Arsenal Barcelona'yı dize getirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arsenal Barcelona'yı dize getirdi
Devler Ligi 2.tur ilk maçında Arsenal Barça'yı maçın son bölümünde bulduğu gollerle yenerek önemli bir sürprize imzasını attı..









Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Barcelona'yı konuk eden Arsenal, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

La Liga'da yoluna doludizgin devam eden Barcelona, Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Premier Lig devi Arsenal ile Emirates Stadı'nda karşı karşıya geldi.
İlk 15 dakikalık bölümde Arsenal’in bunaltıcı bir baskısı vardı. Orta sahayı kalabalık tutan Londra temsilcisi, Katalanların yıldız oyuncularına topla oynama rahatlığını vermedi. Maçın ilk tehlikesi 5. dakikada Arsenal’den geldi.
Arsenal sustu, Villa konuştu
Ceza yayı üzerinden aşırtma bir pasla Van Persie’yi ceza sahasına soktu Fabregas. Hollandalı golcünün çaprazdan sert şutunda Valdez kalesini gole kapattı. 15. dakikada Villa’dan pası alan Messi kaleciyle karşı karşıya kaldı. Arjantinli yıldız çok uygun bir pozisyondan yararlanamadı.
İlk bölümdeki baskısı kırılan Arsenal, 25. dakikada çok hızlı çıktı. Walcott’un uzun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Fabregas, uzak direkteki Van Persie’ye ortaladı. Barcelona savunması çok kritik bir müdahaleyle mutlak bir golü önledi.
Bu pozisyon sonrasında Barcelona’nın golü geldi. Orta sahadan aldığı topla hareketlenen Messi, çok klas bir ara pasıyla Arsenal savunmasını dağıttı ve Villa’yı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Messi’nin bu hediyesini geri çevirmeyen İspanyol golcü, Barcelona’yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti 0-1.
30. dakikada Wilshere’ın akıl dolu pasıyla soldan ceza sahasına giren Van Persie, kötü bir vuruşla önemli bir fırsattan yararlanamadı.
38. dakikada mükemmel hareketlerle ceza sahasına sokulan Messi’yi Arsenal savunması bir türlü durduramadı. Pedro’yla paslaşıp ceza sahasına giren Arjantinli yıldız farkı ikiye çıkaran golü kaydetti ancak daha öncesinde kalkan ofsayt bayrağı var.
İlk yarıdan başka gol sesi gelmezken, konuk Barcelona soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti. İkinci 45 dakikaya her iki takım da dengeli başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 20 dakikalık bölümde, son vuruşlar ve paslardaki isabetsizlik, her iki takımın da çok önemli gol pozisyonları yakalamasına engel oldu.
Terzi Robin'e iğne deliği bile fazla
67. dakikada Iniesta'nın ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Messi'nin vuruşunda top yan ağlarda kaldı. David Villa'yı oyundan alarak Seydou Keita'yı sahaya süren Pep Guardiola, orta sahadaki üstünlüğün tamamen Barcelona'ya geçmesi yönünde bir hamle yaptı.
Bu hamleye Song-Arshavin değişikliğiyle cevap veren Arsene Wenger, gol bulma adına karşılaşmanın etkisiz isimlerinden Theo Walcott'un yerine Nicklas Bendtner'i de sahaya sürdü.
Değişiklerle ayaklanan Arsenal, 78. dakikada aradığı beraberlik golünü buldu. Gael Clichy'nin harika uzun pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Robin van Persie, Victor Valdes'in kapattığı köşeden topu sert bir şutla ağlara gönderdi 1-1.
Arshavin noktayı koydu
Oyuna sonradan giren Andrei Arshavin, Arsenal'i 2-1 öne geçiren golü 83.dakikada kaydetti. Fabregas'ın uzun pasıyla sağ çizgiden ilerleyen Nasri, geriden gelen Arshavin'e çıkardı topu. Rus golcü yerde gele topa gelişine çok güzel bir vuruş yaparak, takımını 2-1 öne geçirdi.
88. dakikada ceza sahasına yıldırım gibi giren Messi, sağdan bindiren Dani Alves'i gördü. Brezilyalı oyuncunun çaprazdan vuruşunda Szczesny kalesini gole kapattı. 91. dakikada Dani Alves bir kez daha Szczesny ile karşı karşıya kaldı. Dönen topta Messi kaleyi yokladı ancak Arsenal savunması dikkatli.
 


arslansem

arslansem

Üye
Barca 1-0 bana yeter demeseydi maç çok farklı olurdu :) ya da gol geç gelseydi.Çünkü gol gelene kadar ki zaman ile golden sonraki futbol arasında çok fark vardı.Guardiola Villa yı çıkardığı zaman işin rengi değişti :oke:
 
Mert

Mert

Üye
Ne maçtı yaa. Gözümü kırmadan izledimoo_O
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
238
Eren Değerli


Üst Alt