Artık Telefonlarımız Su Geçirmeyecek

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Artık Telefonlarımız Su Geçirmeyecek
Nanoteknoloji artık günümüzde hayatımızın her alanına etki etmeye başladı. Nanoteknolojinin hayatımıza etki etmesiyle, hayatımız bir hayli kolaylaştı. Şimdi nanoteknoloji saç telinden 1000 kat daha ince olan bir ürün geliştirdi. Bu ürün su moleküllerini geçirmeyen bir yapıya sahip. Buyurun haberim tamamı:
Saç telinden bin kat daha ince formül içeren nanoteknoloji kaplamalar, cihazlarda “sıvı teması” sorununu ortadan kaldırıyor.
ABD’de akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen saç telinden bin kat daha ince formül içeren nanoteknoloji kaplamalar, cihazlarda “sıvı teması” sorununu ortadan kaldırıyor. Yaklaşık 45 dakikalık işleminden geçirilen cihazlar, ömürleri boyunca çeşitli sıvılara karşı korunmuş oluyor.
Liquipel Türkiye İcra Kurulu Üyesi Türker Ergün, yaptığı açıklamada, cihazları sıvı temasına karşı koruyan teknolojinin dünyada çok yeni olduğunu belirterek, bu teknolojinin dünyanın gelişmiş birçok ülkesiyle aynı dönemlerde Türkiye’de uygulanmaya başladığını söyledi.
Rakipsiz olarak nitelendirdiği uygulamanın, ABD’de birçok teknoloji ödülüne değer görüldüğünü ifade eden Ergün, cep telefonlarının yaklaşık yüzde 30 ila 35′inin sıvı temasına maruz kaldığının saptandığını, söz konusu uygulamanın sıvı teması sorununu ortadan kaldırdığını dile getirdi.
Kaplanacak cihazların vakum yöntemiyle içerisindeki havası alınan özel bir makineye konulduğunu anlatan Ergün, “Burada yaklaşık 45 dakika süren işlemin ardından, cihazların iç ve dış kısmı saç telinden bin kat daha ince formülle kaplanıyor. Şuanda akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara uygulanan bu teknoloji, ileri ki dönemlerde dizüstü bilgisayarlar başta olmak üzere diğer küçük boyutlu elektronik cihazlara da uygulanacak” dedi.
Uygulamanın cihazın ömrü boyunca geçerli olduğunu, buna rağmen bozulan cihazların yetkili servise tamir edilmesinin ve tamiri mümkün olmayan cihazların ise yenisiyle değiştirilmesinin garanti edildiğini vurgulayan Ergün, yine de uygulamanın “tamamen su geçirmez” olarak nitelendirilmeyeceğini, “suya karşı koruma” ifadelerinin daha doğru olacağını söyledi.
Türker Ergün, uygulamanın yaklaşık 1 aydır Türkiye’de olmasına karşın büyük bir talep gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:
“Gerek akıllı telefonlar, gerekse de tablet bilgisayarlar günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Adeta elimiz kolumuz gibi olan bu cihazların sıvı ile temas etmesi çoğu zaman ömürlerini tamamlamaları anlamına geliyor. İnsanlar bu cihazlarında sıvı teması sorunu ortadan kaldırmak istedikleri için yoğun olarak bize başvuruyorlar.”

Nano kaplamaların akıllı telefonlar için 120, tablet bilgisayarlar için ise 155 liralık bedel karşılığında uygulandığını bildiren Ergün, bir GSM şirketiyle yapılan anlaşma sayesinde uygulamanın kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılacağını kaydetti.
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN, BLasTeaR ve achambo


achambo

achambo

Üye
süpermiş :tşk:
 
enterneoll

enterneoll

Üye
başlık hatalı telefonlarımıza su kaçmıyacak olması lazım şu anki haliyle telefondan su kaçmaz anlamına geliyor ve bu haber çok uzun süre önce vardı
 
yaren_dede

yaren_dede

Üye
telefonun içinde sumu var? Başlığı düzelt bari :)
 
  • Beğen
Tepkiler: asigsasi

MaxipmaN

Üye
yeri yanlış
 
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Bu zaten 3-4 senedir var
 
ucantcme

ucantcme

Üye
caps or it didnt happen
 

MaxipmaN

Üye
telefonun içinde su olduğunu bilmiyordum :d:
 
MrExpert

MrExpert

Üye
Bahsedildiği kadar sağlam değil yani bunla kaplattıktqn sonra sualtı kamerası olarak veya su içinde kullanamıyorsunuz bu sadece örneğin cihazın üzerine su döküldü cihazın içine kaçmıyor hemen yani kurulaman lazım sadece suyun kaçma riskini azaltıyor.
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Başlığı görünce aklıma komiklik geliyor. Yahu su kaçırıyorsa teflon yada keten ile yeniden conta sarıp sık gitsin. Su kaçırmaz akmaz kokmaz :):):)
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Başlık Düzeltildi :havai:
 
  • Beğen
Tepkiler: yaren_dede
blacktalon

blacktalon

Üye
bi iphone 5 için değer de dandik tel için de 150 tl verilmez ayrıca telefonların en önemli sorunu su değil ekran kırılmasıdır keşke ona bi çözüm bulsalar yada batarya için bişeyler
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
bi iphone 5 için değer de dandik tel için de 150 tl verilmez ayrıca telefonların en önemli sorunu su değil ekran kırılmasıdır keşke ona bi çözüm bulsalar yada batarya için bişeyler
Şöyle 5110 gibi 1 hafta şarjı giden bir batarya yapsalar mesela :naughty: :ehe
 
enterneoll

enterneoll

Üye
amerikada filen zaten bu uygulanıyor bi miktar para ödüyorsunuz 30 d.k civarında bekliyorsunuz yapıyolar iphonedo yaptırmıştı şimdi hatırladım :D ama kamerasını bozmuşlardı adamın
 


Üst Alt