Aşı orucu bozar mı

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aşı orucu bozar mı
Hastanın vücuduna direnç sağlamak için bir gıdayı iğne yada serum yoluyla enjekte edilmesi orucu kesinlikle bozar. Aynı şekilde ağrıyı kesmek için yapılan iğneler yada tedavi maksadıyla yapılan enjeksiyon yine orucu bozacaktır. Bu nedenle eğer mümkünse bu tür tedaviler iftar saatinden sonraya bırakılmalıdır.

Ebu Hanife'ye göre, başta bulunan yaraya konulan ilacın beyne ulaşması, karındaki yaraya konulan ilacın içeriye ulaşması orucu bozar. Buna göre iğne yaptırmak Ebu Hanife'nin ictihadına göre orucu bozar ve kaza gerekir.

İmam Ebû Yusuf ve İmam Muhammed'e göre; tabiî olmayan yollar dışında vücudun başka tarafından açılan bir yoldan içeri giden ilaç, orucu bozmadığı için iğne yaptırmakla oruç bozulmaz.
 


Baskentliia

Baskentliia

Üye
bozduğunu biliyordum yararlı paylaşim bilmeyenler için :tşk:
 
Haluk.

Haluk.

Üye
Biliyordum ama teşekkürler yinede
 
hikmet366

hikmet366

Üye
biliyordum ama yinede güzel anlatım olmuş eline sağlık

- - - Eklendi - - -

biliyordum ama yinede güzel anlatım olmuş eline sağlık
 
fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler
 


Üst Alt