Artık Eğitimin Değişmesimi Gerek?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

● aLuvi ●

Üye
Artık Eğitimin Değişmesimi Gerek?
Bence Artık Eğitimin Değişmesi Gerek Sbs,Öss Vs. Bunlar Çok Sıkı Şeyler Haberlerdede Görmekteyiz ki ders için intahar edenler var..

SİZCE?

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Şartlar her zaman değişir. Değişmeyen tek şey değişimdir demişti ünlü antik çağ filozofu...
Burada önemli olan değişen şartlara "UYUM SAĞLAYABİLMEK"tir.
Evrim teorisine inanırsınız inanmazsınız sorun değil; ama çok güzel bir düşünce sistemi vardır. Der ki canlılar değişen iklim koşullarına uyum sağlayabildikleri ölçüde hayatta kalırlar, uyum sağlayamayanların ise soyları tükenir ve yok olurlar.

İşte şu anki dünyamız da böyle. Zor ve çetin şartları var. Uyum sağlayabildiğiniz ölçüde ayakta kalabilirsiniz!.. Yoksa silinir gidersiniz! Çok net-açık-acımasız...
Adeta modern dünyanın ilkel kanunu bu.

Sbs Ygs Zlm Kgb Öss vss... Adı her ne ise... Eğer ki mecliste gurup kuracak ve yasa değiştirecek gücünüz yok ise sevgili arkadaşlarım susup size dayatılan kuralları iyi anlayın derim. Anlayın ve sizden ne isteniyorsa verin!..

Sistemin küçük bir dişlisi iken o sistemin dönüş yönünü değiştiremezsiniz! Eğer tersine dönmek istiyorsanız sistemde BÜYÜK bir parça olmalı ve büyük parça olana kadar sisteme uygun davranmalısınız. Aksi halde sistem sizi atar!..

Atatürk Osmanlı askeriydi hatırlatırım. Ama şartlar yapmak istediklerini yapabileceği ortamı kendisine sağlayana kadar!..

İlkelerinizden ödün verin demiyorum. Ama gereksiz çabalara girmektense çabalarınızı işe yarayacakları zamanlara saklamanız sizin için daha yararlı; hem zaman kaybı da yaratmaz :)

Sözün özü...
Derse dönelim, adı her ne ise şu sınavı geçelim, okuyup adam olalım...
Sonra da ne istiyorsak onu yapalım :)
Her şey sırayla...

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Bana göre de eğitim sistemi kesinlikle değişmeli bu sistem hayata atılacak kişileri özgüvenden yoksun pısırık bir birey olarak yetiştiriyor. Fakat birde olayın şu yönü var Lise mezunu olan herkesi Diploma notuna göre devletin belirlediği yere gitmeye mecbur bırakılması Türkiye şartlarında pek mümkün değil. Şöyleki, İstanbul Üniversitesinden mezun olan kişiyle iç anadolu yada doğu anadolu illerimizdeki üniversitelerden herhangi birinden mezun olan kişi bir tutulmuyor ki bana göre de tutulamaz çünkü eğitim açısından arada uçurum var. Sınav sistemi, eğitim sistemi değişebilir tabiki ama öncelikle Eğitim veren kurumlar eşitlenmeli...

zehircbbb

zehircbbb

Üye
Atalarımızın şöyle bir sözüyle başlamak isterim yorumuma; Herkesi memnun etmeye çalışırsan kimseyi memnun edemezsin :)

Ama bizim Devletimimiz ve bu konuyla alakalı kişiler Ne birisinin istediğini yapmaya çalışıyorlar nede birilerini memnun etmeye .. Sadece kendi bildiklerini okuyorlar.. Şuanki sistemi içimizde isteyen kaç kişi vardır bilmek isterim.!Ben zaten inanmıyorum ki herkes birbirine düşer ve karmaşık fikirler oluşur.Tabikide zıt fikirler ortaya çıkacaktır ancak Büyük çoğunluğun istediği ve herkezinkine yakın birşey oluşacaktır :) Yani uzun lafın kısası değişmeli ve kararlı bir sistem gelmelidir.Bu insanlar bizimle dalga mı geçiyorlar!! Zırt bakıyorsun çift sınav zırt bakıyorsun tek .. Yeter artık.. Katsayı problemi içinde aynısını düşünüyorum..Bizi oynatmasınlar..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
8 sene okuyorsun, kaderini bir sınavla belirliyorsun ...
Sonra 4 sene okuyorsun yine geleceğini belirlemek için bir sınava giriyorsun, olmuyor seneye baştan, seneye baştan ...
Şimdi sorun şurada, 8 sene ve 4 sene boyunca boşuna mı okuyoruz?
Neden diploma puanı ile bir yere giremiyoruz ?
Belki sınav öncesi ailemden birisini kaybettim ama okumak istiyorum , ne olacak ?
Herkes kendi menfaati doğrultusunda hareket ediyor ...
Sebep olarak da şunu gösterirler, eee şey , okul yetersiz, ülkemizdeki okul sayısı az ve bu sebeple sınava giriyorsunuz ...
Yaptır kardeşim işin ne !
Yollara lale ekmeyi biliyorsunuz ama ...
Bu sistem hiçbir zaman değişmez, o koltuğa gelen bizim zamanın öğrencileri bile olsa kendi menfaati doğrultusunda hareket eder ...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Elbette değişiklik şart.Ama eğitim de şart!:ehe

arslansem

arslansem

Üye
Sonu S ile biten herşeyden nefret ediyorum :ehe

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Enes'e katılıyorum herkes kendi menfaatinde ilerliyor ve birşey eklemek istiyorum: bizde devlete sorarsan okul yetersiz oysaki Darphane gibi çalışan özel üniversiteleri saymakla bitiremiyoruz. Eğitim tamamen ticarethane merkezine döndü memleketimizde. Özel okullardan birisi yılda Mesela Psikoloji bölümü 80 kişi alacaksa 2 En fazla 3 kişiye burs imkanı veriyor. Böyle eğitim olmaz olsun seçme şansım olsa Amerikada okurdum! Diploma notunla devletin seni yönlendirdiği üniversitede okuyorsun oradaki bütün üniversiteler özel gibi para istiyor ama paran yoksa devlet o parayı sana karşılıyor sen üniversiteden mezun olduktan ve çalışmaya başladıktan sonra aldığın maaştan kesinti yaparak geri ödüyorsun hemde Faiz oranı yok yada çok düşük bu noktayı tam hatırlamıyorum. Bunu bizde yapsalar %20 faiz bindirirler okuduğuna pişman olur öğrenci...

burak9400

burak9400

Üye
Bir amerikada böyle değil ya da bir hollanda ya da bir almanyada..Neden?bence şöyle bir düşünürsek şunu anlarız...Bizi cahil gören bu ülkelerde okur-yazar oranı fazla lise bitiren kişiler cahil sayılıyor ve neredeyse hiç bir resmi kurumda çalışamıyor...ama bilim adamıydı şuydu buydu onlardan çıkıyor...Neden?bunun cevabını hiçbir devlet adamı bana veremez...

şunu söylemeliyim bizim lise1 matematiğimizi o ülkelerde üniversite sonda görüyorlar..e dersler bu kadar beleş olunca haliyle kültür oranı artıyor..bununla yetinmeyip okulu bitirenler 2-3 okul daha bitiriyorlar..böylece genel kültürleri çoğalıyor cahil kalmıyorlar ki bizim lisede gördüğümüz matematiği onlar üniversitede görüyorlar...ve orada öss zss ğss diye saçma sapan sınavlar da yok..mesela amerikada şöyle bir sistem var..

ortada 2 üniversite var ve 1 kişi bunlardan birine mutlaka girmek istiyor..eee ne olacak? inek gibi ömrünün en iyi çağında çalışıp didinecek mi? tabi ki de hayır..çünkü bu 2 üniversite kendi sınavlarını hazırlayıp başlatıyor.yani bizde dershaneler yaparlar ya x dershanesinin sınavı var ödüllü falan fıstık...

üniversiteden 2sini de isteyen bir kişi de ikisinin de sınavına giriyor.sonra ikisini de kazandı diyelim sonra bu üniversiteler kendi şartlarını koyuyorlar ortaya eğer öğrenci beğenmezse başka bir okulun sınavına giriyor. veya hangisinin şartını kendine uygun buluyorsa öğrenci o okulda okuyor..bence biz de de böyle olsa yok sorular çalındı yok şu dershanenin öğrencisi birinci oldu vs. vs. saçmalıklar yaşanmaz üniversitede...ayrıca düz lise bence çok saçma bir kavram..ülkede tek tip lise olmalı ve herkes ilk sene aynı dersi görmeli..2. sene ise herkes ders notlarına göre bir bölüm seçmeli mesela tarih öğretmenliği-elektrikçilik-bilgisayarcılık vs.vs. böyle olursa üniversiteye giden bir öğrenci fazla zorlanmaz...liseyi bitirerek de iş sahibi olunabilir bence..bunlar benim fikrim bilmem ne derece yanlış ne derece doğru ama çoğu lise öğrencisinin benim gibi düşündüğünden adım gibi eminim!!!

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Arkadaşlar tavşan gibiyiz!..
Sonunu düşünmeden ürüyoruz!

Geldiğimiz çağda bir insana bir çocuk yeter de artar bile!.. Gerçi üç çocuğu tavsiye edenlerimiz var ama... O üç çocuğa iyi şartları sağlayacak ortam olmadığı sürece o üç çocuk ancak MaxiCep'te üyelik alıp konu açarak sistemi eleştirmeye yarar...

-Sizin genç nüfus ne kadar?
-100x..

-Üniversite sayınız ne kadar?
O üniversitelerdeki eğitimcilerinizin sayısı ne kadar?
-10x adama yetecek kadar...

Öğretmen az...
Okul az...

Siz öğretmene verirseniz 3 kuruş maaşı kim seçer de öğretmen olur ki?..
-Öğretmene neden az maaş veriliyor?
-Para az.
-Kayıt dışı ekonomi ne alemde?
-Almış başını gitmiş ne alemde bilmiyoruz o yüzden...

O halde yapacak bir şey yok...
Arapın donu bizim g*tümüze uymaz. Amerika sistemi - Avrupa sistemi Amerikalıya - Avrupalıya göre... Avrupalı adam bilinçli zaten. Tek çocuk yapıyor, hatta yapmıyor.
Biz kendi sistemimize göre gideceğiz mecburen...
Evirseniz de çevirseniz de ekonomik sistemimizde köklü reformlar yapılmadığı sürece, halk üreme konusunda bilinçlendirilmediği sürece, x kişi mühendis olur, 9x kişi kaldırım mühendisi olur.
Ha öss ha not ortalaması...
Ha Hasan Ali...
Ha Ali Hasan...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Çocuk konusunda hak veriyorum, bilinçsizce üreme hakim bizim toplumumuzda, özellikle de doğu bölgelerinde ...
Adamın fikri şu : Metrekarelerce arsam var baboş ama buraya işçi alırsam para gidecek çok ... Haydi hanım gel ...... bla bla bla :islik
Sonra bir bakmışsın 20 çocuk yapmış ve amacına ulaşmış ...
arsasinda çalışacak işçileri bulmuştur sonunda ... Kuş kadar yer kalır sonra bir kardeşe ve geçinemezler ... Sonra Istanbul un daşı dopragi altınmis diyollar derler ve hop buraya ...
Sonra terörist, tinerci, hırsız vs vs ...
Bu adam buraya okumak için de gelmiyor zaten maksat aç karnını doyursun ...
Avrupa ülkelerinde öğretmen maaşının ne kadar olduğunu bilen var mi ? Yoktur bence ...
Okul yok ki öğretmeni olsun ...
Ota b*ka para harcanıyor ama bir okul için yok arkadaş yok ...
Adam atıyorum 1000 kişilik okul yapmış yanına da yurt yaptırmış ama yaptırdığı yurt 100 kişilik ...
Ekstra kira hem de öğrenci olunca 3 katına veriyorlar daireyi bizzat şahit oldum bir tanıdıkta ...
Hiçbir şey Düzelmezz ...

ebuş...

ebuş...

Üye
8 sene okuyorsun, kaderini bir sınavla belirliyorsun ...
Sonra 4 sene okuyorsun yine geleceğini belirlemek için bir sınava giriyorsun, olmuyor seneye baştan, seneye baştan ...
Şimdi sorun şurada, 8 sene ve 4 sene boyunca boşuna mı okuyoruz?
Neden diploma puanı ile bir yere giremiyoruz ?
...

:oke: aynen 1 sınava değil okuldaki derslerine ilerleyişine bakmaları lazım abimin diploma puanı 4.92 di ama snavda zaman problemi vardı yarısını yapamadı 227 puan yapabildi ... tabi sonrasında haketmediği bir lise :S....bence cok sacma ya birşeyller yapılmalı :hmmm:hmmm:hmmm bunun gibi daha nice insanlar ve ayrı sebepler var...

mazlum1790

mazlum1790

Üye
bence tekrar öss ye dönülmeli

aLone

aLone

Üye
o sınavlarda sonuçta başka şeyler sorulmuyo okulda gördüğümüz şeyler soruluyo .sınavlar olmasa nasıl üniversiteye gitcez elimize meslek alcaz.herkes çalıştığının karşılığını alıyo diğer ülkelerdede belki eleştiriliyodur . çalışana zor diye bişey yok bence ;)

RidLe

Üye
hortlattım koyunuyu :eheevet sistem kötü ama neyapacan kölesiyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt