Aşkın hastalık olduğu kanıtlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kuzen

Kuzen

Üye
    Konu Sahibi
Aşkın hastalık olduğu kanıtlandı
Beyin fonksiyonları ölçüldüğünde, aşkın, kişideki muhakeme yeteneğini yok ettiği, “saplantılı kişilik bozukluğuna” neden olduğu ortaya çıktı.

Aşkın biyolojik temellerini araştıran nörologlar, sevgi ve arzunun yoğunluğunu ölçtü. Londra Üniversitesi Nörobiyoloji’nden Prof. Dr. Semir Zeki’nin fonksiyonel MRI kullanarak yaptığı araştırmada, 17 kişiye önce sevdiği kişinin, ardından da arkadaşlarının fotoğrafları gösterilerek serebral kan akışları izlendi.
Aşkın, kişilerdeki “muhakeme” yeteneğini yok ettiği ve “saplantılı kişilik bozukluğuna” neden olduğu ortaya çıktı.
Araştırmaya göre aşk, beyinde güven, inanç, haz duyma ve ödüllendirme fonksiyonlarını etkinleştiriyor. Âşık olanlarda oksitosin ve vazopressin maddelerinin fazla salgılanması karşıdaki kişiye olan bağlılığı artırıyor. Aşk, insanın beyninde muhakeme ve yargılama yapan bölümleri de etkisiz hale getirdiğinden, âşık olunan kişinin olumsuzlukları beynin bu bölgelerinin çalışmaması nedeniyle görülemiyor.
Beynin, başkalarıyla farklılıklarını ortaya koyan mekanizması da âşıkken devreden çıkıyor. Kişi, aşkıyla arasında ayrım yapmıyor, onu kendisi gibi görüyor.
Araştırmaya göre, tutku en fazla 3 yıl sonra azalıyor. Kadınların psikolojik açıdan erkeklerden güçlü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Zeki, kadınların aşkının daha uzun sürdüğünü ancak vazgeçtikten sonra daha kolay unuttuklarını belirtti.

:islik

CEREN

CEREN

Üye
ewet bencede hastalık ama bazen o hastalık ömür boyu sürebiliyor malesef tek tedavi psikolok bana göre

--------------- Ekleme ---------------

unutmak care değil bazen bi yagmur damlası bıle onu sana hatırlatabılıo ewet erkeklerın bu konuda daha dayanıksız olduguna bızat şahit oldum kadınlar daha cabuk toparlanır...ama unutmazlar unutulmayanı:(

Nazy

Nazy

Üye
Bu hastalığın tedavisini bulmuşlarmı peki
veya bulacaklarmı?

neslein

neslein

Üye
bence psikolojik tedavi bile bazen iyi gelemeyebiliyor
yeni bir ask bulmaksa cok zor bu insanın elinde olan bişey deil a ben asık olacam diyipte asık olamazsın sadece kendini kandırırsın

CEREN

CEREN

Üye
aşk bianlık bi elektrık heycan zamanla tutkuya ve sevgiye dönüşen ve buda bazen yanı başımızda olabılıo fakat farketmektir onemlı olan

neslein

neslein

Üye
tamam o dediginde haklısın benim demek istedigim aklında kalbinde biri varken bunu yapmak ole kolay deil en azından içinde bişeyleri bitirmek lazım bunu içinde en onemlisi zaman

CEREN

CEREN

Üye
tabiki zaman ben zaten hemen demıom bırı bulunsun demek istedıgım unutulmaz ama hastalık olarakta kalmaz sonunda birini seversın kalbınde olsa bıle sadece küllenmiş olarak bi köşede durur

neslein

neslein

Üye
ewet kalbinden cıkmaz ama zamanla küllenmiş olarak kalır orada

omayra

Üye
Eğer aşk karşılıksız ise en büyük ilacı "zaman"dır, karşılıklı ise, "kavuşmak" :)

leiche

leiche

Emekli Yönetici
dreamgirls

dreamgirls

Üye
aşk bir hastalıksa ilacıda sevgilidir... ;)

CEREN

CEREN

Üye
hadi kavuşmak imkansızsa neolcak hastalık aşksa dermanı tabiki sevgidir bunu bılmeyen yoktur bence şimdi de dersinizki imkansız diye bişey yoktur ama vardır...

thebora

Üye
bencede aşk dünyanın en güzel hastalığı...öyle bir hastalıkki bence,kimse bu hastalıktan kurtulmak istemez...

CEREN

CEREN

Üye
bencede aşk dünyanın en güzel hastalığı...öyle bir hastalıkki bence,kimse bu hastalıktan kurtulmak istemez...
tabi karşılıklı olursa dunyanın engüzel hastalıgıdır

T.E.Y

Üye
Virus gibi yayılıo zaten bu ask. :)

technonur

technonur

Üye
iyi güzel araştırma yapmışlarda ben aşık olacağım kişiyi ilk olarak kişilik yönünden değerlendiririm dış güzelliğe aldanmam :)

delrico

delrico

Emekli Yönetici
yyaaa haytta ASK dan güzelll bisi var mı yawww:(:agla:agla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt