Artık Türkiye’ye bağımlıyız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Artık Türkiye’ye bağımlıyız
[h=2]Ada başkanı ilgisizlikten şikayet etti[/h] Yunanistan’ın Meis Adası Belediye Başkanı Pavlos Panigiris, Meis Adası sakinlerinin önemli ihtiyaçlarının yıllardır Türkiye tarafından karşılandığını belirterek, bu nedenle “Ada’nın Türkiye’ye bağımlı olduğunu” söyledi.

Yunanistan’ın Ege’de Türkiye’ye en yakın Meis’in Belediye Başkanı Pavlos Panigiris, haber ağırlıklı Yunan internet sitesi “News247”de yayımlanan demecinde, Atina’nın, Meis Adası’na olan ilgisizliğinden şikayet etti. 18 yıllık belediye başkanlığı döneminde Meis Adası’nı çok sayıda Yunan cumhurbaşkanı ve başbakanın ziyaret ettiğini, ancak hiçbirinin Ada’ya gereken ilgiyi göstermediğini ifade eden Panigiris, Meis’in Yunanistan tarafından çoktan gözden çıkarıldığını ileri sürdü. Panigiris, eski başbakanlardan Georgios Papandreu’nun (PASOK’un eski lideri Yorgo Papandreu’nun büyük babası), Kıbrıs’ta bir şeyler karşılığında Meis Adası’nı vermeyi kabul ettiğini, bu konunun ABD Dışişleri Bakanlığı arşivlerinde yer aldığını iddia etti. Meis Adası sakinlerinin, karşı taraftaki Kaşlılarla olan ilişkilerine değinen Panigiris, 1995 yılında ilk kez belediye başkanı seçildiğinde Kaş belediye başkanı ile irtibata geçerek, kendisine ilişkileri daha da iyileştirme teklifinde bulunduğunu söyledi.

Panigiris, Meis Adası’nın yıllardır Atina hükümetleri tarafından tecrit edildiğini ve bu nedenle Türkiye’ye bağımlı duruma geldiğini ifade etti ve “Kaşlılarla uzun yıllardır ticari ilişkilerimiz var. Ben ilişkileri daha insani, daha dostça bir duruma getirmek istedim. Karşıdakilerle hiçbir sorunumuz yok. Yıllarca sağlık konusu dahil bizim sorunlarımıza

çare oldular. Bunu söylemek ayıp değil. Unutmayalım ki hala onlara bağımlıyız” diye konuştu. Panigiris, daha önce yaptığı açıklamada, Meis’in bağımsızlığını ilan ederek, eski para birimi Drahmi’ye dönme tehdidinde bulunmuştu.
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
ntvmsnbc de okumuştum
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ha şunu bileydiniz.
 
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Zamanında az yapmadınız. Aslında size çok büyük kötülükler yapmamız lazım. Ama bu bizim şerefimize sığmaz.
 
paradox07

paradox07

Üye
Yunanistan ülkenin kendisine zor bakıyor,tutup da bi de adaya mı bakacak :)
 
zombaka

zombaka

Üye
ortadoğuda en güçlü ülkeyiz ekonomik anlamda
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
evet iran daha güçlü

iran veya diğer zengin orta doğu ülkelerinin zenginliği kendi öz kaynaklarını kullanabilmekten kaynaklanıyor.
Türkiye'nin öz kaynaklarını kullanabilme lüksü var mı?

Türkiye'nin şuan ki ekonomik zenginliği sadece üretim ve ihraacata dayalı, buna birde özkaynaklar eklenebilirse Türkiye'nin karşısında durabilecek bir ülke gösterin..

iran mı ?- Kendi halkını korku politikalarıyla ve baskılarla zor zaptediyor, halk patlamaya hazır bomba..

israil mi?- Türkiye'den giden içme suyuna muhtaç, var gerisini sen hesap et..

Amerika mı?- Savaş tamtamlığı yapıp silah satarak ekonomisini zor ayakta tutuyor?

Arap ülkelerimi? - Başta Suud olmak üzere, tek kaynakları petrol ve bu sınırlı kaynağın yakın tarihte tükeneceği haberleri Arap ülkelerini kara kara düşündürüyor.. Üretim ve sanaayi sıfır, tüketim hat safhada.
Petrolün bitmesi demek Arap yarımadasının Afrikadan daha beter olması demek...
Bu duruma en hızlı çözümü B.A.E bulmuş durumda, Dubai yi turizm şehri yaptı ve aynı zamanda Türkiye'yi aracı yapıp, Romanya ve çevresindeki ülkelerden tarım arazisi kiralayıp işletmeye başladılar..

Avrupa kendi kanında boğuluyor...

Çin - Kendi öz kaynağı yok, bütün hammadde dışardan..
Kominizmi kullanarak, halkı eşek gibi çalıştırıyor.. Asgari ücret 50 dolar... Yani bir noktada halk patlamaya hazır bomba...

Bana şimdi söyle ekonomisi yerinde bir süper güç göster...

Bu dünyada hüküm sürmüş bir süper güç varsa o da Osmanlıdır..
Türkiye'de O asırlık çınarın kökünden çıkan bir filizdir..
Eğer kökümüzle barışıp ondan beslenirsek, bize ait olan mirası geri alırız, Yok batı batı diyerek O kökten koparsak, batar gideriz...
 
MrTech

MrTech

Üye
şimdi Türkiye kendi nimetlerinden faydalansa varya karsısında bi ülke cıkamaz.gecen gün hocam anlatıyor bi yakını tırcı,arabistan'a gitmis sınırdaki adam tırdaki 2 bidon suyu görmüs demis ki "abi su 2 bidon suyu ver bende sana 2 bidon benzin vereyim".adamlarda benzin bizde su.daha iyi,ayrıntılı cevap bulmak isterseniz yukarda Hidayet abinin yazdıgı yazıyı görürsünüz..

Saygılar..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
5
Görüntüleme
1K
komando04
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
721
Doğuş Pertez
hikmet366
Cevap
1
Görüntüleme
1K
Haydar


Üst Alt