Askere tokat atan başçavuşa 500 TL ceza

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Askere tokat atan başçavuşa 500 TL ceza
Emrindeki askere, tokat atan sanık jandarma kıdemli başçavuşa mahkeme tarafından 500 TL para cezası verildi.
14.04.2012 10:44

Askerliğini Konya Yunak ilçesine bağlı Sülüklü Jandarma Komutanlığı'nda yapan Recep Onur Altunbaş'ın, 30 Ocak 2009 günü kalorifer dairesinde iple intihar ettiği bilgisi ailesine haber verildi.
"MORALİ YERİNDEYDİ"Olay yerinde askerî savcılıkça yapılan soruşturmada "ölümün canlı ası neticesinde meydana geldiği" tespit edildiği belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Altunbaş'ın ailesi bu karara inanmadı.
Zaman gazetesindeki haberde, oğlunun olayın yaşandığı tarihten kısa bir süre önce izinli olarak eve geldiğini, moralinin yerinde olduğunu, üstleri ve arkadaşları ile bir sorununun bulunmadığını belirten Fikriye ve Cumali Altunbaş, Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu.
İNTİHAR EDEN ASKERİN AİLESİ DAVA AÇTIAçılan davada Altunbaş'ın arkadaşları tanık olarak dinlendi. Tanıklardan H.S. intihar hadisesinden iki ay önce sanık M.D.'nin içtima alanında Recep Onur'a 'neden botunu boyamadığını' sorduğunu anlatarak,"Recep, botunu boyadığını, ancak temizlik yaparken kirlenmiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine komutan M.D. 'ne konuşuyorsun lan' diyerek tokat atıp, sözlü hakarette bulundu. Bu olayı T.G., S.Y., H.A., C.A. gibi askerler de gördü." diye konuştu. Sanık J.Kad. Bçvş. M.D. tanık beyanlarını reddetti.
Mahkeme heyeti M.D.'nin "eyleminin bir tokat atmaktan ibaret kaldığını" belirtip, "asta müessir fiil suçu işlediğine" hükmetti. Bir ay hapis cezasına mahkûm edilen M.D.'nin duruşmadaki iyi halinden 25 güne indirilen cezası günlüğü 20 TL'den 500 TL adlî para cezasına çevrildi. ensonhaber

spy ghost

spy ghost

Üye
bu mu yani bir askerin intihar etmesine sebep olan bir kişinin cezası 500 tl'mi orda herkes insan tokat atmaya hakkı yok tamam bağırabilirsin ama tokat :off:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Aşagı tükürsen sakal yukarı türkürsen bıyık..
Tokatla ne insan intihar eder nede intihara sebep olan insana 500 tl ceza verilir.
Ayrıca askeriyede ne olaylar olur tokat attıgı için intihar edicekse neyse bence baska olaylar var.
Psikolojik sorunlarıda olabilir askerin.

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Aşagı tükürsen sakal yukarı türkürsen bıyık..
Tokatla ne insan intihar eder nede intihara sebep olan insana 500 tl ceza verilir.
Ayrıca askeriyede ne olaylar olur tokat attıgı için intihar edicekse neyse bence baska olaylar var.
Psikolojik sorunlarıda olabilir askerin.
Katılıyorum kardeşim benim kafam kırılacaktı be, etseydim ben intihar ederdim. Tokat püf...

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Her insanın psikolojisi aynı olmayabilir, ayrıca sadece tokat değil hakarette var işin içinde. Belki intiharın bu olayla alakası olmayabilir ama eğer bu yüzden intihar ettiyse bu ceza yerine hiç ceza vermeselerdi daha iyiydi. Aileye hakâret etmişler resmen :(

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Her insanın psikolojisi aynı olmayabilir, ayrıca sadece tokat değil hakarette var işin içinde. Belki intiharın bu olayla alakası olmayabilir ama eğer bu yüzden intihar ettiyse bu ceza yerine hiç ceza vermeselerdi daha iyiydi. Aileye hakâret etmişler resmen :(

Ailenin hatrı için dava yürütülmüs bence az ve dogru bi ceza vermisler.
Davanın en haklı sonucu budur.Kuvvetle muhtemel olay askerin psikolojik sorunlarından dolayı gerçeklesti.
Komutana 4-5 yıl verselerdi babalarımızın dedelerimizin askerde yedigi dayaklar ne olcaktı.
Eger askerin psikolojik sorunları varsa sizofreni gibi örnegin askere alınmadan bunların bilinmesi gerekir muayenelerin içerigi gelistirilmeli demek ki..

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ailenin hatrı için dava yürütülmüs bence az ve dogru bi ceza vermisler.
Davanın en haklı sonucu budur.Kuvvetle muhtemel olay askerin psikolojik sorunlarından dolayı gerçeklesti.
Komutana 4-5 yıl verselerdi babalarımızın dedelerimizin askerde yedigi dayaklar ne olcaktı.
Eger askerin psikolojik sorunları varsa sizofreni gibi örnegin askere alınmadan bunların bilinmesi gerekir muayenelerin içerigi gelistirilmeli demek ki..

Arkadaşım dedem, babam, ben dayak yedik diye yani benim çocuğumunda dayak yemesimi gerkiyor. Yani benden sonrakiler dayak yiyince, dayak atan subaya ceza verilmesi Bana veya benden öncekilere haksızlıkmı olmuş oluyor. Ne kadar saçma bir düşünce ve dayakla kimse düzeltilmez varsa cezası verirsin mahkemeye olur biter.

