Uygulama Ascend p1'e jelly bean nasıl yüklenir ?

Sponsorlu Bağlantılar

ismet.100

ismet.100

Üye
    Konu Sahibi
Ascend p1'e jelly bean nasıl yüklenir ?
Herkese iyi forumlar,

Ben 4-5 aydır telefonumu turkcell romla kullanıyorum.çok sıkıcı bi de bazen hatalar vermeye başladı huawei başlatıcı çalışmayı durdurdu vs. fabrika ayarlarına döndürdüm ama faydası olmadı.
Şimdi ben emotionUI jelly bean+EMUI1.5 yüklemek istiyorum ama
  • Attention: Open Market Devices(Not for Operator Locked Devices) yazıyor.yani operatör kilidi olan cihazlar için deil gibi bişey. yüklemek için bu turkcell romdan kurtulmam lazım ?
    -Bi de galiba bu romu atınca cihaz garanti dışı kalıcak.güncellemenin geleceği yok beklesem mi yoksa romun yedeğini alıp bunu yüklesem mi düşünceniz nedir Teşekkürler..

tolstox

tolstox

Üye
burayı bi incelesen iyi olur

najanaja

najanaja

Üye
kardeşim bu forumda android bölümünde cidden yardımlaşma problemi var kimse kimseye yardım etmek istemiyo sanırım, bence gidip biraz symbian bölümünde takılsın arkadaşlarda yardımlaşmayı öğrensinler ben şu android bölümünde hiçbi sorunuma çözüm bulamadım henüz :) bence recovery modda wipe cache, wipe factory data yap bu teli tamamen sıfırlayacaktır o hataları tekrar alacağını sanmam ama yapmadan önce verilerini rehber msjlar gibi herşeyini yedekle huawei nin yedekleme prosuyla. daha sonra yazılım için ben dün gece B336 sürümünü yükledim offical ve çok memnunum çok güzel arayüzü var istersen bunu yükle yada custom rom yüklersin seçim senin. verdiğim linkte eğer b336 yı yükleyeceksen bunları sırayla harfiyen yap ve telin rootlu olması gerekiyo yükleyebilmen için. verdiğim linkte romlar ve gerekli uygulamalar hepsi mevcut ve nasıl yapacağın açıkça anlatılmış bütün herşeyi aynı sırasında dendiği gibi yaparsan sorunsuzca yükleyebilirsin romu.ben ufak bi farklı işlem yapmıştım bi onun için 3 gündür uğraşıyodum rom yüklicem diye :) eğer anlamadığım nokta olursa sorarsın ama ben yarın hastaneye yatacam bikaç gün yatarım heralde cvbım geç gelebilir :) yukarıdaki arkadaşta o siteyle bağlantısı var heralde benim yardım konumada aynı linki vermiş millet hata alıyorum rom yükleyemiyorum dio bu rom öneriyo sanırım okumadan link veriyo :)

Emotion UI 1.5 kurulumu(B336):
A) Şu an kullandığınız rom stock rom(orjinal) ise Huawei Back up programı ile yedek almayı unutmayınız. Dikkat edilmesi gereken sms, çağrı kaydı.. gibi datalarınızın yedeğini ayrı, program yedeklerini ayrı almanızdır. Bazen ikisinin yedeğini aynı dosyada alırsanız datalarınızı hatalı veya yedekleyemebiliyor. Custom rom kullanıyor iseniz (CM10 veya MIUI gibi) titanium back up ile yedek almayı unutmayınız.
B) İndirdiğiniz Emotion UI dosyasını winrardan çıkarttığınızda 2 adet dosya göreceksiniz (intermediatepack ve dload). Intermediate pack, sadece Emotion romuna buil.prop ve benzeri sistem uyumluluğu için yüklenen bir ara yüklemedir. Esas romumuz dload klasörü içindeki update.app dosyasıdır.
C) Öncelikle indermediate pack içindeki update.app dosyasını sd kartımız içindeki dload isimli oluşturmuş olduğumuz klasörün içine kopyalıyoruz ve telefonumuzda orjinal recovery yüklü olması gerektiğini unutmuyoruz.
D) Herşey tamam ise telefonu kapatıyoruz. Ses tuşlarının ikisi ve güç tuşuna basarak telefonu açıyoruz turkcell logusu görüldükten sonra sadece güç tuşundan elimizi çekiyoruz ardından intermediate pack orjinal rom kurulumunu başlayacaktır.
E) Intermediate pack kurulumu bittikten sonra indirdiğimiz diğer klasörümüz olan dload içindeki update.app dosyasını sd kartımız içindeki dload klasörü içine kopyalıyoruz.
F) Aynı şekilde kurulum yapıyoruz. Kurulum esnasında sd kartla ilgili hatalar alınabilir. Bu hatalardan dolayı kurulum biter bitmez telefon kapandığında ses açma + ses azaltma tuşlarının ikisine birden basılı tutuyoruz. Yeni kurulum hatasız bir şekilde başlayıp bitecektir.
G) Emotion UI kurulumu bu kadardır. Aşağıda anlatıldığı gibi "tr/turkcell" dosya isimlerini değiştirmemize gerek yok çünkü Emotion UI kendisi düzeltecektir bunu.