Arkadaşlar

Bu bir hastalık değil, psikiyatri'ye giderek düzelmez. Psikiyatri eğer gerçekten homo değilsen bu soruna yardımcı olabilir. Ama Gerçekten Homo'ysan çaresi yok.
hormanlarla ilgili birşey olduğu için çözümü vardır büyük ihtimalle psikiyatr bunu anlar

hormanlarla ilgili birşey olduğu için çözümü vardır büyük ihtimalle psikiyatr bunu anlar
1993 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından eşcinsellik, hastalık sınıflandırmasından çıkarılmıştır.

Bu sadece Türkiye'de olan bir şey değil fakat çoğunlukla Türkiye'de hastalık olarak görülüyor. Birçok yabancı ünlü de homo veya biseksüel olduğunu açıklamıştır. Bunun tedavisi yok çünkü bir hastalık değil. 1960'lı yıllarda mide bulandırma (kişiye kendi cinsinden foto gördüğünde kusmasını sağlama) denense de kötü sonuçlar doğurmuştur. Maalesef bir çözümü yok doğduğunda hangisiysen değiştiremezsin. Eğer iki cins'ten de hoşlanıyorsan biseksüelsindir. Bir tarafa ilgin yoksa homo veya heterosundur.

Tepkiler: minoo

mcnpl4

Üye
Hormonal bişey değil. hormon tedavisi yan etki gösterebilir. Gerçektem kendini göstermiş işi bilen insanlarla çözüm aramalısın. Durum sadece duygusalsa cinsel anlamda sıkıntı çekmezsen aslında durumu atlatman mümkün olabilir. Herşey cinsellik mi derseniz o açıdan söylemedim evlenirsin falan eşinle sorun yaşarsın bu konuda. Sadece duygusalsa psikolog daha iyi yardım eder ve senin çaban daha önemli. Bu durum sende baskı yarattığı için bunu istiyorsan bilemem ama içinden gelerek istiyorsan tamamen atlatamasan bile hayatını istediğin düzene sokarsın. Ben de bi kızdan hoşlanmıştım tanıştım o da lezbiyen çıktı o dönem biraz araştırmıştım. İnsanlar düz bakabiliyor yok hormonal yok şöyle falan kimisi küçümsüyor sapkınlıl falan diyor başına gelmeyen bilmiyor demek ki. Sapkınlık denmesi saçma lut kavmi falan. Eşcinsel ilişki sapkınlık eşcinsel olmaz da o insanların sınavı.
Zamanında bir deney yapmışlar bi erkek çocuğunu ameliyatla kız yapmışlar ilaç tedavisi hormon tedavisi falan ama davranışları istemsiz erkek gibiymiş. Deney başarılı olamayınca da ailesi durumu anlatmış 30'una yakın bi yaşta intihar etmiş. Kimse sebebi hakkında net bişey söyleyemiyor ama beynin çalışma yapısı normal bir kız ve erkekten farklılık gösteriyormuş eşcinsellerde

Bu da şimdi denk geldi. benim anlattığım olay değil bu benimki daha eski dönem. bunu konu sahibi için değil diğer arkadaşlar için paylaşıyorum genel bir bilgi olur.
Konu sahibine gelecek olursak bu yazıyı okuyup karamsar bakma sakın kendine inanmalısın öncelikle

Tepkiler: TurkishLord

Mert

Üye
Utanmanı gerektirecek bir durum yok ortada. Senin utanmanı sağlayacak ortamı oluşturduğumuz için biz utanmalıyız aslına bakarsan. Şöyle bir anımı anlatayım. Yurtdışındayken eşcinsel birisi benden hoşlandığını belirtti, kendisine eşcinsel olmadığımı ve kız arkadaşımın olduğunu kibarca söyledikten sonra sadece arkadaş olarak takıldık. Samimi bir arkadaşımla konuşurken konu buraya geldi. Kendisine Türkiye'de açık fikirli sayılabilecek ailelerin, eşcinsel olduğunu söyleyen çocuğu hastaneye götüreceklerini anlattım aynı yukarıda yorum yapan arkadaşlar gibi. Kendisi bunu duyunca bayağı bi' şaşırmıştı. Bunun Fransa'da bir problem teşkil etmediğini kız ve erkeğin birbirini sevmesi kadar normal bir durum olduğunu anlattı. Ülkenin büyük bir kısmına göre daha ılımlı yaklaştığımı düşünüyordum eşcinselliğe. Ama şuanki kafa yapım bile gösterir ki bunun içten içe bir sorun olduğuna inandırılmışım.
Ülkemizde eşcinsellere bakışta dinin etkisi yadsınamaz. Kimileri dini kullanarak eşcinsellere şiddeti meşru olarak görebiliyor. Başka bir kesim de onları her an üstlerine atlayacak derecede sapkın gözüyle görüyor.
Tanıdığım bütün eşcinsel arkadaşlarım yurtdışındandı. Bu durum onlarda bir sorun olarak görülmediği için rahat rahat takılabiliyorlardı. Türkiye'de gay arkadaşım olmadığı için sana akıl verebilecek bilgiye sahip değilim kusura bakma. Sadece bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim. Belki bu kısa tecrübelerim ufak da olsa bir farkındalık yaratır okuyanlar için. Athena'nın Ses Etme şarkısını,aslında klibini, buraya bırakıyorum.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Tepkiler: minoo

minoo

Üye
Alnından öpüyorum senin.

Tepkiler: Mert