Bak sana bir fıkra anlatayım senin sosyal adâlet anlayışınla ilgili

Genç bir işadamı Güney Afrika'da iş gezisindedir. Her şey umduğundan daha başarılı ve çabuk gelişmiştir. İş almış, sözleşme bile imzalanmıştır. Dönüşüne bir gün vardır.
Büyük Sinemalardan birinin önünden geçerken dikkatini, çok Oscar’lı, oldukça uzun "Ghandi" filmi çeker.
Hemen taksiden iner ve gişenin önündeki kuyruğa girer. İnsanlar tuhaf tuhaf, bakarlar genç işadamına:
- Beyfendi, siz yabancısınız galiba?
- Evet, nereden anladınız?
- Burada beyazlar kuyruğa girmezler, onlar doğrudan gişeye giderler biletlerini oradan alırlar.
Adam biraz mahçup, tüm kuyruğu geçip gider gişeye. Gerçekten de beyazlar için ayrı bir pencere vardır.
- İyi günler efendim, bir koltuk rica ediyorum, arkadan ve ortadan lütfen...
Gişedeki kız şaşkındır:
- Evet, nereden anladınız?
- Burada beyazlar, koltukta değil, balkonda otururlar.
- Peki bir balkon lütfen.
Adam biletini alır, balkonda filmi seyretmeye devam eder etmesine de, Güney Afrika'da bizim sinemalar gibi uzun uzun aralar yoktur ve sıkışır haliyle. Etraf karanlık, herkes filmi izliyor, dayanamaz ve ayağa kalkmaya karar verir. Tam kalkacak, yandaki sorar:
- Nereye beyfendi?
- Hiiç... Tuvalete gitmem lazım..
- Evet, ama nereden anladınız?
- Burada beyazlar, tuvalete gitmez ki, balkondan aşağı işeyiverirler.
Adam şaşkın, ortalık karanlık. Balkonun korkuluklarına dayanır ve tam çişini ederken, aşağıdan bir zenci seslenir:
- Heeey yabancııı..!!!
Adam iyiden iyiye şaşkın, karanlıkta ve sadece çişinden tanındığı için ürkmüştür...
Aşağıdaki devam eder:
-İnsan sadece birinin kafasına etmez ki, şöyle bir serpiştirir... Bu memlekette sosyal adalet diye bişey var!..

Yani senin sosyal adaletten ben bunu anladım

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Güzel kardesim sen ne anlatıyosun komutan askere meydan dayagı mı atmıs agız burun bir mi etmis.Tokat attı bagırdı diye kim intihar eder allah askına sivili geç bide askerdesin yani.
Askerden geldiginde 2 hafta konusamayan komutanından küfür dayak yiyen kisiligi degisen tanıdıgım dolu bu adamlar napsın kendini mi assın?Adam astıysa kendini sizofrendir suç kimsenin degil o adamı askere alandadır.
Bu intiharı bi ucundan tut asker sizofrendi de,diger ucunu tut komutan astı askeri de,amacı halkın gözünde orduyu karalamaktı de.
Heryere gider bu,sonuçta askerini pkk'ya gambazlayanlarda gördü bu ülke.Asker ya sorunluydu yada proveke amaçlı bi olay bu üstte dedigim gibi.Askeri mahkemeye gidersen komutan 500 lirayı bırakır gider böyle.Ailesini tabiki anlıyorum ama allah sabır versin demekten baska bisey gelmez kimsenin elinden.
Yada arastırılması gereken seyler çok baska...

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Güzel kardesim sen ne anlatıyosun komutan askere meydan dayagı mı atmıs agız burun bir mi etmis.Tokat attı bagırdı diye kim intihar eder allah askına sivili geç bide askerdesin yani.
Askerden geldiginde 2 hafta konusamayan komutanından küfür dayak yiyen kisiligi degisen tanıdıgım dolu bu adamlar napsın kendini mi assın?Adam astıysa kendini sizofrendir suç kimsenin degil o adamı askere alandadır.
Bu intiharı bi ucundan tut asker sizofrendi de,diger ucunu tut komutan astı askeri de,amacı halkın gözünde orduyu karalamaktı de.
Heryere gider bu,sonuçta askerini pkk'ya gambazlayanlarda gördü bu ülke.Asker ya sorunluydu yada proveke amaçlı bi olay bu üstte dedigim gibi.Askeri mahkemeye gidersen komutan 500 lirayı bırakır gider böyle.Ailesini tabiki anlıyorum ama allah sabır versin demekten baska bisey gelmez kimsenin elinden.
Yada arastırılması gereken seyler çok baska...

Güzel kardeşim sana hak veriyorum ama sana katılmadığım nokta şu ki Bu memleketin insanları çocuklarını Askere vatan müdâfası için yolluyor,
önüne gelen subaydan, assubaydan dayak yesin diye değil
Hâlâ anlamıyorsan :sır:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Anlıyorum hocam elden ne gelir daha atalarımızdan beridir süregelen bisey bu sertlikle adam etmeye çalısıyolar askeriyede dogal seyler bunlar ama kalkıpta komutana böyle böyle yaptın yapmadın diyemezsin hatta askeri mahkemede az da olsa ceza alması bile mucize.

Astrosman

Astrosman

Üye
Böyle şey mi olur yaw?

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
bumudr yazıklar olsun

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
askerde dayak yemeyen %1 veya 2 dir illaki bi tokat bi darbe yersin. Böyle düşünürsek askerden pek dönen olmazdı. Intihar eden askerin kendi sorunları varsa bu komutanın suçu değil. Bize askere ilk gittiğimiz de bi kağıt imzalatmışlardı 53 maddelik son madde intihar etmek yasaktır diyordu. Asıl bu askeri hangi aklı evvel şehit saymış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt