’a sunulan teklifin cevabının beklendiği açıklandı. Mendes’in bu hafta içinde İstanbul’a gelip Aysal ile özel bir görüşme yaptıktan sonra operasyona son şeklinin verilmesi bekleniyor. Yönetimin, Nani’ye yıllık 5 milyon Euro vereceği ortaya çıktı. Ödeme planı ve maç başı alacağı paranın da Aysal-Mendes zirvesinde karara bağlanacağı belirtildi.
İngiltere’den gelen haberlere göre ise Galatasaray’ın Manchester’la anlaşmaya çok yakın olduğu bilgisi verildi. Talep edilen 11 milyon Euro’luk bonservis bedelinin 9 milyon Euro’ya kadar düşürüldüğü, Cim Bom’un 8 milyon Euro’da direttiği açıklandı. Pazarlıkların hafta sonuna kadar süreceği, büyük ihtimalle de önümüzdeki hafta içinde yıldız oyuncu ile 4 yıllık mukavele imzalanacağı vurgulandı. 27 yaşındaki kramponun, “Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum.” açıklaması ve G.Saray’dan başka teklifin de bulunmaması bu transferin gerçekleşme ihtimalini güçlendiriyor.
Nani cephesinde olumlu şekilde ilerleyen Galatasaray, Wesley Sneijder konusunda büyük tedirginlik yaşıyor. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun, Chelsea’nin başına geçmesi ve Hollandalı oyuncuyu istemesi yönetimi kara kara düşündürüyor. Yıldız futbolcunun da yaptığı açıklamalarla eski hocasının teklifine göz kırpması endişeyi daha da artırıyor. İngiliz medyası ilerleyen yaşına rağmen Sneijder’in üstün futbol yeteneği sayesinde Mourinho’nun hâlâ gözbebeği olduğunu yazdı. The Sun gazetesi, tecrübeli çalıştırıcının kesinlikle Hollandalıyı istediğini iddia etti. Galatasaray, diğer mevkilere takviye için de boş durmuyor. Sözleşmeleri biten kiralık oyuncular Melo ile Umut’un durumu. Melo için Juventus, Umut için de Toulouse’la görüşmeler sürüyor. İki yıldız için kulüpleriyle hafta sonuna kadar anlaşma sağlanması bekleniyor.
Melo, “Kiralık sözleşmem sona erdi ama hâlâ kendimi Galatasaray’a bağlı hissediyorum. Geri dönebilirsem, çok mutlu olurum. Transferim gerçekleşmezse de kulübü taraftar olarak desteklemeye devam ederim, çünkü Galatasaray bana kapılarını açtı. Kulübün yeniden yapılanma projesinde ben de vardım ve bu projenin önemli bir parçasıydım.” dedi.
Carlinhos, Cem Karacan ve Gökhan İnler için de pazarlıklara devam ediliyor. Ayrıca Sarı-Kırmızılıların transfer listesine St. Etienne’in başarılı orta saha oyuncusu Josuha Guilavogui’nin de girdiği iddia edildi. Genç oyuncu, Sarı-Kırmızılıların kendisine teklif yaptığını doğruladı.
Cim Bom’un ikinci transferi Erman
Galatasaray, daha önce her konuda anlaştığı Sivasspor’un tecrübeli yıldızı Erman Kılıç ile bir yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı. Cim Bom, Lille’den renklerine bağladığı defans oyuncusu Aurelien Chedjou’dan sonra ikinci transferini gerçekleştirmiş oldu. Sarı-Kırmızılılar, Sivasspor ile sözleşmesi biten futbolcu için herhangi bir bonservis ücreti ödemeyecek. Geride bıraktığımız sezonda 44 resmi müsabakaya çıkan 29 yaşındaki futbolcu 9 kez fileleri sarsarken, 14 asist yapma başarısı gösterdi. Erman Kılıç, yeni takımının formasını giyerek poz verdi.
Arıboğan: Gündüz maçları tartışılmalı
Galatasaray Sportif AŞ CEO’su Lutfi Arıboğan, maçların gündüz oynanması konusunda yayıncı kuruluşun fikrinin mutlaka alınması gerektiğini belirtti. Konuyu Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte değerlendireceklerini vurgulayan Arıboğan, “Maksimum fayda elde edebilmek için bir şeyleri yaparken bir şeyleri bozmamak gerek. Bir kere kulüplerimizin en büyük geliri, televizyon yayın gelirleridir. Bu nedenle gündüz maçları ile ilgili mutlaka yayıncı kuruluşun bu konuya yaklaşımı ile ilgili fikri alınmalı. Değerlendireceğiz, konuşacağız. Gündüz oynanmasının şiddet olaylarını azaltacağının tartışmaya açılması lazım. Arzu edilmeyen birçok şiddet olayları alt liglerde gündüz maçlarında oluyor.” dedi.
Boluspor’un yıldızı Emre, G.Saray’da
-Galatasaray, kadrosunu kaliteli transferlerle güçlendirirken, gelecek vaat eden genç yıldızları da renklerine bağlamayı ihmal etmiyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, dün Boluspor’un yetenekli futbolcusu Emre Kılınç için kulübüyle anlaşmaya vardı. Boluspor Başkanı Mehmet İnceayan, 19 yaşındaki orta saha oyuncuları Emre’yi Cim Bom’a verdiklerini açıkladı. İnceayan, “Altyapımızdan yetişen ve gelecek vaat eden Emre’nin G.Saray’a transferini netleştirdik. Boluspor’un menfaatleri doğrultusunda Emre, artık Sarı-Kırmızılı formayı giyecek. İki taraf için de hayırlı olsun.” dileğinde bulundu. Boluspor formasıyla 12 kez PTT 1. Lig’de forma giyen Emre, 2 kez fileleri havalandırmayı başardı.



 


Üst Alt